Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (1 080)

plakát

Star Wars: Vadná várka - Bleskový úder (2024) (epizoda) 

Chápu, že nás má díl navnadit do finále a čekal jsem něco "pomalejšího". Ale vidět Omegu snad už podesáté zajatou, Vadnou Várku bojovat proti příšerce - to už se fakt zajídá. Mount Tantiss opět stojí na pevných základech, které ale postavil někdo jiný a FIloni to nebyl. A jedinou zajímavost představuje zdánlivé pojítko se seriálem The Clone Wars, jinak to ale bylo prázdný.

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Byl jsem poměrně velkým zastáncem prvního dílu, ale tady musím uznat, že se to Zacku Snyderovi poměrně rozpadá. Druhá část totiž působí jen jako jakási nástavba té první, která má tentokrát doručit akční finále. Nic nového se bohužel o postavách nedozvíme, Snyder postavy neposouvá dopředu a nikam je nesměřuje – nepomohou ani nucené flashbacky, kdy jsem měl z každé postavy pocit, že je jedna a ta samá. Kamenem úrazu jsou dialogy, které působí genericky průměrným dojmem, že se stydím snad i za samotného Snydera, jenž z rukávu sype jednu ošemetnou větu za druhou. Většinou dokážete odhadnout, co postava chce říci – a to ji ani neznáte, ale každá se prostě chová stejně. Slabinou celého filmu je zápletka, která je snad ještě jednodušší než v traileru – nic zajímavého, nic převratného, s přehledem dokážete odhadnout děj na dalších deset minut dopředu po celou dobu stopáže. To je asi vše, co lze říci k pokračování nové série. Má to ale i své velké „ale“. Furt tam někde v zákoutí vidím skrytý potenciál. I když je to všechno hrozně kýčovité, křečovité a jako přes kopírák, sem tam se Snyder vynoří se zajímavou scénou, údernou choreografií či povedenou lodí. Špetka naděje tak ve mně stále zůstává, že když se Snyder příště neutrhne ze řetězu, potlačí své ego a scénář svěří někomu schopnějšímu, může to vlastně ještě dopadnout dobře. „Jizvonoška“ je hodně béčkovým průměrem – ale stále koukatelným, kdy se chvíli za film neskutečně stydíte a za minutu jste překvapeni celkem fajn scénkou. Za mě úplně regulérní tři hvězdičky.

plakát

Star Wars: Vadná várka - Pomocná ruka (2024) (epizoda) 

Pomalé krůčky do finále. Zase epizoda, která toho moc nového neodtajňuje, ale posouvá nás dál. Mount Tantiss je rozhodně tajemné místo a jsem rád, jaký hype a tajemno kolem něj Filoni vytvořil. Přesto nakonec dávám 80%. Funkční zápletka, ale stále se hraje hrozně moc na jistotu.

plakát

Star Trek: Discovery - Jinaal (2024) (epizoda) 

Dávám pozor od začátku do konce, přesto se v některých rozhovorech vůbec nechytám. Ty rádoby chytré rozhovory jsou napsané tak nelidským způsobem, že fakt někdy nevím, o čem mluví. Celá epizoda není až tak hrozná, jen mě to děsně nebaví.

plakát

Star Trek: Discovery - Under the Twin Moons (2024) (epizoda) 

Nechci být hnidopich, tak řeknu toto - zlepšení tam rozhodně je a to po všech stránkách. Děj sice není žádné terno, ale rozhodně mě v ničem neuráží. Postavy jsou mnohem více stravitelné a posouvají se někam dál. Dokonce i jednotlivé scenérie jsou oproti předchozím dvou řadám barvitější plnější a zajímavější. Za to rozhodně dávám palec nahoru.

plakát

Star Trek: Discovery - Rudá směrnice (2024) (epizoda) 

Určité zlepšení tam je, i když se příběh musí zase napojit na známější postavy a zápletku z minulosti. Dokonce musím pochválit i vizuál. Stále je to ale těžký (pod) průměr.

plakát

Star Wars: Vadná várka - Juggernaut (2024) (epizoda) 

Vlastně jsem se u toho nudil, ale tak proč dávám 80%? Protože dějová zápletka sloužila k tomu, aby se děj pohnul dál. Vadná Várka se zkrátka musí dostat na Mount Tantiss a je jen pár lidí v galaxii, co tam znají cestu. Tudíž jsem rád, že si tvůrci vzpomněli na tuto zapomenutou postavu. Na druhou stranu epizoda nepřináší nic navíc a znovu je to jen o tom, že se musíme dostat na místo A, ale potřebujeme informaci od postavy B, která za to chce věc C.

plakát

Star Wars: Vadná várka - Už není návratu (2024) (epizoda) 

Když není na scéně Hemlock a Emerie, tak je to nuda. Vracíme se opět k Vadné Várce a v bezprostředním srovnání s dílem minulým byla toto obrovská nuda. Stokrát viděné podané nezajímavým stylem.

plakát

Star Wars: Vadná várka - Krize identity (2024) (epizoda) 

Skvělá epizoda, která navrátila kvalitu prvních třech dílů této série. Temná atmosféra, Emerie se jako postava posouvá dál a dál, příběh pokročil a ještě jsme k tomu dostali dospělou zápletku o unášení dětí. Pecka.

plakát

Hotel Continental - Bratři ve zbrani (2023) (epizoda) 

Začátek slibný a nabídl pravou atmosféru Johna Wicka. Posléze se ale příběh začal soustředit i na další postavy, což mi začalo vadit. První díl sice trvá hodinu a půl a je tedy dostatek času na všechno, nemohl jsem se ale nějak napojit na zdejší příběh. Zatím teda hodnotím úsporně, neboť jsem čekal trochu větší pecku. Jako velkou slabinu považuji určité kulisy. To umělé pozadí bije do očí a točené scény v autech vypadají jako z minulého století.