Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Kmotr II

Kmotr II (1974)

Musím říct, že jsem po prvním díle neočekávala, že by se mu dvojka byť jen přiblížila..Opak byl pravdou. Al Pacino zde naprosto exceluje a je u mě (i když jsem si nemyslela, že by to ještě šlo) ještě oblíbenější a uznávanější. Obzvlášť se mi líbilo rozdělení filmu do dvou oddělených celků. Protože nemám moc ráda dlouhé filmy, bylo to vlastně spojení dvnou kratších a absolutně si mi tento film trefil do vkusu.Skvělá hudba, herecké výkony (Robert De Niro taky perfektní) a to, že jsem ho poprvé viděla v kině na velkém plátně mě přimělo zařadit tenhle film do mé Top 10.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

Fůůů, nechápu, jak jsem se mohla tak dlouho tomuhle filmu vyhýbat a tvrdit, že je jen pro chlapy. Konečně jsem pochopila, čemu se říká režijní genialita a teda klobouk dolů před Davidem Fincherem. Můžu s čistým svědomím říct, že takhle dobře odvedenou práci jsem zatím v žádném filmu neviděla. Edward Norton jako obvykle perfektní, Brad Pitt to samé. První půlce filmu bych nevytkla ani ň, potom musím říct, že bylo toho násilí na mou křehkou ženskou duši možná trochu moc, ale závěr...ten mě dostal...Tohle se fakt musí vidět! Nemam slov..

Harvie Krumpet

Harvie Krumpet (2003)

Harvie je moje srdeční záležitost. Je neskutečný, kolik úžasných myšlenek je možné vyjádřit za necelou půlhodinu. Krásný příběh s krásnou animací a hudbou a to vše doplněno podle mě naprosto excelentním Geoffreym Rushem. Tohle se prostě musí vidět! "Some are born great. Some achieve greatness.Some have greatness thrust upon them...and then..there are others".

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

12 Angry Men je zářným příkladem toho, že k natočení skvělého filmu není třeba milionů dolarů investovaných do výpravy, speciálních efektů a nevím čeho dalšího. Jednotlivé postavy jsou perfektně dotaženy do nejmenších detailů v čele s výborným Henrym Fondou. I když jsem byla opět skeptická a od filmu moc neočekávala, natrvalo se mi usadil v hlavě a velmi ráda se k němu čas od času vracím...

Na samotě u lesa

Na samotě u lesa (1976)

Vrchol české kinematografie a jeden z mála filmů, kterému bych nevytkla ani ň...Cimrmanovský humor, vtipný, veselý i smutný, inteligentní a nejlepší čeští herci své doby vytvořili pro mě naprosto skvělou podívanou. A když si spočítam, kolik hlášek už zlidovělo, filmu Na samotě u lesa se mohou vyrovnat jen Pelíšky..

Pevné pouto

Pevné pouto (2009)

I když jsou Lovely Bones plné kýče, je to přesně ten kýč, který Peter Jackson zamýšlel. Scény jak vystřižené z Dalího obrazů, které působí na velkém plátně neuvěřitelně barevně a prostě úžasně. Zajímavá detektivní zápletka podložená skvělými hereckými výkony - Stanley Tucci by jistě mohl být v příštím životě úspěšným sériovým vrahem nebo alespoň slizkým úchylem. Představitelé rodičů taky myslím důvěryhodně zahráli své role a ten smutek a bezmocnost ze ztráty dcery jsem jim dokonale uvěřila. Moc se mi líbil retro styl, ve kterém byl film natočen, hudba a veškeré efekty (nejen vizuální, ale i zvukové), skvělá práce kamery a celková atmosféra, kdy jsem i popáté doufala, že hlavní hrdinka uteče a stále měla strach o její mladší sestru. Třešničkou na dortu je pak postava babičky (Susan Sarandon), která vnáší do filmu i nějaký ten humor. Jediné, co bych vytkla, je závěr. Ty boží mlýny bych úplně vynechala. I když téma filmu není zrovna pozitivní, vždy mi přivodí úsměv a velmi ráda se k němu vracím!

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Intouchables si zcela právem zaslouží všechny ty oslavné komentáře a výborná hodnocení. Ani chvíli jsem se nenudila, ba naopak, výborně jsem se bavila. Přibližně od poloviny filmu jsem se bála, aby se něco nepokazilo a já nemohla dát plné hodnocení, resp. si zkazila ten nejlepší dojem. Stal se přesný opak, kdybych mohla, dala bych 6*. Oba hlavní herci podali skvělé výkony (opravdu skvělé!) a přirovnání k Dustinu Hoffmanovi je myslím přesné. Spojení dvou zcela nespojitelných světů, emoce, inteligentní humor (při scéně s holením jsem brečela smíchy), parádní soundtrack, a to, že je film založen na skutečném příběhu, dělá z Intochables, spolu s Drive a The Help, pro mě, zatím nejlepší film roku 2011.

It's All Gone Pete Tong

It's All Gone Pete Tong (2004)

I když Dance music (bo jak se to jmenuje) neposloucham a vyvolává ve mně spíš záporný pocity, tenhle film je prostě skvělej! Celý film jsem nevěděla, jestli Frankie Wilde opravdu žije nebo je jen kvalitnějším Zoolanderem. Paul Kaye má úžasné výrazy tváže, neuvěřitelný! Jak sjetýho DJ tak zamilovanýho ..DJ, jsem mu fakt uvěřila..A ta zápletka je taky super, závěr perfektní..Ani chvilku jsem se nenudila a určitě brzy kouknu znovu:)

Čas probuzení

Čas probuzení (1990)

Je to přesně ten typ filmů, které uvidíte jednou, budete nadšeni, budete okouzleni, bude vám ležet v hlavě a světe div se, bude v ní ležet stále a stále a najednou si uvědomíte, že to musíte vidět znovu a celý ten postup se bude opakovat. Robert de Niro na vrcholu sil naplno ukazuje svůj potenciál, jeho prvotřídní mimické schopnosti a vůbec jeho herecký talent. Robina Williamse musí mít rád každý, to ani jinak nejde a když jsou tito dva páni herci podpořeni skvělou, ale opravdu skvělou, zápletkou, výbornou hudbou a hloubkou příběhu, nemůže vzniknout nic, než geniální film. A to je přesně příklad Awakenings!

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013)

Skoro to vypadá na mou novou oblíbenou komedii. Nejvíc nejlepší je, že film sviští od první minuty až do závěrečných titulků a vůbec neztrácí na tempu. Navíc díky spojení dvou dějových linií není film zdlouhavý a pořá se něco děje - a co víc, oba děje jsou stejně zábavné! Mno, musím si přečíst knihu, setkání s Maem bude jistě zajímavé (mimochodem, to je přesně to, co dělá z filmu výjimečnou záležitost - včlenění historicky významných postav). Prostě 114 minut parádní jízdy a další nezapomenutelný severský zážitek!