Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (371)

plakát

Riskantní známost (2023) (seriál) 

Na tenhle seriál jsem narazila náhodou přes Mila z This is Us a díky mé druhé srdcovce Prisonbreakovým Williamu Fichtnerovi a Sarah Wayne Callies u něj i zůstala a rozhodně nelituji. Zajímavá chemie mezi hlavním couplem, ale co mě nejvíc bavilo byly samotné cons a jejich provedení - připomínalo mi to trochu Mission Impossible a nedávno zhlédnuté True lies. Psychologické hry na kočku a na myš, aneb jak někoho nenápadně dostat tam, kam chcete, aniž by si to uvědomil, jsou prostě brilantní, když se povede je dobře domyslet a spojit s hereckým šarmem hlavních postav. Stejně tak takové ty blurred lines mezi tím, kde vlastně začíná a končí dobrý/špatný člověk viz. You a Dexter mě prostě baví. Nechápu, že tak kvalitně našlápnutý seriál může být zrušen po první sérii :-(

plakát

Cesta svatojánských mušek (2021) (seriál) 

Tak tady jsem speechless. Slova nestačí, tohle je srdcovka. Příběh několika propojených životů, lásky, rodiny, ale hlavně jako jeden z mála seriálů, narozdíl od stejně tak skvělého a podobného This is Us, zobrazuje i kvalitní přátelství dvou žen. Katherine Heigl a Sarah Chalke jsou queens, které si diváci (resp. hlavně divačky) nutně zamilují ve všech časových rovinách - jako teenagery, mladé dospělé i čtyřicátnice. Druhá série je teda ještě víc kapesníčková, s čímž je třeba počítat, ale za mě ještě lepší než první. Masterpiece a perfection.

plakát

Od nuly (2022) (seriál) 

Tak ten popis je tedy jeden velký spoiler! Škoda, člověk pak tak nějak čeká, že to nebude klasická happyendová romance, což je na druhou stranu asi dobře, protože život není jen růžový že...Doteď mi zní v hlavě Per favore a vidím scénu, jak se k němu Zoe v dešti rozbíhá. Amy a Lino jsou skvěle zahráni sympatickými herci, ačkoliv to jejich love story mi připadá až trochu moc dokonalé na reálný život (je to podle skutečné události). Určitě ale doporučuji vidět s hodně kapesníčky pro citlivější povahy. Soundtrack je taky povedený.

plakát

In from the Side (2022) 

SPOILER ALERT: Nemám ráda sportovní filmy a rugby se mi spíš nelíbí svojí agresivitou, proto jsem se k tomuhle filmu dostala spíše náhodou a moc jsem od něj nečekala. Nicméně musím říct, že ani ty sportovní sekvence nebyly nudné a hlavně mě celý snímek prostě bavil, protože stál na neuvěřitelně fungující chemii mezi dvěma hlavními aktéry. Ano, dost věcí zůstalo nevyřčených a nevysvětlených a ten konec mě zklamal, ale takový je real life že? Vztahy málokdy dopadnou tak, jak na začátku myslíme a doufáme. Proto je dobré mít v životě i další pilíře, mimo vztah, které nás podrží v případě, že jeden se zhroutí. Třeba sport, nebo kamarády, jak se podařilo zde zdařile demonstrovat.

plakát

Skam (2015) (seriál) 

Myslela jsem, že tenhle seriál má trochu přehnané hodnocení - přece jen teenagerských seriálů ze střední je opravdu hodně. Po binge-watching všech sérií musím konstatovat, že je oprávněné. Zaprvé zbožňuju severskou produkci, protože je prostě mnohem kvalitnější než americká a líbí se mi i více to jejich prostředí, za druhé je zde geniální casting s výbornou chemií, za třetí sociální přesah a témata viz. islám, homofobie, předsudky, útlak, rape scare, cyberbullying, eating disorders, mental health apod. která jsou velice aktuální a důležitá zmínit. A za čtvrté pak Thomas Hayes aka William a jeho slow motion, jeho námluvy s Noorou, Isak a Even v bazénu a válecí scéna v kapucích a moje srdcovka losers club a scéna s dodávkou, to je něco, co mi utkví ještě na hodně dlouho. Best of - druhá a třetí série. Skam je skvost, ale na ty napodobeniny z jiných zemí koukat nebudu.

plakát

En affære (2018) 

K tomuhle snímku jsem se asi jako dost jiných dostala skrz Tarjei Sandvika Moe ze SKAMu a ačkoliv se jeho role rozhodně nedá srovnávat s Isakem, té hodinky a půl nelituji. Nejde o žádný hit a trhák, přesto se jedná o zajímavé psychologické drama zobrazující hru kočky s myší, kde se ale v druhé části z myši stane kočka. Zajímavé na tomto snímku oproti jiným s podobným tématem je, jak snadno se dá Anita zlákat do této nebezpečné hry, aniž by vůbec přemýšlela, co všechno může ztratit. To jen svědčí o hloubce prázdnoty a frustrace v jejím životě a jakožto žena na mateřské je to něco, s čím se dokážu ztotožnit a chápu, jak lákavé může být přičichnout si k vidině dobrodružství, vzrušení, vášně a naplněné sexuality, tím spíš, když jde o něco zakázaného a tajného. Markus si zjevně vůbec neuvědomuje, jakou Pandořinu skřínku otevřel a do čeho se dostal - pro něj jde o klasickou teenagerskou fantazii, kterou se mu asi k jeho překvapení povedlo uskutečnit, a tím to pro něj končí. Jde dál, zcela lehkomyslně a bez ohledu na následky, které svými činy rozpoutal a které mají zcela devastující dopady na život druhé strany. Taková kontroverze v tom, kdo je zde vlastně obětí - z pohledu společnosti nezletilý student, z druhé strany spíše zlomená poblázněná žena středního věku, která poznala zakázané ovoce a teď se musí vrátit do svého ještě prázdnějšího života. Ona zaplatila vším, on pouze získal. Jsem ráda, že jsou i filmy o důležitosti ženské sexuality pro životní naplnění, že nestačí pouze jakési materiální zabezpečení pro spokojený vztah, ale že když tato stránka vymizí, stává se žena velice náchylnou až hledající něco, co buď tuto potřebu přímo naplní, nebo aspoň nějak vykompenzuje.

plakát

Hvozd (2017) (seriál) 

Velice příjemné detektivní drama z Francie, které představuje originální dobře vypointovanou zápletku, sympatické postavy a stále udržované napětí, stejně jako twist v závěru. Na konci je všechno krásně objasněno a logicky uzavřeno. Job well done - mám chuť se jít projít a zakontemplovat si do lesa, ale pro jistotu určitě nenechám mobil doma. Jo a moc ráda jsem zase po dlouhé době od Nolanových filmů viděla v něčem nadanou a nestárnoucí Suzanne Clément.

plakát

Zone Blanche (2017) (seriál) 

Mám ráda mysteriózní detektivky z prostředí lesa a tenhle je jeden z těch top. Navzdory jazykové bariéře mě bavil a líbila se mi především komplexnost hlavních postav a to, jak se děj v každém díle svižně posouval a pořád tak udržoval diváka v očekávání a napětí. Opravdu tam nebylo moc hluchých míst, až jsem si říkala, že to s tím přísunem mrtvol a záhad v městečku trochu přehánějí. Hodně mě zaujala přítomnost jakési good/evil "entity" v lese, která nebyla ale zatím zcela vysvětlena. Škoda, že to na pokračování už nevypadá, příběh ještě nepůsobí úplně uzavřeně.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Jako nemůžu si pomoct, ale i přes to, že detektivní seriály přímo hltám a že tenhle má snad nejlepší hodnocení ze všech, mě to absolutně nechytlo. Dala jsem tomu 4 hodiny života, resp. první čtyři díly a pocitově jsem se pak už cítila tak zahlcena Rustovým nihilismem a celkovým negativismem, že jsem to musela vypnout. A to bylo podruhé, poprvé jsem se dostala do půlky první epizody před pár lety. Takže už to vzdávám a opravdu nechápu zdejší hodnocení, možná jedině jestli se to potom tak rozjede..za mě utahaná nuda, rádoby filozofické konverzace o ničem, Matthew naprosto nekoukatelný otrávený xicht s depresivníma kecama...bohužel, tolik lepších krimi, že tohle mi za to nestojí.

plakát

Všem klukům, které jsem milovala (2018) 

Bohužel, první jsem četla knížku a ta je prostě mnohem zajímavější a jakoby o hodně víc vtáhne do děje. Tady nebylo spoustu věcí vysvětleno, proto se postavy nechovaly moc logicky a nebyl tam prostě ten background v podobě myšlenek. I osobnost Lary Jean mi přišla v knihách jiná, víc insecure a anxious než v tomto filmovém zpracování, stejně jako další věci, které pozměnili, např. timing některých událostí, její vynechanou autonehodu, chybějící kiss s Joshem a celkově chybějící chemie mezi nimi, dále takové neautentické špatně zahrané vztahy mezi sestrami, a hlavně - Kitty nedostala štěně, takže za mě o dost ochuzenější nejasnější verze, kam ale museli nutně nacpat happy end na závěr :/ raději jdu na druhou knihu a film asi tentokrát vynechám.