Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (17)

plakát

John Wick 3 (2019) 

Jestli šlo o to udělat cover verzi na bruce-leeho pagodu, kde stoupá po patrech od soupeřů s různými zbraněmi až po "nejmocnějšího", není to špatný. Moc se mi líbil odkaz na můj nejoblíbenější western, kterým jsou "Hodný, zlí a ošklivý". Scéna kdy po sobě házej nožema jak sněhovejma koulema je sice absurdní ale nějak k Johnu Wickovi patří. Obecně John Wick patří k mejm oblíbenejm hrdinům hlavně proto, že toho moc nenakecá, drží si důstojnost, ale především se profiluje ukázka bojového stylu Keanu Reevse. Chvaty a hmaty jeho stylu jsou předváděny pořádně, je na co se koukat. Jedině s tím neprůstřelným onlekem to trochu přehnali. Chápu, ale přece jen je to trochu ufo :-)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Upřímně, jsem opravdu rád, že se v dnešní době někdo nebojí natočit film tempem, který si zaslouží. Celý snímek je o atmosféře. Akce jen tam kde je nezbytná. Nádhera.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Řekl bych, že je povinnost civilozovaného člověka tohle shlédnout. Takhle poctivě natočených věcí o válce není moc.

plakát

Jednotky vesmírného nasazení (2020) (seriál) 

Vtipné, krásné, lidské. Obrovská nadsázka kterou Carell a Malkovich podávají s ledovými obličeji mi připomíná staré dobré komedie, které pohladí, rozesmějí ale přitom nikoho neurazí a nepošpiní. Velmi osvěžující.

plakát

Lajka (2017) 

Dnes jsem naprostou náhodou objevil tento snímek. Nejen že jem si připomněl mou lehce hippísackou pubertu, ale dětem se to moc líbilo a myslím, že budou vědět kdo byla Lajka už na dobro. Kromě jiného bych řekl, že film by měli vidět především dospělí... Je to mazec a je to jiný než cokoliv předtím..

plakát

Prometheus (2012) 

Dobrý komorní Sci-fi.

plakát

Ad Astra (2019) 

Mám rád scifi a jsem rád, když ho někdo natočí neotřele. Lépe řečeno, něco mi to připomělo. Dunu od Davida Lynche. Příběh z čísti založený na myšlenkách hlavní postavy. Film je rozhraný do pomala, nápad skvělý ale scénář psal někdo kdo si četl o vesmíru něco tak naposledy na základní škole. Možná ani to ne. Kdyby to nebylo tak absurdní a zoufale nedomyšlený, byl bych nadšený. Chybí mi filmy, kde není hlavním umělcem zvukař a skladatel. Ale mohli dát té vědecké stránce, dát tam to Sci- trochu víc. brad pitt mne překvapil. Poprvé jsem ho viděl hrát vypadjícího na svůj skutečný věk. A není to zlý.

plakát

Upgrade (2018) 

Tak tohle se dá shrnout celkem jednoduše. Povedený, na první pohled jedoduchý, ale přitom promyšlený a žádný slaďárny okolo. Konec potěšil. Připomělo mi to Trávnikáře. Fakt v pohodě film.

plakát

Projekt Modrá kniha (2019) (seriál) 

Začátek mi přišel slabší. Jakoby se hlavní postavy teprve učili hrát a připomínalo to takřka činohru. Ale od poloviny dále se to začíná režisérsky dařit. Je vidět, že seriál zaujal a začali do něj téct větší peníze. Má spád, kamera i zvuk jsou mnohem lepší a kluci se rozehráli. Z druhé série jsem viděl zatím pouze první díl. A už tak je vidět, že se do toho někdo fakt opřel a bude to na plných 5*.