Reklama

Reklama

Bylo, nebylo

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2018), 114 h 2 min (Minutáž: 41–45 min)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Lana Parrilla, Robert Carlyle, Jared Gilmore, Colin O'Donoghue, Lee Arenberg, Emilie de Ravin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(156)

U dveří lovkyně uprchlých zločinců Emmy se jednoho dne objeví malý kluk, který tvrdí, že je jejím ztraceným synem. Podle něj jediná Emma dokáže zvrátit hroznou kletbu, kterou uvrhla zlá čarodějnice na celou říši pohádek... (TV Prima)

Videa (60)

Trailer

Recenze (487)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

E01-E05: Seriál mě zaujal svým pohádkovým nápadem a propojením pohádkového a skutečného světa. Arabele po americku jsem prostě musel dát šanci... Začátek byl zajímavý, velmi poutavé zavedení do děje a seznámení se s hlavními postavami. Bohužel 4. a 5. díl mě už nebavil tak, jako úvodní tři díly z toho důvodu, že je to pořád na jedno brdo. Sice se děje něco jinýho, ale podle předem daný šablony a se stejnými konfrontacemi. Snad se to v příštích dílech trochu víc rozjede. PS: Jennifer Morrison se svým zamračeným výzorem nesahá svojí rivalce, charizmatické Lan Parrille ani po kotníky a mám sto chutí fandit spíš zlu než dobru... E06-E10: Zatím nejsilnější část seriálu, děj se tady pořádně a zajímavě rozjel. Jednotlivé epizody jsou hodně dobré a napínavé (kromě slabší E09) a velmi mě nabudily do dalšího sledování. E11-E15: Po tom lepším bohužel přichází úpadek, začíná se to hodně natahovat a děj ztrácí tempo. Už mě to ani zdaleka nebaví jako v předcházejících dílech. Chtělo by to údernější tah na branku nebo nějaký velký zvrat, pozvolné tempo mi sice zpravidla nevadí, ale tady mě to už začíná mírně nudit. E16-E22: Pár epizod před koncem to díky novým postavám (Kloboučník) dostalo nový náboj. Konec první série mě ovšem zklamal, čekal jsem mnohem emotivnější a poutavější finále. Uvidíme, co nám nabídne druhá série... ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Nechtěla jsem hodnotit už po prvnim díle, ale jsem kompletně unešená. "Cameronová" se sem neskutečně hodí, pohádkovej svět (nevim, jestli má ledabyle vypadat schválně) se perfektně prolíná se skutečnym, nechybí napětí ani zajímavej nápad, tak doufám, že v nasazenym tempu bude pokračovat dál. Možná škoda, že už v prvnim díle ukázali nejspíš všechny důležitý postavy, ale jestli jenom nechtěj ztrácet čas pozdějc, tim líp. Máme se na co těšit....Po skoro celý první sérii o jednu hvězdu snižuju, ale pořád mě to baví, poznávám pohádkovej svět občas i z drsnějšího úhlu, hlavní charaktery už se stačily projevit a co víc, konečně nejde jen o prozření, že jsou zakletý, ale šerifka Swanová musí řešit do jistý míry zapeklitej případ. Moje naivita opadla, ale pořád spokojenost. S druhou sérií nadšení ještě víc opadlo, ale ty 4 si to pořád zaslouží. Ale začíná z toho bejt trochu šaškárna, snad se to z tý špíny zas vyhrabe. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po 7. díle: Zatím to vypadá opravdu velmi nadějně. Už delší dobu mě žádný seriál tak neuchvátil od prvního dílu. Rozhodně neskutečně zajímavý nápad, zpracování (až na občasné triky - například v temných hradech si nešlo nevšimnout, že pozadí je počítačově vytvořené), herci byli vybraní taky skvěle. Baví mě jak svět reálný, tak svět pohádkový, myslím, že se to hezky doplňuje a vypravuje příběh. Teď se už neskutečně těším na další díl a doufám, že se zvyšující se oblíbeností, se tahle show nezhoupne opět ke standardním zpočátku napínavým seriálům, které s přibývajícími díly a později nekonečnými sériemi ztrácí na půvabu a původním kouzlu. Úprava - Konec série: Paráda...těším se na další řadu:) 28. 11. 2013: 3. série, za námi už její 8. díl a já mám neskutečnou tendenci tu něco dopsat. Největší joke aka čok a zároveň šok byl ten, když jsme se dozvěděli že otec Rumpelstiltskina je vlastně Petr Pan, čili Bealfire aka Neal je jeho vnuk a Henry aka true believer, kterého chce zabít a vlastně zabije je jeho pravnuk.. vtipné... fakt vtipné a musím říct, že to jsem nečekala ani omylem. Jakože člověk už se postupně začínal ztrácet v tom, kdo je kdo ve skutečnosti a v pohádkové říši, především když někteří jako Neal, Mr. Gold, Hook a jiní prošli aspoň 3 různými říšemi, a v každé jsou samozřejmě známi jako někdo jiný a znají různá tajemství a mají historii s jinými postavami - např. teď Neal a Wendy. Suverénně se už fakt ztrácím v tom, kdo zní koho a z jakého světa, ale tenhle zapletenec s Petr Panem mě vážně pobavil. 20. 5. 2014 - konec 3. série: Hej Frozen??? Tak to už je prostě moc (místo abych otevřela hubu překvapením, propukla jsem v nekontrolovatelný smích, jestli si ze mě tvůrci jako dělají prdel nebo ne), popravdě už bych ani další sérii nechtěla, ale vzhledem k zvratům na konci a tomu opět nenápadně otevřenému závěru série, je jasné, že bude. No co, jsem zvědavá, do jaké prekérky se dostanou příště.. ale konečně je aspoň Emma s Hookem dohromady.. sláva!!! :P Už to není čistých 5*, spíš to klesá na 4*, ale mám ten původní nápad ráda a postavy taky, takže zatím nechávám, uvidí se, jak se vyvrbí ta následující sérka. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pilot: Pohádkové části na mě působily trochu uměle ("papundeklová" výprava), takže mě příliš neoslovily, na rozdíl od té civilní části. Ta se mi líbila hodně. Zatím tedy lehce rozporuplné pocity, ale Robert Carlyle mě rozhodně navnadil na další díl. / Po třetím dílu hodnotím seriál velmi kladně. Má to zajímavý nápad, děj se slušně rozjíždí, zkrátka taková příjemná oddechová podívaná. Jen by to chtělo více Roberta Carlylea. / Mé přání se vyplnilo ve čtvrtém dílu, kde měl Carlyleův Rampelník hodně prostoru. Možná i díky tomu jde zatím o nejlepší epizodu. Stále více mě příběh vtahuje, zamlouvá se mi propojování mnoha pohádek a zároveň vyobrazení moderní verze slavných postav z pohádkového světa. Vskutku nápadité a do detailu propracované (což se ovšem stále nedá říct o mnohdy až směšné "pohádkové" výpravě, triky atd. ten dojem trochu kazí). / Seriál bohužel s přibývajícími díly ztrácel na zajímavosti, takže jsem to už v průběhu první řady vzdala. Necelá 1. série - 60% --- Nejoblíbenější postava: Rampelník / Mr. Gold (Robert Carlyle) ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Prolínání pohádkového i běžného lidského života. Postupně divák zjišťuje, že ani ten pohádkový život není jednoduchý a šťastný až do smrti. Příjemný příběh, který nás znovu zavede do dětských let, kdy jsme věřili na kouzelné bytosti. Stačí jen doufat a kouzlo je zde. // Vlivem černé magie zlé čarodějnice, se pohádkové postavy ocitnou v lidském světě bez jediné vzpomínky na svůj přechozí život. Příběh začarovaného Storybrooku se začíná rozplétat s příchodem dcery královského páru, kterou se podařilo těsně po narození zachránit od stejného osudu. Tu přivede do osamělého městečka její syn, kterého těsně po narození dala k adopci a kterého následovně osvojila nepříliš příjemná starostka. // ()

Galerie (3 219)

Zajímavosti (56)

  • Seriál byl licencován ve více než 190 zemích světa. (gogos)
  • Regina Mills (Lana Parrilla) pomenovala svojho adoptívneho syna Henryho (Jared Gilmore) po svojom otcovi, ktorého zabila, pretože na zoslatie kliatby potrebovala srdce toho, koho najviac miluje. (domca27)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama