Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Dokumentární
  • Akční

Obsahy (6)

Hayat

Hayat (2005)

Příběh nejdůležitějšího dne života dvanáctileté Nabat - chudé, velice chytré dívky, toužící po vzdělání. Nabat má před sebou důležitou a těžkou zkoušku, která jí může zajistit stipendium na internátní škole pro velice talentované děti. Ráno, v den zkoušky, se otci Nabat přitíží a musí být odvezen do nemocnice, přičemž ho doprovází jeho žena. Nabat má od své matky nařízeno, aby zůstala doma a hlídala svou mladší sestru a bratra Akbara, postarala se o domácnost a dobytek. Marně se Nabat pokouší oponovat tím, že musí na zkoušku. Nabat se však nevzdává a snaží se zvládnout vše tak, aby na zkoušku dorazila. Do cesty se ji staví neustále překážky, drobné nehody a staromódní názory..

Hate Story

Hate Story (2012)

Hlavní hrdinka Kavyah Krishna (Paoli Dam) je novinářkou a společně se svým nejlepším přítelem Vickym (Nikhil Dwivedi) odhalí nekalé praktiky ve firmě jednoho z největších magnátů v Dilí.  Po zveřejnění článku se Siddhartha Dhanrajgir (Gulshan Devaiya), syn majitele firmy, rozhodne pomstít a nabídne Kavyah „práci snů“ a svede ji.  O pár dní později ji Siddhardh vyhodí z práce a vysměje se ji, nezapomene při tom na výhružky. Když Kavyah zjistí, že je těhotná, vyhrožuje Siddhadhovi testy DNA a výživným. Ten ji ještě téhož večera nechá unést a „vesnický řezník“ zařídí potrat, včetně sterilizace. Kavyah při zákroku málem zemře, ale dostane se z toho a slibuje pomstu. Od této chvíle sledujeme spletité intriky, které vedou k jejímu vytouženému cíli.

Dhokha

Dhokha (2007)

Muslimský policejní inspektor Zaid Ahmed Khan (Muzammil Ibrahim) si vezme za ženu v rámci dohodnutého sňatku Sarah (Tulip Joshi). Přesto se do ní zamiluje a po dobu dvou let je velice šťastný. Jednoho dne dojde v nákupním centru k teroristickému výbuchu. Šetření ukáže, že sebevražedným atentátníkem byla právě Zaidova žena Sarah. Zaid se dlouho brání tomuto tvrzení uvěřit. Je vyšetřován ATS a pod politickým tlakem „dočasně“ propuštěn ze služby. Ztrácí přátele. Obdrží poštou DVD, na kterém je Sarah jako mučedník džihádu a přiznává se k teroristickému útoku. Zaid se rozhodne navštívit dědečka Sarah (Anupam Kher), který mu odhaluje šokující příběh o své rodině. Umučení otce Sarah, křivé obvinění, vyhrožování, zneužití, zneuctění a znásilnění Sarah před rodinou. Zaid se těžko vyrovnává s tím, že nedokázal své ženě pomoci a že se raději svěřila radikálnímu islámskému kazateli (Munish Makhija), než jemu. Zaid slíbí, že sjedná spravedlnost a očistí své jméno.
Film je skvělou ukázkou života muslimů v Indii, jak se na ně dívají nemuslimští Indové, jak se cítí ve „své“ zemi.

Victory

Victory (2009)

Příběh se točí kolem Vijaye Shkhawata (Harman Baweja) a jeho otce Rama (Anupam Kher), který má velké ambice, aby se jeho syn stal hráčem národního kriketového týmu Indie. Vijayovi se to přeci jenom po sedmi letech podaří. Po celou dobu je mu po boku jeho věrná „kamarádka“ Nandini (Amrita Rao). Vijayovi ale stoupne sláva do hlavy a zapomene na své přátele a rodinu, hluboce tak ublíží svým blízkým. Po rychlém vzestupu následuje rychlý pád a Vijyovi se „otevírají oči“. Podaří se mu opět dostat na vrchol a odpustí mu přátelé a rodina?
Snímek obsahuje autentické záběhy z vrcholových kriketových zápasů a nechybí ani profesionální hráči. Proto film ocení hlavně znalci kriketu.

Refugee

Refugee (2000)

Příběh o bezejmenném uprchlíkovi (Abhishek Bachchan), indickém muslimovi, který pomáhá přecházet ilegálně hranice mezi Indií a Pákistánem. Píše se rok 1971 a z Východního Pákistánu se stal Bangladéš. Jelikož se v Bangladéši žije ve velké bídě, bengálští muslimové utíkají přes Indii do Pákistánu. Jedním z nich je i muslim Manzur Ahmed (Kareena Kapoor). Rodinu nakonec převede. Vztah mezi Naaz a uprchlíkem se rozvíjí, ale tím příběh nekončí. Postupně se  objevují pákistánští teroristé, muslimští fundamentalisté, příběh zhrzeného nápadníka v podobě pákistánského pohraničního policisty atd. Hlavní myšlenkou filmu jsou indicko-pákistánské vztahy.

Bas Ek Pal

Bas Ek Pal (2006)

Nikhil Kapoor (Sanjay Suri) se rozhodne vrátit z USA do Bombaje. Hned první den se seznámí a zamiluje do Anamiky Joshi (Urmila Matondkar), ta však jeho city neopětuje. Když ji potká znovu, je ve společnosti jiného muže, strhne se hádka, ve které vystřelí zbraň a zasáhne Nikhilova nejlepšího přítele. Nikhil je uvězněn... Skutečně střílel Nikhil? Romantika, přátelství, nevěra, pomsta, napětí a nečekané zvraty a hlavně překvapivý závěr.

Reklama