Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Álvaro Morte, Úrsula Corberó, Alba Flores, Itziar Ituño, Jaime Lorente, Miguel Herrán, Darko Peric, Paco Tous, Esther Acebo, Pedro Alonso, María Pedraza (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (579)

grogodil 

všechny recenze uživatele

To zrovnanie s Prison Break sa ponúka bohužiaľ až příliš. Prvá prepadovka je skvele vygradovaná, premyslená a naplánovaná akcia, kde Profesorovi ten geniálny plán žeriete aj s navijákom, lebo všetko to ešte šikovne balancuje na hrane prípustnosti toho, čo je divák ochotny prijať, že môže byť geniálny plán a prezieravosť a pripravenosť geniálneho mozgu a precízne pripraveného postupu so zálohami. A s tak sympatickými (aj keď plochými a jednoduchými) postavami tomu divák odpustí aj občasné zakopnutie. Je to dravé, hravé, napínavé, so zvratmi, ktoré sú nečakané, no nie blbé a zábavné. A po prvých sériách prišli (zatiaľ) ďalšie dve, ktoré na vlne celosvetového ošiaľu chceli čo najskôr nadviazať. A bohužiaľ je to vidno ako je to narýchlo na zakázku spichnuténhorúcou ihlou. A aj keď na vás sypú jeden flasback za druhým, aby sa nejak nasilu zakomponovali a zapasovali medzi prvé dve série, tak proste o to viac to kričí, že rada 3 a 4 je len niečo, čo niekto narýchlo uplácal a nejak to k všetkému prilepil. Zvlášť 4. séria už je tak trochu strmhlavý pád, s postavami, ktoré stratili divákove sympatie, ktoré sa chovajú ako banda kreténov uprostred plánu, ktorý mal asi pôsobiť vo svojej šialenosti geniálne, no dopadlo to úplne opačne. A ťažšia noha na plyne to nezamaskujú už scenáristickú bezmocnosť a kŕč. Preč je elegantnosť a nepravdepodobnosti striedajú absurdnosti dotiahnuté do krajnosti a bizardných sebaparodických rozmerov, takže ochota ísť tomu trošku tolerantne vústrety dojde niekedy v treťej časti.... Stále ma zaujíma piata (dúfam, že posledná) séria, no udalosť mesiaca už z tohoto dávno nie je a ak nebude času, tak možno obídem oblúkom. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Idealistická, na Jánošíkovskom princípe vyskladaná, za vlasy pritiahnutá rozprávka pre všetky vekové kategórie, ktorá má asi toľko spoločného s logikou, ako Matovič s celou svojou bandou pojebaných úžerníkov s inteligenciou a pokorou. Kým však človeka z pohľadu na týchto idiotov doslova “napína”, na tento počin sa veru zle nepozerá. Mám to komplet za sebou, prvé dve série s hodnotením nad “milión” % bavili paradoxne najmenej, a tak chvála Bohu za štvrtú a poslednú v poradí, ktoré vďaka “kúzelníckym variáciám” konečne naplnili očakávania. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť. Prvé tri sezóny to schytali po “trojke”, štvrtá štyri, piata Jackpot. No a i keď je priemer kadejaký a nevychádza to, čert to ber, Ja tu piatu udelím, lebo “La Casa De Papel” si to práve kvôli námetu, ktorý mňa osobne nijak nebaví, no presto všetko si ma dokázal plnohodnotne získať, určite zaslúži. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Parádně promyšlená, zahraná a ohudebněná (nějak mě netrápí, že je to hudba tak nějak zapůjčená) věc, kterou dolů táhnou jen občasný snahy o přílišnou "kůlovost", leč jsou to snahy, který nakonec maj spíš opačnej výsledek. Vytknout se dá i několikero failů postav, jakož i záchrana situací za pomoci okatých "náhod". Tím ale moje rejpání končí a se zdejším hodnocením nelze nesouhlasit. Takže bella ciao! Vlastně ne, ještě se uvidíme u dalších sérií! (Komentář psán po druhé sérii) A i tý třetí a čtvrtý sérii těch pět dám! Sice nabídly pár logických failů, několik slabších epizod a zbytečně moc vztahových peripetií, ale ty ostatní peripetie jsou opět lahodný, ještě líp natočený a už dokonce ani trapně "kůlovitý". Napětí je místy brutální, emoce totálně tečou a když Profesor začne střílet rakety proti státnímu aparátu, tak se zastavuje dech (a to nejsem žádnej anarchista, ba naopak). ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Jeden z těch seriálů, u kterých od prvního záběru víte, že budou výjimečné, a hltáte je do poslední klapky a bez kompromisů. Dlouhodobá show může divákovi nabídnout něco, co se sebelepšímu filmu nikdy nemůže podařit - nepovrchní emocionální vztah k postavám. Neuvěřitelně pestrá směsice sofistikovaných sociálních archetypů v La Casa De Papel je ale něco zcela mimořádného i na seriálové poměry, scénář fantasticky interaguje s divákovou pozorností a nutí zapojit se do příběhu, což vede k ještě hutnějším emocím vedoucím až k nekontrolovanému vzteku, radosti či pláči. Málokterému seriálu se daří tak bezchybně pracovat s divákem nejen směrem ven, ale i opačně. Věřím, že stejně jako si z loupeží vzalo příklad mnoho skutečných zlodějů, vezme si mnoho scenáristů příklad z La Casa De Papel a na formátu evropského seriálu (!) začnou měnit globální seriálový trh znovu blíž a blíž k ideálu revoluční přímé interakce. A tento seriál je v tom zatím největším mistrem. Často se to nestává, ale Španělé porážejí tradiční hollywoodskou tvorbu a budují novou linii seriálových očekávání, které budu moc rád součástí. Kromě toho, když se k perfekcionisticky vystavěnému i vykreslenému ději přidá třetí rozměr v podobě filozofického rozporu mezi našimi dvěma Já, může se i z "obyčejného" (ba geniálního) seriálu stát médium, které má daleký přesah za hranice audiovizuální stopy (jako třeba V for Vendetta). Zaslouženě jeden z největších fenoménů moderní tvorby a dle mého jeden z nejsilnějších a nejsebevědomějších projektů v historii. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Kto by to povedal, že Španieli natočia takýto už teraz legendárny seriálový nárez. Aj amerikánci môžu slepo závidieť, nuž Bella ciao. Prešpikované, prekvapivé, zábavné, herecky pútavé, občas troška zlomyselné, každým dielom to naberá grády. __klip Delia: Bella Ciao (Tribute to La Casa de Papel)__ /85%/ ()

Galerie (183)

Zajímavosti (78)

  • Luka Peros dabuje postavu Marseille v 6 jazycích – španělština, angličtina, portugalština, francouzština, italština a němčina. (OGON)
  • K prvému štvrťroku 2018 sa jedná sa o najsledovanejší seriál v histórii spoločnosti, ktorý nie je v anglickom jazyku. (marlon)
  • Velkým fanouškem seriálu je brazilský fotbalista Neymar. (morgos)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama