Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Dějová linie není teda bůhví jak promakaná, ale od začátku do konce je to nabitý suprovou akcí, která mě ani trochu nenudila. Do toho mi rval uši nabušenej soundtrack, střih ani kamera mě neunavovala oči a grafické ztvárnění mi taky dost lahodilo. Prostě jsem z kina odcházel nadmíru spokojenej, a i když u toho nemusí člověk moc přemýšlet, parádně se u toho odreaguje.

Počátek

Počátek (2010)

Naprostá dokonalost. Pro mě jasných 5*. Nolan je holt génius v hlavolamech, rád nutí lidi přemýšlet a když jsem si ke konci filmu dal celý ten jeho rébus dohromady, byl jsem ohromen, jak je dnes ještě vůbec možné natočit něco tak originálního. Výběr herců byl taktéž výborný a většina z nich dostala prostor ukázat svůj herecký talent.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

"What we do in life, echoes in eternity" Pro mě jednoznačně jeden z nejlepších fimů, určitě v mé první trojce. Dokonalá hudba Zimmera zážitek ještě víc umocňuje. Fantastické souboje, dobré dialogy, scénář je naprosto geniální. Od začátku do konce fantastická podívaná, stále pro mě jeden z top filmů i po tolika letech. Strength and honor!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Od začátku do konce jízda. Bale jako batman je perfektní, ale v tomhle díle mu hodně z jeho slávy ukrojil Ledger. Lepší ztvárnění šílence si představit nedokážu a právem za něj dostal oskara. Škoda jen, že posmrtně, protože bych jokera opravdu rád viděl v pokračování a můžeme se jen dohadovat, jestli by jeho výkon byl stále stejně na špici.

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Tak staré a tak dokonale navozená atmosféra, že strčí většinu dnešních hororů do kapsy.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Sice už trochu víc akční než jednička, ale i po letech vynikající podívaná. Myslím, že jméno Vasquezová zná snad každý:) Hlavně doporučuji prodlouženou verzi, která příběh doplňuje o dost podstatných věcí.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Pořád dobré, ale o třídu horší než předchozí díl. Bale i Hardy byli supr, ale už mi tu chyběl ten wow efekt z druhého dílu, kde jsem seděl přikovanej ke křeslu a se zatajenym dechem čekal, co přijde dál

Sedm

Sedm (1995)

Perfektně napsané, perfektně zahrané. Atmosféra věčně deštivého, násilného a špinavého velkoměsta mě naprosto vtáhla, stejně jako neustále gradující napětí až do samotného závěru. Opravdu jeden z nejlepších filmů

300: Bitva u Thermopyl

300: Bitva u Thermopyl (2006)

Je to slaboduchá, ale naprosto dokonale sestříhaná sparťanská rubačka nabitá akčními scénami. Hodně dělá i grafická stránka filmu