Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení herci (10)

Tacuja Nakadai

Za mlada tak krásný chlapík, který dokázal vykouzlit tak dojemný výraz plyšového médi, že člověk nechápal, proč ho ta Hideko Takamine nechce. Zároveň zahrál tak drsné, chladné a neoblomné záporňáky, až jsem se bála:)) Nejlepší - pro mne zatím - byla jeho role v Seppuku, ale chápu, že v Kobayashiho Human Condition to bude ještě trochu jiná káva. Akorát se trochu bojím na ten film podívat, obávám se, že by mi jeho shlédnutí zabilo pár idealistických myšlenek o světě a lidech:) Ovšem role starého profesora v Hachi-ko (Věrný pes Čiko - ó jaký to skvostný překlad) a jeho láska k pejskovi připomene, že už je to holt stařík a doufám, že vydrží ještě dlouho.

Toširó Mifune

Toshiro je legenda, úžasný herec a neuvěřitelně charismatický pán. Nemám slov..

Tomisaburó Wakajama

Bratr pana Shintaro Katsu byl podle všeho nejzkušenějším šermířem v řadách herců té doby. V některých filmech překvapí neuvěřitelná mrštnost, která vzhledem k jeho postavě není příliš očekávána. Jeden kamarád mu s oblibou říká "herec jednoho výrazu" ale není to tak úplně pravda. Kdo viděl série Red Peony Gambler s Junko Fuji anebo televizní seriál Bounty Hunter, mi dá za pravdu. V posledním zmíněném hraje např. lovce padouchů a z odměn za padouchy financuje svojí školu, ve které je ředitelem. Takže to máme hromadu roztomilých děti a roztomilého pana ředitele, který se čas od času promění v ostříleného a velice dobře vybaveného lovce lidí, který s pomocí své ninja kámošky Kagero a ostatních bounty hunterů (jako třeba Renji Ishibashi), dopadne každého padoucha - nicméně s ochotou vyslechnout jeho příběh a pomoci, když to jen trochu jde.

Kinnosuke Jorozuja

Kinnosuke Nakamura nebo Yorozuya v pozdějších letech. V některých hodně starých filmech vypadá tak na šestnáct a hraje hlavně správňáky a hodné kluky honící se za pomstou a za pravdou, později Musashiho a na stará kolena v megafilmech od Toei, po boku např. Sonnyho Chiby, Toshira Mifuneho a Hirokiho Matsugaty v Conspiracy of Yagyu clan - tam mě naprosto dostal v roli hlavy klanu Yagyu a největšího spiklence, kterýmu to nakonec nevyšlo:)

Raizó Ičikawa

Úžasný a šaramantní pán, který bohužel předčasně zemřel v necelých 40ti letech. Z jeho hlasu běhá mráz po zádech ale zároveň dokázal být neuvěřitelně roztomilý a přitažlivý, není divu, že byl ve své době v japonsku u žen oblíbený. Jeho postavy se mně tak dotkly, že jsem po něm pojmenovala kočku.

Takaši Šimura

Svým tragickým výrazem v Kurosawovo Ikiru mě rozbrečel na dva dny. Ani jsem si po shlédnutí tohoto filmu nebyla schopná užít následující filmy, na které jsme koukali, výraz pana Watanabeho, který věděl, že brzo umře, se mi zaryl hluboko do hlavy.

Takeši Kitano

Snad nikdo není schopen vymyslet to, co vymyslel Kitano, ať už se jedná o televizní soutěž "Takeshiho hrad" a nebo jeho repliky v Battle royale. Úžasná osobnost:)