Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy
  • Akční

Oblíbené filmy (9)

Španělé v Praze

Španělé v Praze (1987)

Souhlasím s oběma předešlými komentáři, tomuhle se říká herecký koncert! Daňkův humor je úžasný, na nic si nehraje a doslova odrovná některými dialogy. Tohle bych mohla vidět denně.

Člověk proti zkáze

Člověk proti zkáze (1989)

Jeden z nejlepších filmů, které znám. Pár věcí by se jistě dalo udělat jinak, ale Josef Abrhám jako Karel Čapek a Hana Maciuchová jako Olga? Co víc bych ještě měla chtít? Navíc Jana Štěpánková jako Matka byla bravurní. Můžu jen tleskat.

Cyrano z Bergeracu

Cyrano z Bergeracu (1986)

Především nezapomenutelný výkon pana Hanzlíka. Nadčasové téma. Smutný konec, kterým se nevyhýbám, i když právě tady to mohlo dopadnout líp.

Světáci

Světáci (1969)

Nezapomenutelná podívaná! Krom skvělého hereckého obsazení upoutá hlavně dokonalým humorem.

Sophiina volba

Sophiina volba (1982)

Srdeční záležitost. Knížku jsem četla jen jednu, chystám se na ní znovu hned jak bude čas. No a Meryl Streep nezklamala. Vidět tohle v originálním znění stojí vážně za to. Krásný film.

Fany

Fany (1995)

Nezáleží na tom, kolikrát to člověk vidí, pláče pokaždé.. Ano, místy lehce nedotažené do konce, ale celkově velmi srdeční záležitost.

Hrabě Luxemburg

Hrabě Luxemburg (1985)

Na operety nijak zvlášť nejsem, ale tohle je dokonalost :D Josef Abrhám a Hana Maciuchová jako nevšední pár. Zvlášť povedená věc s krásným nápadem. Ten svatební akt byl obzvlášť výborný :)

Koralína a svět za tajnými dveřmi

Koralína a svět za tajnými dveřmi (2009)

Plný počet hvězd.. za hezký námět ( i když dětem před spaním bych to teda nepouštěla), krásné zpracování a hlavně za hlasový výkon Teri Hatcher. Myslím že do hloubky prozkoumala své možnosti.