Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (36)

plakát

Star Trek: Picard - Konec je začátek (2020) (epizoda) 

Star Trek je mrtev, at žije Star Trek! Je to úplně jiné a Gene Roddenberry by se asi hodně divil, ale na rozdíl od dětinské ENT a smyslu zbavené Discovery má tohle co nabídnout i letitým fanouškům TOS a novogeneračních ST seriálů. Jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet. Engage!

plakát

Duše severu (2018) 

Krásnej film. Bral jsem ho i dost osobně, jelikož jsem trochu v podobné situaci jako hlavní hrdina, ale i tak to je mnohem víc než obyčejný dokument a hodně dojemný film.

plakát

Akta X - Můj boj 3 (2018) (epizoda) 

Říkám si, jestli tohle není díl už jen pro fanoušky, kteří znají celou mytologii a dovedou se tomu smát. Jsou tam neuvěřitelně vtipné scény, ale je potřeba se na to povznést a brát to spíš jen jako díl pro pamětníky. Rozhodně ne vážně, a to ani ve fantazii! Mě se to fakt líbilo :-) (Jinak je to samozřejmě hovadina; ten seriál měl dobré díly v prvních pár sezónách, počínaje 4 to začalo upadat, ačkoli perly se sem tam najdou skoro v každé sezóně; v tomhle duchu je tohle poměrně zdařilý díl, navíc se u něj dokážu pobavit, ačkoli to člověk musí brát spíš už jen jako sentimentální komedii :-) Podle mě konečně zdařilý comeback)

plakát

Room (2015) 

Tenhle film si zaslouží i nezaslouží plný počet. Zaslouží si ho zejména tím psychem... já vůbec netušil, na co se koukám. Po asi 20ti minutách filmu jsem to přerušil, jelikož mi přišlo, že tady něco nehraje... možná jsem to měl nechat běžet, aby mě to samo oslovilo, ale našel jsem si recenze. Teprve pak jsem zjistil, na co to koukám a najednou mi všechno došlo... a bylo mrazení... Věřím, že kdo jde s čistou hlavou na ten film, aniž by věděl o čem to je a co čekat, nemá šanci si o tom něco v průbehu přečíst, tak bude tak ochromen... tahle myšlenka je geniální a krutá. Pak se to samozřejmě začne odvíjet jako průměrný film. Proto tomu nedám 5, ale stejně je to perfektní film, v poslední době něco nevídaného. Jo a ten oscar za hlavní ženský herecký výkon je možná oprávněný, ale ten kluk by si taky něco zasloužil. Hraje neskutečně a bez jeho výkonu by to nebylo ono!

plakát

Akta X - Můj boj 2 (2016) (epizoda) 

Pravděpodobně konec X-Files jak je známe. Ale za mě dobrý :-)

plakát

Akta X - Série 10 (2016) (série) 

Po 4 dílech: je to dobré, pro fandu seriálu asi víc než dobré, jelikož vidí staré tváře a má šanci si připomenout staré časy. Bohužel si ale připomíná jen ty dobré časy, nikoli už ty výborné, tedy díly zejména 1. - 4. série. Comeback je tak někde na úrovni posledních sezón seriálu, které sice byly dobré, ale dost často spíš už jen ze zvyku, s nadějí, že se zase objeví nějaký výborný díl, ze setrvačnosti a sentimentu. Zasloužilo by si to celé asi 3 hvězdičky, ale právě z toho fanouškovského sentimentu nemohu jinak než dát 4.

plakát

Osmý smysl (2015) (seriál) 

Povinnost pro každého, komu se líbil Atlas mraků (sourozenci Wachowští). Jen doporučuji nenechat se odradit prvním dílem, který je neskutečně utahaný. Jelikož jde ale o to seznámit se s hlavními postavami, trochu pochopit těch 8 příběhů, kolem kterých se to točí, tak se dá zpětně pochopit. Ta anotace tady na ČSFD je zavádějící: každý díl není o jednom seriálovém charakteru a jeho příběhu, ale v každém se ty příběhy prolínají podobně jako v Atlasu mraků. Vše se děje synchronně, takže tam nečekejte exkurz ani do minulosti ani do budoucnosti, ale zato se připravte na ukázku vzájemné propojenosti (a potřebnosti) nás všech. Název druhého dílu to vystihuje: I am Also a We... Je tam jedna transgender postava; párek gayů; párek zlodějů; afričan, co se snaží sehnat léky pro svou smrtelně nemocnou matku; Korejka, která se snaží zachránit firmu a svou nevděčnou rodinu; policajt, co raději než na pravidla poléhá na vlastní svědomí; Indka, která si má brát muže, kterého nemiluje; holka, co by se byla málem ufetovala, nebýt těch podivných událostí, které je všechny svedly dohromady... Jako perlička na dortu je tam pak Doo-na Bae, která si v Atlasu mraků zahrála Sonmi 451. (Ze známějších seriálových herců je tam třeba Brian Jacob Smith z SG Universe nebo Naween Andrews z OUaT in Wonderland)

plakát

Riziko kyselého deště (2015) 

Z diskuse s režisérem, která v rámci pražského FIF proběhla po promítání filmu: film byl po rok a půl v Íránu zakázaný, teprve po pečlivém přezkoumání byl povolen k promítání v omezeném počtu kin v Teheránu. Hlavním důvodem zákazu bylo podezření (opodstatněné?) na homosexualitu hlavní postavy příběhu. Jinak jde o krásný film nejen o stáří a samotě, ale i o životě, lásce a přátelství. "A co budete dělat na Marsu?" "To co nemohu tady... třeba žít."

plakát

Člověk (2015) 

Jeden z nejlepších film, co jsem kdy viděl!

plakát

Interstellar (2014) 

Tak konečně... ale trochu zklamání. Zhruba prvních 45 minut jsem se trochu děsil, co přijde dál. Myšlenka globální katastrofy byla podivně nedotažená, navíc má člověk zase ten pocit, že když se začne hroutit svět, tak se to musí nutně stát v Americe, ba dokonce že Spojené Státy jsou jedinou zemí na světě, nebo dokonce svět sám... Mému zděšení dal poslední kapku robot TARS, který vypadá jako chodící popelnice - asi reminiscence starých sci-fi z 50.let... Ale pak se to začne vyvíjet docela dobře. Nakonec musím nechat, že Interstellar je skutečně něčím výjimečný a originální. Asi dosud nejlépe ztvárněná černá díra na filmovém plátně, věrné pojetí vesmírného "zvuku" a celkově taková Vesmírná odysea, u které pochopíte, co se to vlastně děje - což o té Kubrikově úlně říct nejde... (akorát ten Saturn mi přišel nějakej malej :-) ) Nakonec jsem si i toho robota oblíbil. Bohužel mám ale pocit, že mé očekávání to nenaplnilo a Interstellar prostě prošel jedním okem dovnitř a druhým ven aniž bych jím byl víc poznamenán... Pro mě kvalitnější nadprůměr, toť vše.