Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Další díl batmanovské ságy svým jedinečným potenciálem zastíní výsluní svých předchůdců v ohledu akčních scén, zvrácených nepřátel (Heath Ledger - Rest in peace), počítačových efektů či hereckých výkonů a je více než patrné, že žádným ze svých případných následovníku nemůže být překonán. Ze stránky komiksových superhrdinských filmů je tento nejlépe vymyšlen, zrealizován a co se týče příběhové uvěřitelnosti, její jakost balancuje na silném ledě. Celé dvě a půl hodiny si film udržuje velmi kvalitní průběh, který je skvělým Jokerem vyzdvižen až na šíleně vysokou úroveň, jež nás naprosto rozdrtí jedinečným kouzlem opravdu povedeného snímku s bezchybnou režií i scénářem. Nejlepší film Christiana Balea a Heatha Ledgera. 100%.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Jakmile se v nějakém snímku objeví Christian Bale, je to automaticky za 5 hvězd, ale v tomto případě bych tak učinil snad s každým, koho nesebrali někde v Ulici. Tím nechci urážet vynikající výkon Hugh Jackmana, který byl ve své roli taktéž perfektní a jako Baleova rivala si nedokážu představit nikoho jiného. Spolu s byť trochu nereálným, ale velmi konstruktivním a zapleteným příběhem a bezchybným, magickým scénářem si film všemi deseti zasluhuje trvalý pobyt v mém šestihvězdičkovém apartmánu TOP 10. 100%.

Pianista

Pianista (2002)

Nejemotivněji působící snímek za poslední dekádu, který člověka opravdu donutí zamyslet se nad tím, jaké má štěstí. Nejhorší chvíle novodobých dějin přeneseny na plátno v našem nitru zanechají směsici pocitů: lítosti, smutku a nenávisti. Varšavské ghetto bylo jedním z důkazů odporných fašistických hnutí a jejich prohnilosti skrz naskrz. Adrien Brody se do své role hodí naprosto bez výhrad, jeho přesvědčivý herecký výkon nám přiblíží tehdejší život Židů a dalších nevinných lidí, kteří zemřeli naprosto bez důvodu. Jeden z mála filmů, který v nás zanechá úctu k tomu, co máme, protože by jsme na tom mohli být mnohem hůř. Excelentní, Oskara žádající herecké produkce v hlavních i vedlejších rolích, úžasná orchestrální hudba a především Polanskiho jedinečná režie, bez které by byl svět filmu o hodně chudší. 100%.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Film, bez kterého by světová kinematografie nemohla existovat. Klasika, kterou žádný snímek stejného žánru prostě NEMŮŽE překonat, protože je na tom nejvyšším vrcholu a jestli si někdo myslí něco jiného, tak na něho pošlu pár negrů, aby si zablbli s letlampou :-). 100%.

Milionář z chatrče

Milionář z chatrče (2008)

Jak se mohl nevzdělaný a neambiciózní chaiwalla z bombaiského slumu dostat jeden krok od výhry 20 miliónů rupií? Dostat se tam, kam ani právníci, doktoři a ostatní vysoce vzdělaní lidé neměli tu čest nahlédnout? Příběhově opět šťavnatá lahůdka se spoustou delikátního krému nazývaného Kamera, Střih, Soundtrack, Scénář, Režie... Pomalé putování k otázkám a odpovědím. Život se ve škole nenaučíte... 100%.

Matrix

Matrix (1999)

Jeden nevídaný nápad a trocha fantazie a další originální, zajímavě zpracovaná a nezapomenutelná sci-fi trilogie je na světě. Kvalita každým dílem klesá, ale pořád je na velmi slušné úrovni a bezchybný první díl je toho důkazem. K tomu přihoďte pár skvělých počítačových triků, dech beroucí choreografii bojových soubojů, několik ne přátelských zabijáckých strojů a jeden virtuální svět a máte celovečerní bomby film rovnou před nosem.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Po celou dobu filmu si vaše emoce dělají úplně co chtějí. Nevíte, jestli se máte rozplakat, rozesmát nebo jen sedět s kamennou tváří a předstírat, že vás to nijak nebere. Díky tomuhle snímku jsem si uvědomil, že 95% smutných scén vytváří zde všudypřítomná, dojemná, srdcervoucí hudba, bez které by člověk při sledování prakticky neprožíval žádné pocity. S každým, kdo má alespoň kus srdce, ať už statečného nebo ne, musel tenhle film pořádně zacloumat. 100%.

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Po dlouhé době sledování neanimovaných filmů jsem se konečně rozhodl nějaký si pustit. A vybral jsem si tu nejskvělejší, nejmilejší, nejvtipnější a naprosto bezkonkurenční pohádku se skvělým soundtrackem a originálním příběhem, jejíž nevšední zpracování je pro všechny věkové skupiny. Naposledy jsem viděl Tangled a byl jsem nadmíru spokojen, avšak tento animák jej bez problému předstihl a dá se říct i zesměšnil. Už se těším na druhou projekci. 100%.

Kmotr

Kmotr (1972)

Bez pochyb nejlepší úlovek z tolik milovaného, mafiánského soudku, bez kterého by filmový svět jednoduše nemohl existovat. Oskarová přestřelka tentokrát maximálně po právu, a to kvůli velmi přesvědčivé a nadmíru realistické příběhové kostře, těm nejvěrnějším z nejvěrnějších hereckých výkonů (Marlon Brando je praotec filmového vývoje), mému oblíbenému soundtracku, který si velmi často pouštím a vlastně kvůli úplně všemu, co se ve snímku objevilo. Dokonalé. 100%.

Dopisy z Iwo Jimy

Dopisy z Iwo Jimy (2006)

Pouze jeden oskar? To si děláte legraci... Dopisy z Iwo Jimy je přesně ten film, který by si zasloužil nejméně tříhodinovou stopáž, aniž by diváka otravoval či nudil. První válečné drama, jehož hrdinové jsou ve skutečnosti nepřátelé, ale když je takovýmto bravurním způsobem zachycena jejich beznaděj, početní oslabení a pomalé, ale jisté čekání na smrt, a vy si uvědomíte, že to byli jen řadoví vojáci nemohoucí za bojování na špatné straně, pocítíte opravdovou lítost a pochopení. Pro mě nejdojemnější, nejemocionálnější, nejpravdivější snímek zobrazující hrůzy druhé světové války, jaký byl kdy natočen. Upřímně, nikdo tu hořkost nedokázal vystihnout tak skvěle jako Clint Eastwood a je mi líto, jak je (nejen tady) podceňovaný (ostatní mi přijdou příliš „americké"). Vlajky našich otců jsou na tom podstatně hůř, myslím, že jsem ani neměl tolik trpělivosti, abych je dokoukal až do konce. 100%.