Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (51)

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Tento film jsem zhlédl až po shlédnutí žebříčku top filmů uplynulého roku, takže jsem netušil v čem je hlavní zápletka, kromě toho, že mladý hlavní hrdina, má za svého nejlepšího přítele imaginárního Adolfa Hitlera. Úvod filmu mě naprosto dostal a usadil do křesla takovým způsobem, že jsem se provinile smál absurditě hitlerovského Německa. Tábor Hitlerovi mládeže s Kapitánem Klenzerdofem, zkráceně Kapitánem K, mi zřejmě dokonale nastínil co mě čeká. Vzhledem k tomu, že jsem neviděl žádné upoutávky, byl jsem překvapen i zvraty v ději. Nepochybně se nedá upřít filmu humor, ale také nás čekají velmi silné momenty, které ve mě zůstali i pár dní po shlédnutí. Roman Griffin Davis odvedl moc dobrou práci a dějové linky Sama Roxwella, kterému je po boku jeho věrný poboční Freddie Finkel jsou pro mě nezapomenutelné, stejně jako ty části, kde má prostor Scarlett Johanson, která mě vzala za srdce. Nebudu vyzrazovat spoilery, ale tento film je pro mě opravdu filmem roku, i přestože mi závěrečná scéna po silně emotivním konci, zdála ne moc uvěřitelná. Film nám přesto přináší silné poselství o zvrácenosti a absurdnosti doby a také nám přináší svědectví o tom, že i přestože bylo nacistické Německo poraženo, tato ideologie stále přetrvává. Ovšem díky tomu, že o ni budeme nadále mluvit a dělat si z ní legraci, což se tomuto filmu daří, s ní budeme i nejlépe bojovat a lidé si uvědomí, jak hloupá je.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) odpad!

J.J. Abhrams totálně završil zničení Star Wars. Popírá kánon Star Wars, vykrádá fráze z Návratu Jediho, z Dartha Vadera udělal pitomce, který byl vlastně k ničemu, když zahodil Palpatina do propasti v Hvězdi smrti, když jeho scénář tvrdí, že Palpatin vlastně předvídal, že ho Vader zradí. Tento film ani nenavazuje na velmi slabé předchozí díly. Snoke byl klon ! To jako vážně ? Poté dialog.. “klonování, tajemství které znali pouze Sithové” Ten kdo psal scénář asi neviděl ani jeden film SW, že ?? Klony útočí, tímto pádem totálně maže. Republiková armáda klonů, asi neexistuje že ? Rytíři z Renu nedostali žádný prostor, kdo jsou a co umí ?? Nevíme, asi si budeme muset najít odpověď někde v knize. Tak proč tam byli ? Finální bitva je totální nelogická hovadina. Deset tisíc lodí ?? Vážně ? Kde vzali materiál, kde vzali posádku ?? A to se ani nebudu vyjadřovat k naprosto hloupým schopnostem, které Abhrams přidal Jediům. Vážně teď umí Rey i levitovat ? Tak proč se Palpatin nechal hodit do propasti a nelevitoval také ? Pomocí síly teleportovat věci ? Už vykrádáme Star Trek ? Pomocí síly už umíme i uzdravovat umírající ? Proč sakra nezachránili Qui Gona v první epizodě ? Vždyť Obivan měl výcvik v chrámu Jedi už od dětství, narozdíl od Rey. S takovými hovadinami bych mohl pokračovat do nekonečna. V tom filmu snad není ani jedna logická scéna, která dává nějaký smysl. Ne, toto je naprostý nelogický odpad, který ničí naprostý kánon, které nám přinesla původní trilogie !! Na tento film se budu snažit zapomenout a nehodlám ho ani akceptovat ve světě Star Wars. Tento film je naprosto zlý sen, ze kterého jsem se chtěl každou nastávající scénou probudit. Naprosto nelogická snůška fekálií, která byla naspaná asi pětiletým dítětem z pomocné školy.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Quentin Tarantino a jeho další dobrý film. Žádné novátorství z toho nečiší. Dialogy, kamera a prostřihy scén mi připomínají Tarantinovu ranou tvorbu, jako jsou Pulp fiction či Gauneři, s daleko méně násilím a krví, než jsme u něj zvyklí. Musím souhlasit s prohlášením Quentina, který se sám nechal slyšet, že tento film natáčel pro sebe a pro lidi, kteří rádi vzpomínají na dobu Hollywoodu, z jeho dětství. “Přijďte u užijte si vzpomínání na další zlatou éru Hollywoodu se mnou” , a tak by to mělo být. Nesouhlasím ovšem úplně s některými recenzemi, které tvrdí, že jde o nejlepší Tarantinův film. S tím já nesouhlasím. Tarantino natočil a zpracoval daleko lepší příběhy, které ve Vás zůstanou delší dobu než Once upon in Hollywood. Každopádně Tarantino dodržel to, co od něj jako od režiséra a scénáristy očekáváme. Svěží, kvalitní, hlášky a excelentními hereckými výkony a ještě lepší muzikou nabitý film. Quentin Tarantino stále zůstává režisérem, kvůli kterému se člověk těší do kina

plakát

Vrtěti ženou (2011) 

Oh my God !! Velmi inteligentní a vtipná romantická komedie u které jsem se tak dlouho nenasmál. Zábavné a propracované postavy, správně kousavý a suchý britský humor, nelze více než doporučit a zajisté se i při tomto snímku něčemu stále můžete přiučit, protože hlavní myšlenka filmu je i přeš viktoriánskoou Anglii nadčasová. Nepodceňujme ženy a nesvádějme vše jen na hysterismus pánové a pokud nepomůže hebký dotek, aplikujeme čokoládu či víno při klidném večeru třeba i o tohoto filmu.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Nový řád je opravdu zlovolný, ovšem chybí mu něco co mělo impérium. Snoke je opravdový záporák, ale není Darth Sidius, Kylo Ren se od posledního dílu vyvinul, ale není Vader a Rey nemá mladičké kouzlo mladého Luka. Nové Star Wars se snaží vzít to nejlepši z původní trilogie a ukázat nám to v nejmodernější počítačové grafice, což se jim daří, ukazuje respekt k původní sérii na kterou je spoustu odkazů, servíruje nám napětí a akci, ovšem neustále jí něco chybí, něco co nikdy mít nebude. Nebude mít nikdy kouzlo starých Star Wars. Ukazují nám pouze přepis něčeho co jsme už viděli a milovali, teď spíš člověk odchazí z kina a má oči pro pláč. Opravdu dobrých scén kde máte sevřené hrdlo je pomálu a ani ve druhém díle jsem se do nových postav nezamiloval abych se o ně opravdu bál. Disney prostě koupil to, co jsme milovali a teď vydělává miliardy a bohužel je to z toho cítit.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Tak to doopravdy ne. Proč, Disney musí vždycky koupit něco, co milujeme a začít to přetavovat do něčeho, z čeho máme smíšené pocity. Je to krásné, nové digitalizované vzdává to úctu k původní sérii, proč ale musíte vykrádat epizodu IV? Další hvězda smrti co je ještě větší a musí se zničit dříve než zničí povstalce, další ztracený robot s důležitou mapou, sirotek v poušti a mnoho mnoho dalšího. HLavní hrdiny si zřejmě, pokud jste starší ročníky nezamilujete jako jste byli zvyklí se staré série. Není tu nový nevinný Luke ani princezna Leia a darebák Han. Místo toho tu je otravná Rei, která je expertka na všechno a když říkám na všechno, tak i na to, že když poprvé drží světelný meč, tak porazí mladéhé a naprosto nesympatického darebáka, co se s ním učí od mala, a nebudu brát potaz, že byl zraněný, měl jí tak jako tak přeseknout v půli, nebo aspoň ruku, aby jsme byli kompletní ve vykrádání původní série. Smrt Hana Sola...sorry spoiler, ale tak jako tak to bylo očakávatelné a neřekvapující, Reyna mentora...ha křičela stejně jako Luke, když Vader zabil Obivana. A tak můžeme nadále pokračovat, zkrátka a dobře, Disney vsadil na jistotu, udělal remake Nové naděje, nacpal tam nové hlavní hrdiny, aby si jezamilovali noví fanoušci, staré hrdiny nasadil aby je mohl nechat zemřít a tím staré fanoušky moc neurazil, protože, komu dělá radost koukat na starého Harrisona Ford, když si pamatujeme jaký fešák a frajer, to už by klesala sledovanost a celkově předělal starou omáčku do nové a zdigitalizované smrště. JJ Abrams mě opět trochu zklamal, tak jako vykrádal ve Star treku do temnoty, původní Khanův hněv, ted to samé děla s novými Star Wars. Dysney nám na jednu stranu nabízí to nejlepší, co může ffilmový svět digitálních triků nabídnout, ovšem postavy a děj zůstávají v pozadí, což z Hvězdných válek dělají to co jsou. 40% Nezamiloval jsem si je ani na po druhém shlédnutí, v deštivém odpoledni sáhnu po klasice.

plakát

La La Land (2016) 

Není to naštěstí první muzikál, který jsem viděl, navíc posbíral mnoho Oskarů a každý na něj pěl ódy. Možná jsem od toho čekal až přespříliš, protože miluji oscarový muzikál My fair lady, miluji naprosto úžasný muzikál Jesus Christ Superstar, miluji muzikál Vlasy a také naprosto zbožňuji Moulen Rouge. Tyto muzikály mají společnou vynikající hudbu, hereké výkony, výborný děj, který Vás připoutá do sedačky a vizuální stránku, která má svoji osobnost a něco co je nové a neokoukané. To je dle mého známka toho, že jsme se stali svědky něo výjimečného na filmovém plátně. Toto, ale la la landu chybí. Nemůžu mu upřít dobrou vizuální stránku, sice je nacukrovaná a hollywood z ní číší s něčím co mi připomíná teenege dream hudební klip na youtube, ale budiž. Je to veselé barevné a hezky se na to dívá. Ryan a Emma jsou výborní herci, co se umí hýbat a hezky zpívají, takže se jim také nedá mnoho vytknout. Muzika je solidní a je ústřední melodie je opravdu povedená, ale proč, sakra proč nás musí provázet každých deset minut fiilmu?? To jsou už hudební skladatelé tak líní a neschopní, že nejsou schopní napsat daleko více šlágrů?? Toto rozhodně není muzikál co by si zasloužil tolik cen a vzhledem k tomu kolik na něj pějí chvály se opravdu bojím, že úroveň a náročnost diváka upadá, protože toto se opravdu nedá srovnávat s klenoty filmových muzikálů a nezaslouží si to místo vedle nich. Příjemné odpočinkové a usměvavé, ne ovšem nominované na hlavní film roku na Oscara....

plakát

Flash Gordon (1980) 

Tak za střízliiva bych tento film asi ani nedokoukal. Nebýt pisničky od Queen, která je naprosto úžasná, zřejmě by tento film skončill v odpadu zapomnění, což by byla ovšem škoda, protože natočit takovou hloupost stojí jistý herecký i filmoový talent a divák, který vydrží koukat až do konce si daleko více váží jiných děl. Pokud existuje peklo, tak vezte, že tam je i tento film na který vás budou nuit dívat se.

plakát

Spojenci (2016) 

Jsem velmi zklamán, neboť jsem čekal od těchto tří ohromných umělců, Pitt, Cotillard a Zemeckis daleko více. Po svižném začátku filmu a napínavé atmosféře, se film po milostné scéně uprostřed písečné buuře, což je americký disneyovský kýč první kategorie, vrhá vstříc absurdním a težce uvěřitelným scénám a událostem. Atmosféra začne být škrobená a film ztácí na tempu až dojdete do fáze kdy začnete zívat a koukat na hodinky. Není to ale naštěstí zas až takový průšvih, neboť situaci zachraňují i přes některé absurdní scény, jako jsou například tleskající jeptišky a vojáci uprostřed náletu na Londýn čerstvým rodičům, kteří porodily uprostřed kouře a plamenů svého potomka, herecký talent hlavních dvou herců, kteří se s těmito scénami nějak poperou a udýchaní dojsou až do finále filmu, po kterém budete trochu v rozpacích a trochu zklamaní děkovat za zavěrečné titulky.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Nemůžeme Peterovi J. upřít, že má talent vyprávět jednoduchou a krásnou knižní předlohu poměrně pěkným způsobem, ovšem natahování děje pomocí přihlouplých akčních scén, které jsou i v takovém fantasy světě přihloupé a narosto přitažené za vlasy mě opravdu nebaví. Druhý díl pro měl byl v některých chvílích zklamání a z "úžasných" předigitalizovaných akčních scén jsem si mohl v kině dělat akorát tak legraci. Bohužel jsem z druhého dílu zklamaný a tři hvězdy rozděluji mezi Iana, za jeho roli Gandalfa, protože opět předvádí krásný herecký výkon, druhou dávám knížce, bez které by tato továrná na peníze nemohla ani vzniknout a třetí dám lidem z trikového studia za digitální vytvoření krásných tejemných i netajemných míst Středozemě.