Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (28)

plakát

Wolf Hall (2015) (seriál) 

Malý klenot pro náročného diváka. 1) Mark Rylance v hlavní roli aneb Už mě nikdy nikdo nepřesvědčí, že Cromwell byl jeden z největších padouchů britské historie. 2) Interiéry a exteriéry aneb Tohle BBC fakt umí. 3) Kostýmy aneb Historická věrnost postavená nad krásu potěší. 4) Tempo vyprávění aneb Jak využít moderní filmové prostředky a zároveň zachovat atmosféru. 5) Hudba aneb Jak napsat tu správnou hudbu k pomalu vyprávěnému příběhu.

plakát

Dívka s perlou (2003) 

Při druhém shlédnutí, trochu zklamání, ale stále si stojím za čtyřmi hvězdičkami za: 1) Ztvárnění Holandska. Skoro jako z Vermeerových obrazů. 2) Dějovou linku s Vermeerovou dcerou Cornelií. 3) Pomalé tempo vyprávění, které příběhu sedlo. 4) Postava tchýně. A vlastně i snachy. P.S. Colin ani Scarlett mě v tomto filmu neoslnili.

plakát

Řím (2005) (seriál) 

Velmi kvalitní seriál, bohužel druhá série nedosáhla kvalit první, ale i tak čtyři hvězdičky za: 1) Ztvárnění Říma. Špinavého a živého města. 2) Hlavní dvojici. I když víc asi za Kevina McKidda. 4) Oktaviana (v podání Maxe Pirkise). Vlastně celou jeho rodinu. 3) Dějový oblouk první série.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

1) Úvodní titulky. 2) Matthew. 3) Woody. Možná nejdřív Woody, protože se nemohu ubránit pocitu, jestli není těžší hrát někoho obyčejného než někoho vyjímečného. 4) Způsob vyprávění. 5) "Temný případ" samotný. Samozřejmě.

plakát

Zmizelá (2014) 

Nevěřila jsem tomu, ale tuto úžasnou knihu se podařilo převést na plátno velmi dobře. Chválím především: 1) Kvalitní herecké obsazení. 2) Šikovnou práci s flashbacky. 3) Rozdělení filmu tak, že hlavní překvapení není předvídatelné (snad). 4) Atmosféru amerického maloměsta.

plakát

Památkáři (2014) 

Bohužel jsem tak nějak nevěděla, na co se dívám. Komedie? Oslava amerických vojáků? Sestava "památkářů" je stejně nesourodá jako celý film. Příliš mnoho náhod, skoků v čase a vůbec všech možných motivů. Dávám tři hvězdičky za: 1) Postavu Cate Blanchettové. Skvěle napsaná, skvěle zahraná. 2) Postavu Hugha Bonnevilla. Škoda, že dostala relativně málo prostoru. 3) Umělecká díla. Přeci jen si nějaký prostor ve filmu vybodobyla.

plakát

Obecná škola (1991) 

Jedna z "absolutních klasik", tady nejde něco vypíchnout a něco zatratit, tohle prostě funguje jako dokanalý celek.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

1) Dobová atmosféra. Omlouvám se, ale to mě ještě nepřestalo bavit. 2) Keira. Ne Benedict, od toho jsem čekala přeci jen víc. 3) Silný (byť značně zjednodušený) příběh. Na druhou stranu mi nepřijde špatné, když se ve filmu podaří sklenout takový dějový oblouk. 4) Scény z internátní školy. Taky mě ještě nepřestaly bavit.

plakát

Karel Sabina a jeho doba (2014) (TV film) 

Těžko hodnotit, po filmové stránce žádný zázrak, po odborné taky trochu mišmaš. Každopádně jako nepříliš složitá "osvěta" dobrý počin.

plakát

Zkažená mládež (2007) 

Film stojí za to vidět a těžko se hledají jen čtyři důvody proč (pátou hvězdičku ode mě film nedostane kvůli svému konci): 1) Skvělé herecké výkony. Působící jako by ani žádnými hereckými výkony nebyly, jen skutečností. V případě mládeže i učitelského sboru. 2) Šikana jako téma, o kterém se sice možná mluví, ale pořád ne dost a ne "správně". 3) Hlavní hrdinové - oběť i vůdce šikanující partičky - nejsou zatíženi zbytečnými vysvětlujícími a popisnými scénami. Prostě je jen sledujete. A to je to nejhorší. 4) Tempo filmu. Ani příliš pomalé, ani příliš rychlé.