Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Biografie (4)

Nikolaj Kozak (herec)

11.06.2017

Nikolaj Michajlovič Kozak se narodil 26. 12. 1966 ve městě Aleksandrija (dnešní Ukrajina). Po ukončení střední školy studoval divadlo ve Lvově. V té době už také hrál v Akademickém ukrajinském divadle Marie Zankovecké. Poté se stěhuje do Kazaně, hlavního města ruské republiky Tatarstán. Tam pokračuje ve studiích i v divadelním… (více)

Valerij Prijomychov (herec / režisér / scenárista)

09.11.2014

Herec, režisér, scénárista a spisovatel Valerij Michajlovič Prijomychov se narodil 26.12.1943 ve městě Belogorsk, v Amurské oblasti, velmi blízko čínských hranic. Od dětství chtěl být spisovatelem. Jeho první povídku "Lístek do kina" mu otiskli v novinách, když chodil do 8. třídy. Zakládala se na skutečném příběhu. Jako parta… (více)

Ireneusz Czop (herec)

16.06.2013

Charismatický divadelní a filmový herec Ireneusz Czop se narodil 6. července 1969 ve městě Plock poblíž Warszawy. Vystudoval Státní vyšší filmovou, televizní a divadelní školu v Lodźi. Hrál a hraje především v lodźských divadlech.V r. 1998 získal cenu primátora města Lodźi za uměleckou tvorbu. Za role Antifola z Efezu a… (více)

Michel Subor (herec)

16.06.2013

Michel Subor se narodil 2.2.1935 v Paříži jako Mischa Subotzki. Jeho rodiče byli emigranty ze Sovětského svazu, otec pracoval v Moskvě jako inženýr, matka pocházela z exotického Ázerbajdžánu. Suborova jediná sestra žije ve Spojených státech amerických.Do povědomí diváku se zapsal rolí Alaina Varniera, partnera Brigitte Bardot… (více)

Reklama