Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Poslední recenze (22)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Inu, šel jsem do tohoto filmu s bezmezným očekáváním. Jsem nezlomný fanoušek původní trilogie, a přes všechny jejich chyby se rád podívám i na prequely. Původní trilogie je ovšem natolik nasycena ikonickými momenty, které jsme si všichni přehrávali jako malí dokola, zapomatovatelnými postavami a nezapomenutelnou mytologií, že by se tomu jen těžko mohlo něco vyrovnat. Abrams tedy vymyslel zdánlivě bezchybný plán. Vezme všechny tyto momenty a postavy, dá jim nový kabát nebo je aktualizuje a máme tady něco obdobně skvělého? Ano a ne. Pro každého fanouška Star Wars to může být jak vysvobozením z prequelového pekla tak kopírovací propadák. Nicméně patřím, stejně jako většina fanoušků, k té skupině která jásala nad pohybujícím se žlutým textem, zmínkami legendárních postav a všemi těmi narážkami. Je to úžasný film s neuvěřitelně propracovanou kinematografií a několika zajímavými nápady, jen mu možná škodí přílišné odkazy na minulost ságy.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

The Wolf of Wallstreet Musím říct, že tento snímek mě opravdu velice překvapil. Šel jsem na něj s očekáváním, že to bude jeden z nejhorších snímků, který letos kdy uvidím. Nicméně jsem se šeredně mýlil a jsem za to opravdu rád. Film sleduje vzestup a pád burzovní kariéry jistého Jordana Belforta. To zní poněkud nezáživně, že ano? Pak tedy přidejte striptérky, prostitutky, homosexuální orgie, kokain, crack, Lemmon (neptejte se ) a hned dostanete zajímavější mix. Na tomto filmu musím se musí vyzvednout především naprosto perfektní dialogy, takhle dobře promyšlené se opravdu vidí málokde. Poté je zde samozřejmě skvělý herecký výkon Leonarda DiCapria, ale tak o tom ten film taky trochu je, že ano. Soundtrack... Nic z něho mi nějak výrazněji neutkvělo v paměti, nicméně nepřekážel, což je vždycky dobrá věc (mluvím o tobě, Temný Rytíři ) Ale jak už jste mohli vytušit, nejvíce na celém filmu mě zaujala zápletka a zpracování, tohle jsem od tohoto filmu opravdu nečekal. Nicméně není vše zlato, co se třpytí... Film má téměř tříhodinovou stopáž, kde se hodně scén jakoby opakuje, chybí jim inovativní nápad, and sometimes, you just don't know what the fuck they're talking about. Možná je to způsobeno pouze mou neznalostí burzovního obchodování, nicméně ten dojem nemám. Občas (resp. téměř pokaždé když otevřou pusu) se zarazíte o čem to ti burzovní makléři vlastně mluví, ale tak... je to součást kouzla tohoto filmu. Také je zde poněkud neuspokojivý konec, vidět závěrečné titulky po tom, co DiCaprio právě dohrává set tenisu jsem opravdu nechtěl... Ale není to nic, co by se ještě nedalo skousnout, jenom... však vy víte. Inu, co říct na závěr, jedná se o opravdu skvělý film pod režií Martina Scorsese, který je doslova přeplněný poněkud těžkopádným životním stylem Jordana Belforta (to znamená velké množství explicitních scén, a o násilí opravdu nemluvím), nad kterým si člověk velice snadno může uvědomit, o co v burzovním obchodu opravdu jde. Excelentní výprava, dialogy a herecké výkony z tohoto filmu dělají snímek, který vám letos opravdu nesmí uniknout, a to i přes pár poněkud recyklovaných scén. 8/10 Awesome.

plakát

Video Game High School (2012) (seriál) 

Video Game High School... Na tento seriál jsem přišel úplnou náhodou, a musím říct, že mě velice příjemně překvapil. Jedná se o amatérský webseriál, nicméně to na něm téměř není poznat. (Téměř znamená, že v první řadě není výjimkou epizoda dlouhá pouhých 10 minut.) Tento seriál je přesně o tom, o čem se může zdát, že je. Brian, nepříliš významný mladý hráč jakéhosi Call of Duty budoucnosti při jednom deadmatchi shodou náhod zabije nejlepšího hráče na světě. A světe div se, je to student VGHS. Brianovi je nabídnuto stipendium. A kdo by to nevzal, že? Příběh spočívá za a) V neskutečně cheesy romanci mezi Brianem a holkou, co chodí s kým jiným, než s již zmíněným nejlepším hráčem. Nicméně je celkem pěkná (ta romance). b) V přestřelkách, které jsou velice dobře zpracované, a vy je vidíte jako nezávislý pozorovatel, i když jejich účastníci ve skutečnosti jenom sedí u monitoru. c) V romanci mezi Brianovým šíleným spolubydlícím a jeho ještě šílenější přítelkyní. Ačkoliv to nemusí znít příliš vábně, věřte mi, že to stojí za to. Ten seriál má zkrátka svoje kouzlo, i když zřejmě není zakotvené v úžasném a komplexním příběhu. (Ale tak, to není ani How I Met Your Mother, že...). I když ho zřejmě nedokážu lokalizovat. Vím, že tahle "recenze" nedává moc smysl, ale long story short, tohle je super seriál, na který vám jednoznačně doporučuji se podívat. 8/10

Poslední hodnocení (334)

Oppenheimer (2023)

09.08.2023

Top Gun: Maverick (2022)

25.05.2022

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) (S02)

20.12.2021

Spider-Man: Bez domova (2021)

15.12.2021

Ochránce (2021) (seriál)

10.11.2021

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021)

22.03.2021

Černobyl (2019) (seriál)

28.07.2020

Dunkerk (2017)

28.07.2020

Joker (2019)

22.07.2020

Reklama