Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Horor

Poslední recenze (654)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál) 

K seriálu se přistupuje obtížně. Případy s tváří vážně jako z pera Akt X, ale figurky, které v něm hrají jsou spíš nevtipnou a divnou karikaturou. O historickou sondu do socialismu taky nejde, na to jsou postavy opět psány zvláštně a někteří herci je mají problém zahrát uvěřitelně. Komedie to taky vyloženě není, vtipné scény drhnou a skřípají.  Spojovací linka nefunguje a marně pomrkává v touze po další sérii. Jednotlivé případy jsou všechno, jen ne mysteriosní. Celkově to končí u takového rozpačitého průměru s tím, že podruhé to opravdu sledovat nemusím.

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) odpad!

Tak to se hodně nepovedlo. Mohl to být aspoň průměrný seriál, ale: 1) Tragický scénář, který z cestování v čase udělal skákání tam a zpět bez řádu a logiky, navíc s přibývajícími díly působil otravně 2) Masivní reklama před celým seriálem spoustu lidí spíš odradila a ty ostatní čekali výpravný historický seriál a dostali kulisový odpad. Jediným pozitivem byla zajímavá píseň Jedna vteřina, která však nebyla dost dobře využita (spolu s jinými hudebními motivy)  3) Ani jeden z klíčových hrdinů neumí moc hrát a nějak mezi nimi nejiskří ani potřebná chemie 4) Dialogy a některé zápletky jsou jako z hodně špatné parodie, vše podkopává i vypravěč (to snad ne, to si někdo myslí, že je divák tupec, že to sám nepochopí!?!) 5) Sledovanost nezachrání ani kdyby tam rozpoutali krvavý masakr, celé se to stočilo ve vtipnou parodii nebo tam hlavní hrdinové měli spolu reálný nesimulovaný sex s explicitními záběry

plakát

Policie Hvar (2024) (seriál) 

Když dvě konkurenční televize natočí podobný seriál (polici vyšetřující zločiny v zahraničí), srovnání se přímo nabízí. Nova a její Policie Hvar z toho vychází o mnoho lépe než Prima a její "Jadran". Štáfek už policistu hrál, takže má zkušenosti a nevypadá při vyšetřování jako "jelito" (což se bohužel nedá říci o jeho dvou kolezích, jeden "svůdník", druhý přesný opak). Hereckou partii naštěstí zachraňuje Ferencová, velice sympatická a moc hezká herečka. Je jasné, že si se Štáfkem nebudou úplně lhostejní a jejich špičkování chvilkami (bohužel jen chvilkami, dát si s tím práci  a bylo by to dokonalé) připomíná seriál Dempsey a Makepeaceová. Na rozdíl od Jadranu se tu řeší vraždy (takže pro diváka atraktivnější, rád odpustí 100% vyřešení případů). Jenže když není na plátně Ferencová nebo se nepátrá, scénář velí humor, což často nefunguje a někteří herci působí víc než křečovitě (např. Vilma Cibulková, trochu zbytečná postava) nebo se nepočítá s inteligencí diváka (v Chorvatsku se vyšetřuje, ale rodný jazyk skoro neuslyšíte, všechny důležité postavy budou mluvit česky či slovensky, pachatelem je zase Čech nebo Slovák, rýsují nám tam nějaké "milostné" vztahy, ale nemají dost odvahy alespoň jeden dotáhnout do konce). Škoda chyb, mohlo to být víc než průměr.

Poslední hodnocení (653)

To se vysvětlí, soudruzi! (2024) (seriál)

22.04.2024

Eliška a Damián (2023) (seriál)

odpad! 17.04.2024

Policie Hvar (2024) (seriál)

24.03.2024

Malá velká liga (2023) (seriál)

03.03.2024

Na vlnách Jadranu (2023) (seriál)

03.03.2024

Pod hladinou (2023) (seriál)

03.03.2024

Paddington 2 (2017)

02.01.2024

Zakletá jeskyně (2022)

28.12.2023

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film)

28.12.2023

Reklama

Poslední deníček (1)

zrození

jednoho dne jsem se rozhodl se registrovat - a proto jsem tady