Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komedie

Poslední recenze (26)

plakát

Problém tří těles - Odpočet (2024) (epizoda) odpad!

TLDR: jestli nekdo zvazuje ze by si precetl knihu, prectete si ji jako prvni a na tohle se ani nedivejte. Hnus. V dobe kdy vysel prvni dil jsem mel jeste rozectenou knihu, ale i tak jsem chtel jen nakouknout jak to asi bude vypadat. Uz po par (cca 5) minutach mi bylo jasne, ze se koukam na neco uplne jineho (tehdy jsem si jeste myslel, ze to je jen nejake kreativni zprehazeni deje z konce na zacatek atp), takze jsem to zase vypl s tim, ze to dokoukam az doctu knihu. Dnes jsem tedy knihu (ktera je fakt super) docetl a rovnou jsem se pustil do dokoukani prvniho dilu. Nemohl jsem uverit, ze nekdo tohle vazne muze vydavat za Problem tri teles, vzdyt jde o neco uplne jineho. Ano, hodne zakladni obecna podobnost tam asi je, ale to je tak vsechno. Postavy v podstate jine, prostredi jine, dokonce i vyznamne udalosti osekane tak moc, ze to pusobi jako pohadka pro deti. Tohle je doslova nejhorsi serialove zpracovani podle knizni predlohy, ktere jsem kdy videl. Dokonce i kdyz se snazim odprostit od predlohy a brat to tak jak to je, pusobi to strasne prazdne, umele. "Tvurci Hry o truny" zjevne dal pokracuji v masakrovani dobrych nametu, ale doufal jsem, ze se aspon pokusi vratit k puvodnimu stylu, kdy se vicemene dokazali drzet kniznich predloh (pocatecni rady Hry o truny). Nejspis zkouknu i dalsi dily, ale pokud v druhem dile nedojde ke kompletnimu recastu a revertu, tak to vidim na cisty odpad i celkove.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Pamatuju si kdyz jsem na to videl trailer v kine a rikal jsem si coooze, v Cesku/Slovensku se toci i neco jineho nez debilni komedie a serialy? Scifi v tomhle monotonnim prostredi proste neexistuje a musim rict, ze jsem tomuhle filmu fandil jeste pred premierou. Po prvnich recenzich jsem vedel, ze to nebude uplne sracka, takze ocekavani z moji strany byla celkem vysoka. Od zacatku do konce je to vysoce koukatelne, obsahuje to solidni reference a libilo se mi moralni/filozoficke zamysleni. Herci jsou sympaticti, funguje mezi nimi chemie a zaporakum se da fakt verit jejich zaporacka motivace. Co je podle me absoultne super je to, ze pro ceskeho divaka je ceska scifi totalni exotika, ale ve finale je to vlastne kriminalka v budoucnosti a verim, ze to zaujme i lidi, kteri scifi ani nemaji radi, takze solidni producentske rozhodnuti nasypat prachy zrovna do tohohle scenare. Taky musim vyzdvihnout praci s barvami a uhly kamery, pusobi to fakt sveze - az tak, ze jsem si sel checknout kdo to vlastne reziroval a byl jsem dost prekvapeny kdyz jsem zjistil, ze ma na konte jen kratkometrazni filmy. Takze solidni zazitek. Jo, kdyby to byl polsky film odehravajici se treba ve Varsave, tak bych mozna nedal 5 ale 4, jenze na to nase lokalni prostredi je neco az nevidaneho, chtelo by to vic takovych filmu.

plakát

Marvels (2023) 

Jednu hvezdu za armadu kocek. Ani jednu z hlavnich postav nemam rad, takze jsem od toho klasicky zase nic necekal, ale s takovym budgetem si myslim ze slo vyrobit neco trochu lepsiho. Kdo je vlastne cilova skupina? Vzdyt prece lidi, kterym by se to mohlo alespon trochu libit, na to do kina nikdy nepujdou a uprimne si myslim, ze si to sami od sebe ani nepusti doma. Prijde mi to jako absolutne manazersky nezvladnuty projekt. Postavy nesympaticke (necekane), pribeh nezajimavy a co me stvalo asi nejvic bylo prehravani v kazde scene, kdy proste vsichni musi mi nejaky skleb na tvari, vyvalene oci, machat rukama... proste nekoukatelne, jako by to bylo nejake skolni predstaveni. V porovnani s timhle je Quantumania veledilo

Poslední hodnocení (3 836)

Neporazitelný - Myslel jsem, že jste silnější (2024) (epizoda) (S02E08)

27.04.2024

Neporazitelný - Nikam nejdu (2024) (epizoda) (S02E07)

27.04.2024

Neporazitelný - Není to tak snadné (2024) (epizoda) (S02E06)

27.04.2024

Fallout - Začátek (2024) (epizoda) (S01E08)

13.04.2024

Fallout - Radio (2024) (epizoda) (S01E07)

13.04.2024

Fallout - Past (2024) (epizoda) (S01E06)

13.04.2024

Fallout - Minulost (2024) (epizoda) (S01E05)

13.04.2024

Fallout - Ghúlové (2024) (epizoda) (S01E04)

13.04.2024

Fallout - Hlava (2024) (epizoda) (S01E03)

13.04.2024

Reklama