Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Drive

Drive (2011)

Drive je jednoduše geniální dílo. Hypnotický film s hutnou atmosférou, výborným soundtrackem a zajímavou kamerou. Hlavní hrdina skvěle zahraný charismatickým Ryanem Goslingem. Za zmínku též stojí herecký výkon zejména Carrey Muligan či Rona Perlmana. Určitě nejlepší Refnův film a jeden z nejlepších celkově. You know the story about the scorpion and the frog? Your friend Nino didn't make it across the river.

Lost Highway

Lost Highway (1997)

„Funny how secrets travel, I'd start to believe, if I were to bleed,…„ Lost Higway je prostě dokonalý ve všech směrech, na jedné straně samozřejmě vynikající atmosféra, soundtrack a herci, na straně druhé hlavně skutečně zvláštní a originální děj, který si každý asi musí vyložit po svém. ;o) Není jednoznačné vysvětlení, jak to celé bylo myšleno, takže použiji klasickou větu pro Lynchova díla - škoda slov, nutno vidět! We've met before, haven't we.

Fargo

Fargo (1996)

Úžasná atmosféra, scénář, režie, herci, prostředí - nemám tomu co vytknout. Fargo je prostě výborný film. Co víc dodat? Well, I'm pretty sure they do, but I can't read the serial numbers here...

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Mulholland Drive bylo moje první setkání s Lynchem. Byl jsem dosti nadšen a samozřejmě také šokován, nevěděl jsem, do čehu jdu. ;o)) Mistrovské dílo s úžasnou atmosférou, soundtrackem, plno zajímavých postav, (hlavní dvojice, Adam Kesher, Kovboj), scének jako Winkies,... mohl bych vyjmenovat vše. Navíc se mi líbily nepatrné odkazy na slavný noirový film Sunset Boulevard. Na MD je spousta teorií, jak to celé je myšleno, více či méně pravděpodobných. Jak to ale doopravdy je, ví asi jenom Lynch. :) I got the pool, she got the pool-man.