Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Oblíbené seriály (5)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

bez jediného zaváhání řadím právě Červeného Trpaslíka na úplný vrchol mezi veškerými seriály. je samozřejmé, že vkus ve vztahu k umění obecně (ať už k muzice či filmu) je čistě osobní, nicméně si doufám tvrdit, že kdo Trpaslíka opravdu zcela odsoudí, nemohl pohlížet na tuto skutečně kultovní záležitost objektivně. a kdo má alespoň malý smysl pro inteligentní humor, musí shledat na Red Dwarf alespoň malé pozitivum. stručně a jasně - výborné, výborné a ještě jednou výborné! humor - deset hvězdiček z pěti, vynikající herecké výkony, a jako jedna z mála zahraničních produkcí i se skutečně dobrým českým dabingem!...btw, Craig Charles a Martin Sobotka mají až neuvěřitelně podobný hlasy! :)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

ač jsem nikdy nebyla zrovna milovníkem amerických sitcomů, TBBT je důkazem toho, že i USA jsou schopny britského humoru. ani k TBBT si komentář neodpustím, jelikož se jedná o další z mých srdcovek. <3 nechci srovnávat s jiným seriálem, protože nás to pak automaticky hází do určité "neobjektivity", ale v tomhle případě bude právě srovnání s Red Dwarfem nejvýstižnější. RD - britský humor, výborné hlášky, dokonale a výstižně vystavěné zápletky; TBBT - paradoxně také britský humor, což jsem ještě u žádného amerického seriálu neviděla, častěji hluchá místa, o to dokonalejší nenapodobitelné dialogy (z velké části hlavně Sheldonovy monology :D). rozhodně nemůžu souhlasit s názorem, že hlášky v TBBT jsou předvídatelné! na rozdíl od RD, kde jako u jednoho z mála seriálů (a vlastně i filmů) upřednostňuju český dabing, TBBT si raději pustím v originále (Wehrenbergovi jsem na chuť nepřišla, Háma mi přijde dobrý!).

Dobrá čtvrť

Dobrá čtvrť (2005)

jeden z nedoceněných seriálů a moje srdeční záležitost. vzhledem k tomu, že Karel Smyczek je, podle mě, jedním z nejlepších českých režisérů a nejlepším režisérem současných českých seriálů, Dobrá čtvrť už logicky nemohla být propadákem, navíc Martha Issová je další mojí srdeční záležitostí. ačkoli se kvalita scénáře v posledních zhruba 4 dílech 2. série rapidně snížila, kvalita scénáře obecně je velmi vysoká. na české poměry mi přijde velmi dobrá i kamera. největší plus na Dobré čtvrti patří rozhodně režii, která je, podle mě, bezchybná. a "glamour touch" v podobě veškeré instrumentální hudby a titulních písní Michala Pavlíčka - srdeční záležitost do třetice - už je jen třešničkou na dortu.