Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (39)

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

Hodnoceno po shlédnutí celé série. Přirovnání k Zoufalým manželkám nesedí a zařazení mezi žánr komedie je snad vtip. Drama každým coulem, návykové, nepředvídatelné až do posledního dílu, herecké výkony postav syrové, uvěřitelné, zamilovatelné. Konec famózní. Produkce HBO pořád umí, více takových, prosím. P.S. doporučuji spíše ženám, ty totiž hlavní postavy a jejich motivy pochopí znadněji než muži :-)

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

SPOILERY. Na tohle jsem nebyla vůbec připravená :-( Jak jen mohli? Zničit člověka na konci jeho života, sebrat mu úplně vše, na čem mu záleželo, zahrávat si s ním, přimět ho milovat a vše mu vzít!...No a protože mě tvůrci filmu dovedli až k tomuto pokraji šílenství, dávám za 5, protože tenhle film mi teda dost překvapivě pocuchal nervy. Vlastně mě "pocuchal" celou :-( Celý film jsem naprosto netušila, kam bude směřovat, o co jde, mi došlo až ve chvíli, kdy jí ukázal ty obrazy (i když ten rychlý pohled mezi Robertem a Claire u stolu při společné večeři už nenapovídal nic dobrého). Finále už pro mě nebylo tak překvapivé, ale neztratilo nic z toho, čím mělo být. Až se z toho trochu oklepu, musím se podívat znovu, protože to bude teprve jízda! Sakra, ale naplánovali to vážně dobře, poklona za scénář :-(

plakát

Interstellar (2014) 

Nolana miluju, opravdu. Je to PAN režisér. Proto nechápu, co se tady stalo. Hra na emoce mi nikdy nevadila a do určité chvíle mě to tu baví. Pak mě to nebaví a na konci mě to příšerně vytáčí. Je to příšerně rozvleklé, některé herecké výkony jsou až neuvěřitelně nepřesvědčivé (já to té Hathaway prostě nežeru), u některých efektů jsem nevěřila svým očím, protože vypadaly, jako z filmu z šedesátých let, kostra příběhu je i na mě dost mimo a protože mám ráda filmy s cestováním časem, tak některé nelogičnosti prostě nemůžu přehlédnout a přijmout je!!! Ano, jsou tu momenty, kdy vám běhá mráz po zádech, ale v těch 169!!!!! minutách je jich na Nolana zatraceně málo. Normálně se od jakéhokoliv filmu od něj nemůžu odtrhnout, tady to bohužel neplatí. Hudba na mě moc depresivní (film jsem viděla dvakrát a dvakrát jsem z toho měla depku - a nemyslím takovou tu depku jako z Melancholie, ale takovou tu s pachutí v hlavě), setkání s dcerou ve finále je naprosto ubohé (krásná scéna, kdy si Matthew po více než dvaceti letech pouští vzkazy ze Země a pláče - jedna z nejemotivnějších ve filmu tuhle finální přebije na celé čáře a to je sakra škoda!)...vlastně ty tři hvězdy jsou až až, už se na Interstellar nikdy nemám potřebu podívat. Takže 1 hvězda za herecké obsazení Matt, Matt a Jessica, 1 hvězda za cool robota (i přesto že vypadal jak ......) a 1 hvězda za scénu, kdy Jessica posílá zprávu: "vy jste nás tady nechali...."

plakát

Zlatý kompas (2007) 

Jako vážně? Už jsme tak strašně rozmazlení, že shazujeme takovou pohádku, jakou je Zlatý kompas? Totálně úžasný svět, který ale asi dokáže docenit jen srdce romantika nebo celoživotního dítěte. Kdo jste bez fantazie, kdo nemáte rádi zvířata a rádi píšete opulentní recenze na rafinované filmy, ve kterých se skrývá hluboká myšlenka, vůbec si Zlatý kompas nepouštějte. Ušetří vám to spoustu času a nebudete kazit hodnocení milému snímku, který je určitě lépe natočený a herecké výkony jsou uvěřitelnější, než v Letopisech Narnie!!! (btw. nic proti knize - klasika).

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Obsahuje SPOILERY! Každý díl nového Batmana má něco do sebe. Každý trochu jinak. Ale znovunávrat je pro mě nejcitovější a nejemotivnější ze všech. Přiznám se, že když jsem odcházela z kina s rozmazaným obličejem, cítila jsem se trochu ochuzená. Protože pro mě byl konec, kde Batman neumře, příliš hollywoodský a dlouhou dobu jsem se nechtěla na film znovu podívat. Ale díky bohu za to, že jsem tenhle pocit nakonec překonala. Uzavírá trilogii opravdu dokonale. Sice obsahuje spoustu nemožných situací, ale já se jen můžu posmát tomu, jak se kvůli tomu někteří "fanoušci" rozčilují. Je to film podle komiksu, ne autobiografie nebo dokument :-D Jedná se o vymyšlený svět, kde člověk může obléct oblek s maskou a bojovat proti zločinu, tak mě např. jen těžko překvapí, že jeden den vyleze Batman z díry a druhý den už je v Gothamu. Nolan hraje na city a to já ráda. Hraje na ně celý film, prokládá silnějšími momenty podtrženými batmanovským hudebním motivem a z toho mi běhá mráz po zádech. Nakonec mi nevadí ani Catwoman, kterou jako herečku moc nemusím, nebo Bane, který mě v roli záporáka dost zklamal, ale pravdou je, že poslední Batman nemá být temný, jako jeho dva předchozí díly, má být o cestě ke svobodě. A tím i je. Je o tom, že musíme padnout, abychom se zase zvedli. Takže dnes už jsem ráda za scénu ve Florencii, i když já bych ji asi ustřihla po tom, co se Alfréd usměje a kývne hlavou. Pro zapojení divákovy fantazie.

plakát

Počátek (2010) 

Bezkonkurenční film. Skvělá myšlenka, skvělá hudba, skvělé herecké výkony. Nolan je prostě machr. Tenhle film si můžu pouštět stále dokola a stejně mě baví, jako napoprvé.

plakát

Minority Report (2002) 

Klasika. Ale upřímně posledních 20 minut už mě dost nudilo, což je škoda, protože rozjezd má film fakt parádní. Výborný Colin Farrell, moc mě bavil, Tomovi jako obvykle v těchto rolích není co vytknout, má natrénováno :-) Jen se mi sem nehodila jedna nebo dvě scény, u kterých jsem se asi měla zasmát...tohle je tip filmu, ve kterém se bez odlehčujících scén ráda obejdu. Za mě tedy slabší 4 hvězdy.

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

Co dodat...ti co nepochopili, by potřebovali pochopit nejvíce :-) 100%

plakát

Soudce (2014) 

Rodinné drama zasazené do soudní síně. Silný příběh o tom, jaké na sobě navzájem pácháme křivdy a o břemenech, která si s sebou díky tomu životem neseme...a hlavně o odpuštění. Citlivě natočeno a citlivě zahráno.

plakát

Černočerná tma (2000) 

Skvělé "béčkové" sci-fi, které strčí do kapsy i leckterou "áčkovou" konkurenci. A to hlavně díky výborně budované atmosféře a parádní kameře. Spoiler - Riddicka si musíte zamilovat i jako záporáka a v excelentním finále nestačíte zírat. Takže prostě intenzivní zážitek hlavně díky tomu, že jsem vůbec nevěděla, o co ve filmu půjde a tak byl pro mě opravdu plný zvratů a překvapení. Všem fandům tohoto žánru doporučuju, musíte vidět.