Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (1 094)

plakát

Star Trek: Discovery - Mirrors (2024) (epizoda) 

Jako něco se tam děje a dokonce už to není trapný jako kdysi - ale přesto se vůbec nedokážu vtáhnout a vůbec mě to nebaví. Uf, už jen pět epizod a bude konec.

plakát

Stovky bobrů (2022) 

Jakožto blockbusterový divák se k těmto groteskním filmům příliš nedostanu, takže když už jsem na něj náhodně zavítal, byl jsem rád za rozšíření obzorů. Musí se smeknout všechna čest tvůrcům, že mají takovou (ujetou) odvahu s něčím podobným přijít. Jenže když se pořádně na film zakoukáte, tak on není vůbec hloupý – naopak, je velice promyšlený do každičkého detailu a někdo se musel na storyboardech pořádně vyřádit. Z hlavy na první dobrou to vymyslet nešlo. Téměř dvě hodiny sledujeme Martina Růžičku z HC Oceláři Třinec, jak přežívá v přírodě s králíky, bobry a vlky. A udržet divákovu pozornost bez takřka jediného slova po celé dvě hodiny je sakra umění. Navíc film má vkusné vtipy a jasně dokazuje, že zábava se dá šířit i jen přes obraz a slova nejsou potřeba. Naučit to dnešního diváka je ale nesmírně těžké, tudíž rozumím i těm, kterým film nesedne. Za mě je „Stovky bobrů“ na slušné čtyři hvězdičky, ale finále v bobří pevnosti mi už přišlo trochu navíc, nakonec tedy dávám tři.

plakát

Star Wars: Příběhy z Impéria - Východisko (2024) (epizoda) 

Zase trochu uspěchané, zbytečné. Líbilo se mi propojení s Epizodou IX, léčitelskými schopnostmi a stárnutím dané postavy, která předává svou životní sílu. Jenže to je asi tak všechno. Když pominu tyto hezké easter-eggy, tak stále nemám pocit, že jsem dostal něco hmatatelného. A opravdu tu máme další postavu, která byla probodnuta světelným mečem a přežije? To už je vážně evergreen.

plakát

Star Wars: Příběhy z Impéria - Prozření (2024) (epizoda) 

Hm, než jsme si stačili Barriss užít jako Inkvizitora, tak už tady máme převrat o pár minut později. Malinko uspěchané. V samostatném seriálu by se to asi dalo více rozvést, ale v rámci časové úspory mi to asi nějak zásadně nevadí.

plakát

Star Wars: Příběhy z Impéria - Zasvěcená (2024) (epizoda) 

Nejlepší epizoda celé série, která splnila mé očekávání. Uvězněná Barriss sleduje, co se stalo s jejím řádem Jediů, za které bojovala a kterých se vlastně do poslední chvíle zastávala (jako ochránců míru). Přerod v Inkvizitora byl v rámci stopáže uvěřitelný, jinou možnost vlastně neměla.

plakát

Star Wars: Příběhy z Impéria - Cesta nenávisti (2024) (epizoda) 

Nějaké přesné napojení na Mandaloriana a začátek Ahsoky byl nutný, tudíž naprosto rozumím tomuto dílu. A já si ho vlastně i užil. Nepřijde mi ale, že bychom se po těchto třech epizodách dozvěděli o Morgan něco závratně nového. Neměl přece o tom pojednávat seriál?

plakát

Star Wars: Příběhy z Impéria - Cesta hněvu (2024) (epizoda) 

Vlastně jediná epizoda, která byla skutečně o Impériu. Na to, že seriál nese název této organizace, tak to moc o něm vlastně není. Tady to ale sedlo jako prdel na hrnec. Jasně, vše je hrozně zrychlené, ale vidět Thrawna, Rukha a ostatní bylo fajn.

plakát

Star Wars: Příběhy z Impéria - Cesta strachu (2024) (epizoda) 

Úderný, svižný, efektivní. Takový byl začátek na planetě Dathomir s generálem Grievousem. S horským lidem zápletka už malinko zpomalila, ale stále mám pocit, že epizoda splnila svůj účel.

plakát

Hotel Continental - Divadlo bolesti (2023) (epizoda) 

Vše směřovalo k jednomu velkému akčnímu finále, které se v mnoha ohledech povedlo - choreografie, střih a kamera. Příběhově to za moc nestálo a vlastně doteď nerozumím, proč tenhle seriál musel vzniknout. Znovu se vzala jedna věta z filmu, která se roztáhla bez špetky inovace do tří-dílného seriálu. Celé to působí jako zbytečný počin a otravný spin-off Johna Wicka. Abych nebyl ale takový morous, tak ještě vyzdvihnu dobové kostýmy a atmosféru v hotelu. Rád bych byl, kdyby ale příště série stála pevně na svých nohách a nemusela se opírat o hotelovou zápletku, která byla dostatečně vyždímána už ve filmové sérii.

plakát

Kancl - Sexuální harašení (2005) (epizoda) 

Tento typ epizody se sexuálním obtěžováním zestárl už z dobou a "dřívější vtipy" už dnes bohužel nefungují. Tenkrát to ale mohlo být pecka.