Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (301)

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Man Called Otto" je pre mňa dobre spracovaným remakom filmu "En man som heter Ove", ktorý som videl ešte roku 2017. Z toho už si bohužiaľ nepamätám toľko, aby som teraz dokázal povedať, že v čom je táto verzia iná, no rovnako nemám pocit, že by mi to nejakým spôsobom prekážalo, lebo v tomto prípade sa američanom podarilo natočiť solídny film sám o sebe. Mám taký pocit, že ten boj s korporáciou je tu asi taká najväčšia zmena. Niečo také si v originále moc nepamätám, ale opravte ma, ak sa mýlim. Scénky však fungujú, pôsobí to trošku modernejšie, no srdce to má stále na rovnakom mieste. Flashbacky sú spracované solídne, príbeh je dobre prerozprávaný a rád som s týmito postavami trávil čas. Tom Hanks ako Otto je vynikajúci. A som úprimne z toho prekvapený, lebo väčšinou ho vidíme v rolách veľmi sympatických, kým Otto je skôr taký uvrčaný dobrák s veľkým srdcom. No funguje to bravúrne. Nebol som si istý... no výsledok je potešujúci. Rovnako skvelá je ale aj Mariana Treviño, ktorá sa do role susedky Marisol hodila úplne perfektne. Všetky momentky, kde sú spolu fungujú a rovnako aj postavy samé o sebe zvládajú svoje role vynikajúco. Neviem posúdiť, ktorý film je lepší, no oba sú skutočne dobré. Pozrite si ich a porovnajte sami. Odporúčam oba. Hodnotenie: A ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hned jak se o snímku prvně doslechl, jsem neměl pochybností o tom, že to bude dobrý film. A jak jsem byl rád, že se takovému celku dokonce podařila předčít všechna má očekávání! Zahořklý Tom Hanks, agresivně reagující na jakékoli podněty svého okolí, byl ve své roli fenomenální a v mnoha momentech dokonce velmi připomínal nezapomenutelného Clinta Eastwooda z Gran Torina. Ať už je to jakkoli, i toto dílo má snad vše, co si na dobrém filmu tak cením. Příběh je dostatečně poutavý, hodnoty jednotlivých postav se zajímavě posouvají a vyvíjejí, celé je to přirozeně vtipné a přitom je to natolik vážné, až celá řada scén dokáže diváka mimořádně dojmout, někoho snad i rozbrečet. 90% PS: Takový konec pravděpodobně každý předem očekával, to však celkové kvality nijak nesráží. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem očekávala úplně něco jiného, proto mě nakonec překvapilo, jak depresivní ten film je. Tom Hanks je skvělý herec a film si krade pro sebe. Bylo zajímavé ho vidět v nevrlé a nepříjemné roli, když ho většinou známe jako milujícího a vždy kladného. Muž jménem Otto je vcelku příjemný, ale smutný příběh o životě. Je to zároveň docela i k zamyšlení a natočené je to hezky. Znovu to vidět ale nepotřebuju. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Totální jackpot a za mě ještě lepší a údernější než všemi vyzdvihovaná Velryba. A Man Called Otto je neskutečně citlivé drama kombinující feelgood žánr s perfektním každodenním humorem a na druhé straně přidávající dojemný až rozplakávající prvek smutku a cynismu. Když má film být zábavný, je zábavný, a když má citově udeřit, dokáže i tohle. Ovšem musím vychválit nejen Toma Hankse (který je opravdu stoprocentní i na svůj věk a role mrzutého staříka se zhostil skvěle), ale především Marianu Treviňo, která svoji roli ujeté přistěhovalkyně zahrála prostě perfektně a málokdy se mi stává, že bych někomu roli takhle sežral a chtěl ho vidět na plátně znovu. V závěru jsem si i já pěkně pobrečel a to také není v dnešních "dramatech" samozřejmostí. Bezchybná, citlivá a hlavně ve všech směrech výborná pecka. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Kvalitních feel good filmů je méně a méně a Hanks je vždy spolehlivá sázka na jistotu, ze budete půl filmu litovat, ze jste si pred začátkem nevytahli kapesník. Hanks a Mariana Trevino jsou úžasné filmove duo. Marisol bychom v zivote asi potrebovali vsichni. Po dlouhem dni byl tenhle film jako pohlazeni po duši. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)
  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)

Reklama

Reklama