Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Bezpochyby nejlepší díl celé ságy. A přesto má jednu ošklivou chybu - Renesme - to nenašli žádný živý dítě? Porodnice a školky jsou jich plný. No a lepší grafici se určitě taky najdou, když už nic jinýho. Třeba nějkej neznámej, kterej se chce prostadit, přecejenom je to nejkritizovanější film, takže i reklama. A za takhle mizerně odvedenou práci bych je teda nezaměstala. Co se týče obsahové stránky tak znalost a pochopení předlohy je viditelné. Milovníci předlohy si opravdu přijdou na své i přesto, že závěrečné vize (jak bitvy tak budoucnosti), které byly úžasné, nemohla Alice vidět, což je drobnej detail. První díl nastavil učitou laťku, druhej jí totálně pohřbyl, třetí se pokusil o nápravu a poslední dvojdíl to dotáhl do v celku dobrého konce. Takže je jasné, že dobrej režisér by mohl předlohu zpracovat tak, aby byla koukatelná celá serie. I když osobně doufám, že už se toho žádnej neujme - protože se obávám že bychom mohli očekávat mnohem horší paskvil. Takže 4 hvězdy, ta Renesmé se prostě nepovedla a kazí celkový dojem jinak opravdu dobře odvedené práce.

plakát

Černá labuť (2010) 

Chtěla jsem to vidět kvůli Natalii Portman a ona byla sakra dobrá. Já jsem byla opravdu mile překvapená. Nečekala jsem, že to bude mít takovou atmosféru. Baletní prostředí je mi celkem cizí a balet samotný mě taky až moc nebere. Tenhle snímek byl opravdu dobře promyšlený od začátku až do konce. Samozřejmě je to z pohledu hlavní hrdinky a divák je stejně zmaten jako hlavní hrdinka - taky chvílemi nerozumí tomu co se kolem vlastně děje, což je dobře. Jak jinak pochopit blázna, no v tomto případě spíš psychycké zhroucení jedné balerýny, když sám není blázen? Hudba prohlubuje celkový dojem a ten konec - no tomu se říká vžít se do role.

plakát

Nová dcera (2009) 

Čekala jsem víc. Takový lákavý námět a pak skutek utek. Údajné odhalování pravdy jsem asi přehlédla. Sice nějaké ty pokusy by se našly, ale v celku bez odpovědí a do hloubky milý tatík nepátral, jak bych očekávala. Když už se nachomejtla do děje kompetentní osoba, která informace měla, tak o ně nebyl zájem, takže jsem se také nic moc nedověděla. No a konec je pro mě španělskou vesnicí. Ale co udělejte si názor sami.

plakát

Cizinec (2010) 

Podle výše uvedeného obsahu jsem si to nedokázala představit, ale řekla jsem si- mí oblíbení herci, nechám se překvapit. A byla jsem. Hezká pohodovka pro dlouhé zimní večery s dobrým obsazením. Je to sice obyčejný průměrný film, ale já mám průměrné filmy ráda. Návíc mě konec překvapil, což se mi stává u takových filmů málokdy, tak jsem z toho měla dobrý pocit.

plakát

Honey 2 (2011) 

Tenhle film zachránili jen ty dobrý taneční scény. Bohužel samotný příběh stojí za zlámanou grešli. Je to částečně okopčený Let´s dance 2 akurát v jiném pojetí. A protože opakovaný vtip už není vtipem nebýt těch tanečních scén dám jen 2*.

plakát

Zlatý kompas (2007) 

Tuto předlohu neznám, ale chci si ji přečíst, protože jak znám dnešní filmaře, tak vzali předlohu o 500-600 stranách a udělali z ní stručný výtah nejpodstatnějších, dějově na sebe navazujících scén, ostatně jako ve všech filmech s dobrou předlohou - hold to je moderní trend dnešní doby. Samozřejmě jakožto matka jsem ráda za pohádky tohoto typu, kdy se malé děti mohou spolu s dospělými dívat na film a nemusím je vyhánět kvůli nevhodným krvavým scénám, či nevhodným rozhovorům apod.. Z mého pohledu je to po vizuální i příběhové stránce velice dobře zpracované včetně hereckého obsazení a samozřejmě i jejich výkonů. Jediné co mě mrzí je, že to nemá konec a tudíž je nutné pokračování, které zatím chybí, což je škoda.

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Takže když jsem se dívala na tu příšernost, kterou tvůrci tohoto filmu dokázali spáchat, došlo mi, že nejen ti blbci, kteří tomuto filmu dávají už z principu odpad, ale i tvůrci samotní bezpochyby nepochopili o co jde. Z romantické předlohy navíc vyprávěné z pohledu mladé velice ale opravu velice nezkušené a naivní dospívající dívky o středoškolské lásce i když s upírem prostě horor či aspoň akčňák neudělají to prostě nelze, i přesto, že v tomto díle měli tvůrci opravdu dost prostoru se vyřádit. Přiznávám, že po shlédnutí prvního dílu mě zajímala předloha a tak jsem si ji přečetla před tím, než jsem viděla dvojku. Překvapivě jsem zjistila, že je to sice přehnaně přeslazená romantika z pohledu totální naivky, která chvílemi leze brutálně na nervy (což bylo i na mě silný kafe), je celkem čtivá a bavila mě. Člověk ví co se tý trubce honí v hlavě a tak ji tu naivitu dokáže odpustit, což ve filmu není a divák si myšlenkové pochody této naivky může pouze domýšlet. Když k tomu přidáme rozhovory, které jsou sice z knihy, ale většinou vytržené z kontextu a vyznívají úplně jinak, než jak to chtěl básník původně říct, není divu, že je hlavní hrdinka téměř kamenována za své myšlenkové pochody. Vzhledem k tomu, že hlavním tématem tohoto dílu je rozchod hlavních hrdinů a jeho následky v podobě psychického zhroucení hlavní hrdinky Belly, která příběh vypráví, se dá říct, že by to nemělo pro tvůrce být zas tak těžké zpracovat. Leč opak jest pravdou. Kdyby hlavnímu tématu věnovali stejnou pozornost jako těm akčním scénám, dokázali by natočit v celku zajímavý film. Jako celek je to prostě propadák a kdybych neměla ráda Kristen Stewart, která se i přesto opravdu herecky předvedla a téměř vše odehrála sama, tak bych jim dala jednu hvězdičku za snahu. Naštěstí je Kirsten zachránila takže mají dvě**.

plakát

Eragon (2006) 

Přiznávám předlohu nezmám, takže nároz nemám ničím ovlivněn - naštěstí, originál filmy opravdu ve většině případů nedokážou nahradit, takže chápu rozhořčení všech, kteří předlohu znají. Podle mě je to celkem hezká pohádka o dracích. Žádný hektolitry krve a hromady mrtvol, tak se na to můžou koukat i malé děti. Příběh je jednoduchej takže to děti taky snadno pochopí, pěkná příroda, hezkej dráček a děti si to užijou. A oto přece jde.