Reklama

Reklama

Eliška a Damián

(seriál)
Česko, 2023, 12 h 28 min (Minutáž: 58–66 min)

Hrají:

Emma Smetana, Robert Urban, Hana Drozdová, Anežka Rusevová, Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní postava Eliška žije v současnosti, ale Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. (TV Prima)

(více)

Recenze (63)

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že je někdo schopen v roce 2023 natočit seriál, který vedle 40 let staré Arabely vypadá ne jak chudý příbuzný, ale vyloženě jako nejubožejší somrák, je už samo o sobě dost tristní. Že se nedaří vymyslet smysluplný děj u nekonečných seriálů, je celkem pochopitelné, ale v uzavřeném seriálu by se snad aspoň nějak náznak objevit mohl. Dementní dialogy jsou dnes již standardem a o nějakém herectví a filmařské práci se nebudeme bavit vůbec. Už nemůže překvapit ani obsazování lidí bez jakéhokoli talentu do hlavních rolí podobných veleděl. Co však vyvolává otázky, je to, proč Prima s takovou sveřepostí obsazuje do hlavních rolí svých seriálů osoby, které jsou mezi lidmi oblíbené zhruba jako mor, cholera a rakovina. V tomto seriálu je to Emma z rodiny Pajerových, která pije lidem krev už po několik generací, a na začátku roku 2024 se stejná stanice pro změnu vytasí se seriálem v hlavní roli s Tomášem Klusem. A strašně se diví, že i online přenos ze školní besídky z průměrné školy má vyšší sledovanost než tyto seriály. ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Nikterak se netajím tím, že s velkou zálibou sleduji škvár, brak a různé zvrácené pitomosti, jež jsou občas zdrojem velkého ponaučení a zábavy souběžně. Eliška s Damiánem, soudě podle prvního dílu, měli potenciál naplnit míru zábavy věrou více než vrchovatou. Nicméně to by devadesát procent stopáže nesmělo jít o výjimečně nudnou a úmornou papundeklovou televizní inscenaci z jakéhosi pasvěta, ve kterém nedává smysl současnost, minulost, podnikání, dobový slovník, dokonce ani základní dialogy, asi proto, že je psalo šestlileté dítě anebo člověk s podobnou životní zkušeností a rozhledem. Ale přece jen se od té kraviny místy nedá odtrhnout, třeba kvůli sofistikovaným převlekům pana Mortena, který sice vypadá a mluví stále úplně stejně, ale rafinovaně mění barvu knírku a paruky! Nebo kvůli akčním šermířským a jiným soubojům ústřední mužské postavy (Eliška má bohužel akční scénku jen jednu, zato výživnou). Speciální zmínku zaslouží (ne)herectví Emmy Smetany. Rozhodně nepatřím k jejím odpůrcům, protože je to v civilním životě jistě výjimečně vzdělaná a učenlivá dáma. Nicméně to, čemu ona sama říká „civilní herectví“, je ukňourané kuňkání napůl úst s jednotvárnou a mimořádně nesympatickou intonací, vedle nějž působí výkony ostatních „herců“ jako „koncert“ a přinejmenším pokus o získání Thálie nebo TýTý či jak se ta kravina jmenovala. Dočetl jsem se, že se prý „už píše“ čtvrtá série, a jestli to Prima opravdu natočí, chci jí tímto upřímně pogratulovat ke spláchnutí pár míčů do kanálu. ()

Reklama

R.I.P. odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka všech sraček. Nejhorší je smetana, ten její tragický výraz, který vždy nahodí přitom je naprosto mimo. Hold uplatňuje co má natrénováno při focení selfie. Tato ženská má tak vysoké sebevědomí, až to není možné, myslí si, že je nejlepší zpěvačka, redaktorka, moderátorka, novinářka, herečka. Ale te to nej namyšlená, arogantní sebestředá osoba, která na to prostě nemá.. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přišli jsme, zkusili jsme, prohráli jsme……..k tomu prohráli jsme, ještě nutno dodat, že na plné čáře. Všichni víme, co je mainstreamový divák všechno schopný zkonzumovat, ale tohle nemůže fungovat ani jako ujetá giulty pleasure. Tohle je prostě…..a teď mi odpuste ten výraz…..ale tohle je prostě v prdeli. Kdyby se peníze vynaložené do toho projektu raději poslaly na nějaký nadační fond, nebo z nich byly zaplaceny kurzy herectví pro Emmu Smetanu, udělala by Prima mnohem lépe. ()

nwx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohodové, nevšední dílko, klidná kamera, střih. Jemná hudba, která neotravuje a neleze do každé scény, vtipný scérář, režie, prostě rodinná relax pohádka se scifi prvky, která si umí sama ze sebe dělat srandu. Herci v rámci žánru bezvadní. Každopádně profi práce celého realizačního teamu, kostýmy, všechno. Na tu bandu trollů co to ani neviděla ale hejtuje všude od první minuty, na tu bych nedal. Tento seriál se na české poměry povedl a pozor, není to další pitomá kriminálka ani ulice či ordinace! Zázrak! Kdy už to období novodobých přiblblých kriminálních seriálů, které na všech tv kanálech trvá už snad 10 let, konečně skončí? Asi nikdy, když joudové hejtují každý pokus se vymanit. Slušní recenzenti se alespοň za svoji ukavapenost omluvili a snad se i napříště poučili, v duchu systému "co jsem neviděl, na to nekydám!" Dal bych 4 hvězdy ale dám 5, na protest. https://medium.seznam.cz/clanek/traveler-hanil-jsem-serial-eliska-a-damian-nyni-se-musim-tvurcum-i-protagonistum-omluvit-29046 https://magazin.aktualne.cz/kultura/eliska-damian-prima-recenze/r~2058010c4bee11eebc030cc47ab5f122/ ()

Galerie (198)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se na zámcích Loučeň a Veltrusy. (mar48)

Reklama

Reklama