Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Horor

Zajímavosti k filmům (3)

Vraždy v Midsomeru

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál)

V seriálu lidé skonávají rukou svého vraha různými možnými i nemožnými způsoby. Mezi nimi jsou umlácení kriketovou pálkou, pohrabáčem či rendlíkem, úderem chrličem spadlým ze střechy, probodnutím svícnem, prostřelením šípem, setnutími gilotinou, nabodnutím na Neptunův trojzubec nebo pomocí probíjejícího mikrofonu. Otráveno bylo celkem 12 Angličanů, z toho jedem z tropické ropuchy hned tři. Devět seriálových postav se utopilo, z nichž jedna v polévce, čtyři vesničané podlehli vystřelenému šípu a šest jich bylo upáleno.

Jestřábí žena

Jestřábí žena (1985)

Rutger Hauer a Michelle Pfeiffer se při natáčení filmu potkali jen jednou, a to při scéně velkolepého finále v katedrále. Do té doby natáčel každý sám vždy svůj part a jak to bylo ve filmu, bylo to i ve skutečnosti - při natáčení se neviděli. Při scéně polibku po vítězném souboji rytíře Navarra (Rutger Hauer) s biskupem se Rutger zeptal Michelle: "Můžu vám dát vůbec pusu?" a Michelle odvětila: "Když to musí být...." a pak vzpomínala na natáčení scény polibku těmito slovy: "Kdybych věděla dřív, že je Rutger takový, tak bych snad chtěla i změnit scénář, abychom se potkávali víc....a nejen na scéně..."

Bota jménem Melichar

Bota jménem Melichar (1983)

Do konkursu na roli Michaely Lamkové, kterou nakonec hrála Milada Štýbrová, se přihlásila i Veronika Kánská, která později ztvárnila Blaženu v trologii Slunce, seno... 

Reklama