Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 132)

plakát

History of Celtic Britain, A (2011) (seriál) 

Přímé pokračování Ancient History je ve všech ohledech stejně působivé jako jeho předchůdce. Dokument se opět soustředí především na život obyčejných lidí za Doby železné a během invaze římských vojsk na britské území. Divák se dozví vše o původních řemeslech, způsobu bydlení, válčení i stolování. To, co bych se normálně dozvěděla po přečtění 300 stránkové knihy, mi tenhle dokument ukázal během 4 hodin. Nemluvě o tom, že každý záběr krajiny by si zasloužil zarámovat. Sledováním takových dokumentů si člověk vždycky uvědomí, jak jsou naše životy v celkovém běhu věcí krátké a tak trochu bezvýznamné.

plakát

A History of Ancient Britain (2011) (seriál) 

Výborný dokument o nejstarší historii Británie, kdy UK ještě nebylo ostrovem a rozhodně ne jednou z evropských velmocí. Pravěk nikdy nepatřil mezi mé dějepisné koníčky, ale Neil Oliver mě dokázal svým nadšeneckým přístupem v každém díle tak strhnout, že jsem byla ohromena každou další lebkou a šípem, které se na obrazovce ukázaly. Strhující dokument o tématu, který mě ve škole vždy spolehlivě uspal.

plakát

50/50 (2011) 

Co k tomuhle filmu říct? Rakovina je svině a Gordon-Levitt je skvělý herec, což není nic, co bych už dávno nevěděla. 50/50 k tomuhle tématu přistupuje s klasickou citlivostí a s odlehčujícím humorem, který obstárává Seth Rogen. Tohle všechno z 50/50 dělá příjemnou a občas dojemnou podívanou, ale bohužel se to drží v rovině "Děkuji, další prosím!" a víc než 3* prostě dát nemůžu.

plakát

Beowulf (2007) 

Beowulfovi jsem se dlouho vyhýbala, protože mě zkrátka nebaví dívat se na filmy, co vypadají jak 2-hodinové video z počítačové hry. Nakonec jsem si ale přece jen řekla, že tomu dám šanci. Ale co to jen u Odina bylo? Tak příšerný scénář bych nevymyslela ani po deseti vodkách. Zcenzurovaný, nahý Beowulf bojující s bezpohlavním obrem, co vypadá jak hnijící zombie? Wow. Na druhou polovinu filmu jsem se musela vyspat, protože to můj mozek těžce nepobíral. Pak se to naštěstí zlepšilo a to hlavně proto, že ve zbývající hodině už nikdo moc nemluvil. V akčních scénách podbarvených Silvestriho údernou hudbou je ten film neškodný a docela funguje. Jednu věc ale pořád nechápu. Jak může někdo jen s kapkou zdravého rozumu promrhat takový casting na něco, co je v podstatě animovaný film? Já si vždycky raději pustím Beowulfa z roku 2005.

plakát

Den zrady (2011) 

Ides of March je výborný film, který si žádá trpělivého diváka. Prvních 40 minut filmu totiž funguje jen jako nastínění prostředí a představení postav. Jakmile si divák myslí, že má všechny postavy prokouknuté a zná jejich strategii, přijde naprosto nečekaný zlom, který ho donutí všechno přehodnotit. Celý film táhne Gosling, který je ochotný pro kampaň udělat téměř cokoliv a nikdy se tak z něj nestane úplně kladná postava - což je jen dobře. Velký dojem na mě udělala taky Evan Rachel Wood. Desplat složil skvělou hudbu, která dokonale podtrhuje morální dilema hrající v tomto příběhu hlavní roli... jak už to tak v politice bývá.

plakát

Lost Highway (1997) 

Informace, kterou jsme se dozvěděli na začátku filmu: Fredovi hrabe. Informace, kterou jsme se dozvěděli uprostřed filmu: Peteovi hrabe. (Pete je ale jen jakousi vnitřní projekcí Freda, takže jsme se vlastně nikam neposunuli.) Informace, kterou se dozvídáme na konci filmu: Z Petea je opět Fred a stále mu hrabe. The End. Mr. Lynch posílá srdečné pozdravy.

plakát

Válka Bohů (2011) 

Před pěti lety bych si z Immortals možná sedla na zadek, ale 300 holt bylo první a první i zůstane. Singh mě nečekaně zklamal omezenou paletou barev. Po dechberoucím The Fall jsem čekala přece jen něco víc. Kdyby bylo po mém, sestříhala bych Immortals jen na kraťas o válce bohů s Titány, protože tahle část filmu byla jediná zajímavá. Luke Evans jako Zeus for the win!

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Popravdě řečeno nějak nevím, co si mám o tomto filmu myslet. Celková zápletka je hodně jednoduchá a některé postavy - především Helen a Joe - mi přijdou až příliš dobově stereotypní. Největší problém mám ale s postavou Alberta. Během celého filmu jsem nedokázala zjistit, co je vlastně jeho problém. Je transsexuál nebo se jen snaží uniknout realitě doby, ve které žije? A ačkoli je jeho postava tragická, tak jsem mu nedokázala přijít na chuť, protože byl v jistém ohledu stejně bezohledný jako zbytek postav. Tuhle šedivost většinou vítám, ale tady mi to prostě nesedlo. Herecké výkony jsou samozřejmě výborné, i když Close na Oscara nevidím. Film je každopádně natočený s velkým citem a řadím ho tak do lehkého nadprůměru. 7/10

plakát

The Fades (2011) (seriál) 

První epizoda mě nechala chladnou a akorát to vě mě vyvolalo reakce ve stylu WTF? Ale to co se začne dít od 4. dílu, je naprosto neskutečná paráda. Já vážně nevím, jak to ti Briti dělají. Herci jsou výborní. Především mi neznámý Iain De Caestecker mě jednoduše odrovnal. Konec je cliffhanger toho nejhoršího druhu a já chci 2. řadu. Tak nic, seriál po 1. řadě zrušen.

plakát

Otázka života a smrti (1946) 

Takhle by asi vypadal Nezvratný osud ve 40. letech. Smutné je to, že Nezvratný osud, jakkoli stupidní, je tak 100x zábavnější. Otázka života a smrti možná dokonale využívá filmových postupů a technicoloru, ale příběh je tak nudný a patetický, že za chvíli ty přechody z černobíla do barevna přestanete vnímat. Nejsměšnější na celém filmu je soudní proces, kde se rozhoduje o životě hlavní postavy. Žalobce je tak neschopný, že musí být všem po minutě jasné, jak to asi skončí. Hlavně mi ale bylo úplně jedno, jak to s hlavní postavou dopadne a to je asi to nejhorší, co může film potkat.