Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinu geniálních přátel silně znepokojí podivné události. Velká záhada má kořeny až v dobách čínské kulturní revoluce. (Netflix)

Recenze (21)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zprasenina. Skáče se mezi časy a lokacemi (Čína 1967 a Anglie 2024) a nikdo neví proč. Míchají se dohromady témata a nikdo neví proč. To, že casting je přísně tabulkově (a groteskně) vyvážený a nastavený tak, že “čím víc vagína tím větší IQ” bije do očí víc než snaha vyprávět příběh. (Solverino to popsal trefně) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cinske spracovanie zacinalo rozhodne pozvolnejsie rozvijajuc postavy. Viac mi v nom tiez sedel neurvaly zanieteny detektiv ako objemny Benedict Wong v americkej verzii. Ale co funguje lepsie je zhutnenie atmosfery a urychlenie celeho deja. Dam tomuto spracovaniu sancu. Zrejme to bude zabavnejsie v polovicnom pocte casti. ()

Reklama

malyLibor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne dost překvapení. Četl jsem knihu a ta má očekávání hodně zklamala. První díl jejího filmového zpracování překvapil. Samozřejmě, dřív bych byl zhnusen tzv. genderovou a rasovou korektností, kdy autoři obsazují postavy v knize mužské ženskými herečkami, přestože je to naprosto nesmyslné, ale co už. V některých částech světa a společnosti tahle zvrhlost prostě zvítězila a člověk může buď zahodit veškerou techniku a odstěhovat se do jeskyně, nebo na tuhle zvrácenost přistoupit. Na mne je v jeskyních zima a přiznám se, že se raději dívám na geniálního hlavního hrdinu v podobě barové tanečnice než poďobaného Číňana, takže to nějak zkousnu. Ovšem jinak mne úvodní díl zaujal a vtáhl do děje asi tak 100x více než první čtyři pětiny knihy. Na knize mi navíc vadilo to, že od začátku bylo jasné, o co se tam jedná a jaká bude zápletka. Potěšilo mne, že při dočtení jsem nebyl zklamán a bylo to přesně tak, jak jsem si asi od čtvrté kapitoly myslel :-) Takže já jsem spokojen a strhávám hvězdičku za genderovou a rasovou korektnost v castingu. ()

exree odpad!

všechny recenze uživatele

TLDR: jestli nekdo zvazuje ze by si precetl knihu, prectete si ji jako prvni a na tohle se ani nedivejte. Hnus. V dobe kdy vysel prvni dil jsem mel jeste rozectenou knihu, ale i tak jsem chtel jen nakouknout jak to asi bude vypadat. Uz po par (cca 5) minutach mi bylo jasne, ze se koukam na neco uplne jineho (tehdy jsem si jeste myslel, ze to je jen nejake kreativni zprehazeni deje z konce na zacatek atp), takze jsem to zase vypl s tim, ze to dokoukam az doctu knihu. Dnes jsem tedy knihu (ktera je fakt super) docetl a rovnou jsem se pustil do dokoukani prvniho dilu. Nemohl jsem uverit, ze nekdo tohle vazne muze vydavat za Problem tri teles, vzdyt jde o neco uplne jineho. Ano, hodne zakladni obecna podobnost tam asi je, ale to je tak vsechno. Postavy v podstate jine, prostredi jine, dokonce i vyznamne udalosti osekane tak moc, ze to pusobi jako pohadka pro deti. Tohle je doslova nejhorsi serialove zpracovani podle knizni predlohy, ktere jsem kdy videl. Dokonce i kdyz se snazim odprostit od predlohy a brat to tak jak to je, pusobi to strasne prazdne, umele. "Tvurci Hry o truny" zjevne dal pokracuji v masakrovani dobrych nametu, ale doufal jsem, ze se aspon pokusi vratit k puvodnimu stylu, kdy se vicemene dokazali drzet kniznich predloh (pocatecni rady Hry o truny). Nejspis zkouknu i dalsi dily, ale pokud v druhem dile nedojde ke kompletnimu recastu a revertu, tak to vidim na cisty odpad i celkove. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl 1.série, prozatím jediné z celého seriálu. Děj začíná pohledem na propagandistickou akci, konající se v Číně v šedesátých letech. Učitel fyziky je zde před stovkami stoupenců komunistické revoluce ponižován za své kapitalistické pojetí celého světa. Posléze je k smrti zbit. O šedesát let později skupina vědců zkoumá fyzikální jevy ve vesmíru a obeně kolem nich, kupříkladu s pomocí urychlovače částic. Bohužel, v poslední době jim vychází doslova nemožné výsledky, jež celé pojetí vědy ničí. A aby toho nebylo málo, někteří z nich mají před sebou vidinu odpočtu, kvůli níž jich (čili vědců) už nemálo zemřelo. Místní policejní agentura si s případem neví rady. Má jen dvě stopy: onen odpočet, a podivnou videohru skrývající se ve zdánlivě nevinném kusu železa v podobě virtuálních brýlí. Hlavní hrdinka číslo jedna k nim přijde po smrti ženy, jež skočila do propasti ve středu čehosi jako chladící věž. Hlavní hrdinku číslo dvě zase trápí ona vidina odpočtu. Seznámí se s dívkou, jež o ní ví více než ona sama, což ji donutí uposlechnout její podivný příkaz: ať se podívá na nebe o půlnoci, zdali "nezamrká". To se také stane. Ale proč? Před šedesáti lety skončila dcera potrestaného fyzika v pracovním táboře. Po sérii příhod je málem strčena před soud. Nakonec ale skončí ve vojenském objektu. Z počátečních zbraňových výzkumů se vyvine snaha komunikovat s vesmírem. To je to, co vlastně naše hlavní hrdinka vidí i mimo odpočet, jež je právě onou morseovou hrou. (...). 90 procent. Slušný rozjezd. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Zmíněná kniha „Tiché jaro“ skutečně existuje. (chlapisko)

Reklama

Reklama