Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy

Recenze (50)

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Přesto že je film dlouhý jako týden bez výplaty a chvílemi se hlavní děj vůbec neposunuje, tak jsem se nenudil, a přežil to bez popcornu i coly. Přispělo k tomu kvalitní herectví, různé prostřihy z fikčních filmů v rámci filmu jakožto takové vtipné medailonky, několik (bohužel jenom několik) podařených hlodů a scén a tradičně Tarantinovsky ujeté brutální finále, kde se Tarantino možná inspiroval MINI SPOILER třetím Johnem Wickem (konec spoileru). Jinak se toho vlastně moc dějově nestalo. Hlavní postavy jsou parádní, DiCaprio není jenom titanicový hezounek pro tehdejší mladé holky. Svoji roli si zde užívá, Pitt patrně ještě více. Co se týče postavy tyčinky Margot, ehm postavy Robbie, tak mi určitě unikaly souvislosti, protože jí hraná reálná postava je pro mě upřímně velkou neznámou. Matador Pacino potěšil. Režisérsky je to jako vždy dobře zvládnuté a některé (většinou hodně dlouhé) záběry jsou očividně natáčené s opravdovou láskou k řemeslu. Vyplatí se počkat si na vtipnou mezititulkovou scénu.

plakát

Rick a Morty - Raising Gazorpazorp (2014) (epizoda) 

Proč jsem si u této epizody vzpomněl na polskou komedii Sexmise? (Malý spoiler) Jinak Hulk je takovej ťuťuňuňu nasranej týnejdžr v existenciální krizi :-)

plakát

Rick a Morty - Rick Potion #9 (2014) (epizoda) 

Tento díl mi přišel více vážný, nežli ty předchozí díly, možná tu bylo méně humoru (i když několik frků se tu rozhodně našlo), nebo jsem spíše nepochopil různé popkulturní narážky na postapokalyptické filmy či horory.

plakát

Rick a Morty - Meeseeks and Destroy (2014) (epizoda) 

Mít tak krabičku s Meeseeksy... ze mě by se taky zbláznili, třeba z toho, kdyby mi měli poradit, jak napsat kloudný komentář k tomuto dílu, to by se asi nedočkali.

plakát

Rick a Morty - M. Night Shaym-Aliens! (2014) (epizoda) 

Během sledování tohoto seriálu se začínám cítit jako v simulaci, a v té simulaci se člověk musí krotit, aby se sluchátky v uších neprskal smíchy na nic netušící "spoluobyvatele" kupé ve vlaku. Mohli by mi pak nakonec přiložit nůž na krk.

plakát

Rick a Morty - Anatomy Park (2013) (epizoda) 

Zajímavé ztvárnění toho, jak by to mohlo fungovat v (nejen) lidském těle. Jerryho rodiče a jejich "kamarád" jsou naprosto ujetí a boží. "Morty, can you get to the left nipple? - Are you kidding? I am open, I can get to both of them, Rick."

plakát

Rick a Morty - Lawnmower Dog (2013) (epizoda) 

Výborná a vtipná epizoda, bitch! Vtipné cestování mezi sny je méně profláknuté téma než cestování časem, dějová linka se Smrkáčkem taky výborná.

plakát

Rick a Morty - Pilot (2013) (epizoda) 

Pěkný úvod do značně ujetého seriálu, i když byl v porovnání s následující díly trochu nudný.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Neskutečný evropský nářez, který si pod svá křídla vzal Netflix, který málokdy šlápne vedle. Krimi thriller, na který se ani zdaleka nechytají tuctové slátaniny s černobílými charaktery, naopak většina postav zde projde charakterním vývojem vlivem nejrůznějších vnitřních i vnějších tlaků. Je potřeba herecky vyzdvihnout Berlín, profesora a paní komisařku. Bezchybná titulková sekvence, která se vryje do paměti. Nádherných 98 procent. Kdyby si občas logika nevzala dovolenou, načasování některých událostí nebylo až příliš perfektní ve smyslu zázračné záchrany situace v poslední vteřině, některé postavy občas nebyly na pár facek a místy to nepřipomínalo španělskou telenovelu, tak by to bylo plných 100 procent. Ale což, jinak to je perfektní seriál. Španělština je značně osvěžující, ať nikoho ani nenapadne sledovat anglický dabing, je příšerný. SPOILER Oceňuji, že nedošlo k úplnému "la puta madre" happyendu po druhé sérii. Těším se na brzkou třetí sérii, i když dějová linka byla uzavřená více než důstojně.

plakát

La casa de papel (Antena 3 version) - Imprudencias letales (2017) (epizoda) 

Hra na kočku a myš pokračuje. Hodně konverzační, momenty pro hlavní děj (zatím?) nepodstatné a momenty vtipné. Možná mírně slabší, než pilotní díl, stále si však myslím, že se jedná o slušně vysoký nadprůměr v tomto žánru.