Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Tvář vody (2017) 

To, že se to odehrává ve vodě ještě neznamená, že to má hloubku.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Obecně mám ráda prolínání dějových rovin a světů, času a vlastně všeho, s čímž se něco takového dá udělat :).. Velmi příjemné herecké obsazení, skvělý nápad a pravidelných 40 minut nostalgie :)

plakát

Moje borůvkové noci (2007) 

Nechápu, proč tak nízké hodnocení. Velice příjemný snímek, podkreslený velmi emotivní hudbou. Skvělé herecké výkony. Vlastně nejvíc mě asi zaujal způsob, jakým je celý film natočený. Ráda se na film podívám kdykoliv znovu. :)

plakát

Městečko South Park (1997) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů. Myslím, že si zaslouží označení "kultovní".. pobaví a zároveň má vždy myšlenku. A Cartman? To snad ani není třeba komentovat, perfektní postava. :)

plakát

Anna Karenina (2012) 

Nechápu a nesdílím davové nadšení ohledně tohoto filmu. A co se týče K. Knightley jako Anny.. myslím, že se Tolstoj obrací v hrobě. Nebo jsem jediná, komu nepřipadal casting vhodný?

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Jsem nadšená. Joseph Gordon-Levitt a Zoey Deschanel? Těžko by se hledala dvojice, která by se do tohoto snímku hodila lépe. Zvláštní chemie mezi hlavními postavami mě bavila. Moc. Zajímavé zpracování, fascinující vývoj příběhu. Obsahuje přesně tu nápaditost, kterou u filmů oceňuji.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Na tomto snímku asi nejvíce oceňuji výkon herce Hrušínského. Myslím, že pana Karla Kopfrkingla zahrál dokonale. Trochu mě zklamal konec, který se liší od knižní předlohy. Jinak nemám výtky.

plakát

Avatar (2009) 

Avatar. James Cameron. První film ve 3D. Film, jehož celkový rozpočet tvoří 460 000 000 $. Velké davové nadšení. Asi vás zklamu, ale já tento entuziasmus nesdílím. Avatar považuji za jednu velkou nafouklou bublinu. Obecně mi Cameronovy filmy nic moc neříkají, Titanikem počínaje. Co se týče kamery, animace, soundtracku nebo speciálních efektů, nemám výtky. Barevný svět Pandora vás upoutá a udiví, ale není to na film oceněný spoustou cen trochu málo? Když se nabažíte provedení a soustředíte se na příběh, film začne nudit. Za tři hodiny filmu se nesetkáte s žádnou novou originální myšlenkou. Všechno už tu bylo. Od jiných světů, přes dvojníky až po myšlenku lidské touhy všechno mít pod kontrolou . Že ve filmu vidíte podobnost k některým příběhům, snímkům nebo skutečným událostem? Matrix, Pocahontas, kolonizace Ameriky? Od filmu, na který se tak dlouho čeká a mluví se o něm jsem asi čekala trochu víc. Pokud si odmyslím, že je točený ve 3D, že po grafické stránce je snad dokonalý, je vlastně o ničem. Nezanechal ve mně žádnou hlubší stopu, nesympatizovala jsem s žádnou z postav. Vlastně postav bylo tolik, že mi trvalo, než jsem si vůbec zapamatovala jejich jména a nestačila jsem si k nim vytvořit žádnou vazbu, takže pak v půlce filmu umřeli a já to buď skoro nepostřehla, nebo to ve mně nevyvolalo sebemenší lítost. Znovu už bych Avatara určitě vidět nechtěla. A že Cameron točí ještě druhý a třetí díl?! Kdo chce strávit devět hodin života tím, že se bude dívat na modrá stvoření pobíhající po Pandoře? Já tedy určitě ne. Budu se opakovat, ale pro shrnutí - bez vizuálních efektů je film směšně předvídatelný a bez nápadu.