Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (406)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série nepřinesla nic zásadního, ani velkolepého a vůbec by nevadilo, kdyby nikdy nebyla natočena. První 4 epizody se nestalo vůbec nic a děj byl zaplněn pouze nudným tlacháním na hradě zaklínačů a na druhé straně naopak hradě mágů. Když se to konečně trochu rozjede, stále se nejedná o žádné terno, přičemž Geralt má svázané ruce s celodenní péčí o Ciri a Yenn přišla o magii a tak je zcela zbytečnou a nudnou postavou. Překvapivé vykoupení a nápravu mého hodnocení přinesla až závěrečná epizoda, jenž přinesla něco nového a zcela zásadního do příběhu. Konečně nám byla dopřána také nějaká velkolepější bitka a vcelku emotivně založené finále. Určitě bych byl raději, kdyby na režisérskou stolici pro příště usednul někdo jiný, ale aspoň nebylo sledování úplnou ztrátou času a tak hodnotím spíše kladně. 56% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že odmlka dvoch rokov dala dostatočný priestor nato, aby to NEDOJEBALI. Zmena tvorcov si však vyžiadala svoje obete, ktorými budú v prvom rade samotní diváci, nakoľko druhá séria je len veľmi, veľmi slabým odvarom tej prvotnej. Mám za sebou tri epizódy, čumím na ten Orava televízor s 55 cm uhlopriečkou s elektrónkovou obrazovkou a premýšľam, či bolo toto naozaj zapotreby. Kde je tá mystika a s tým spojená temná, poctivo budovaná atmosféra s množstvom akčných scén? Kurva veď toto je jak nejaké dialógové okienko. Čo som si to pustil? “House of Cards” politickú píčovinu o intrigách, alebo nejaký pojebaný “Dallas” či čo? Akonáhle konečne prišiel moment na zvrat v deji, kedy sa konečne k niečomu začalo schyľovať - JEB STRIH - a zas klábosenie pojebaných elfov o recepte na sviečkovú. Išlo ma fakt vydrbať, pričom otravnejšie už samotný dej ani nemohol pôsobiť. Viete koľko akcie sa sa vám dostane behom hodinovej epizódy? Asi tak 1 minútu, 7 sekúnd a 45 stotín. Toto fakt nemá žiadny zmysel, lebo to čo samotný seriál dokáže ponúknuť, je skutočne len útržkovou zábavou pre skromných, ktorým stačia občasne záblesky, pričom plnohodnotne uspokoja len zarytých, úzkoprsých fanúšikov story, ktorí nemajú odvahu priznať si fakt, že toto naozaj stojí za hovno. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„OSUD NÁM DAL DAR…“   Příběh, to je taková pohádka o blondýně a magii. Řád věcí zde určuje dítě osudu  Ciri a já (ač si to nechcu přiznat), postupně zjišťuju, že se mi to vlastně líbí. Tvůrci totiž utahujou příběhový opratě a dovedou mě k psychologicko-akčnímu masakru, jehož největší chybou je, že nemá další sérii.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Krev elfů“, kterou v roce 1994 napsal Andrzej Sapkowski, neznám. 2.) Je kolem mě chaos. ///  Thx za titule „Eliška K. Vítová“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri prvej série som sa do toho akosi nevedel vžiť, no v celku ma to bavilo a tešil som sa na dvojku. No a čo ponuka druhá séria, na ktorú sme tak dlho čakali ? Vlastne ani neviem úprimne povedané. Páčili sa mi trosky s Kaer Morhen, no veľa mi toho neutkvelo v pamäti. Nemôžem povedať, že by som sa nenudil, skôr som stále čakal kedy už niečo príde a ono furt nič. Bohužiaľ je to tak. Druhá séria je len behanie po lesoch, zopár akcii, nových postáv, tréningu Ciri a hromada kecov bez poriadneho príbehu. Henry Cavill je stále fajn a vizuálne to vyzerá pekne, ale chýba tomu dobrý a pútavý príbeh ako soľ (prvá séria mala aspoň zaujímavý strih). Zatiaľ čo iným seriálom nechýba moment prekvapenia, napínavé ukončenia dielov, či strhujúcejší príbeh tu v druhom Witcherovi sa nám takmer nič s toho nedostalo. Škoda, snáď sa to v tretej sérii už rozbehne. 75% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto věrnej fanoušek knižní předlohy a herní adaptace, potažmo člověk kterej považuje fantasy svět jejž stvořil geniální polský autor Andrzej Sapkowski za svůj nejoblíbenější – ať už vezmu v potaz Harryho Pottera, Warcraft, Pána prstenů apod. – jsem na rozpacích. Moje nejhorší obavy se totiž naplnily a Netflix s jeho tvůrci v čele totálně vykastrovali a zamerikanizovali vše, co dělá Zaklínače Zaklínačem. Cílovkou už nejsou fanoušci knížek, her, či slovanský ba středoevropský mytologie, ale amíci, frikulíni, lidi co o fikčním univerzu Zaklínače nevěděj jedno hovno ale rovnou dvě, a jednoduše řadoví konzumenti co u Netflixu trávěj 24/7....... Nevadí mi ani ta odpudivě papundeklová audiovizuální forma a béčkový pojetí, který tvůrci zvolili. Nejvíc mě totiž sere ta trestuhodně odfláklá prezentace mytologie a filozofie onoho fikčního světa. S velkou pravděpodobností bych si klidně troufal tvrdit, že producenti, rejžové, natožpak korporativní pohlaváři od Netflixu nejenže nečetli knížky, zároveň však i naprosto zapomněli, že existuje něco jako fanbase – jinak si ten ultimátní shitfest, kterej v druhý řadě předvádí, nedokážu vysvětlit. Děj se co děj, Zaklínač je takřka ze všech hledisek komorní fantazijní drama, ne komiksovej akčňák. Čili dopravdy nechápu, proč tvůrci zcela bezproblémově nejdou ve šlépějích knižní předlohy, neadaptují její původní příběh, a namísto toho si vymýšlej naprosto debilní dějový linky, který nemaj prakticky žádnej význam, věrohodnost, ba ani impakt či jakoukoliv formu katarze. Neříkám, že by seriál měl být doslovně jak přes kopírák identickej jako literární předloha, specificky jako román Krev elfů, z nějž druhá série čerpá – jen tvrdím, že jak pro diváky, tak pro tvůrce by se jednalo o výhodnější kompromis...... Děvkař, chlípník, lamač srdcí a bard Marigold tak zachraňuje celou show seč mu síly stačí – to samý platí i o Henrym Cavillovi, který musel dokonce jednou seřvat producenty za to, že nerespektují knižní látku. Momentálně mě v neposlední řadě jímá takový zoufalství, že by mi ani nevadilo, kdyby Netflix všechny budoucí plány s touhle amatérskou parodií smetl ze stolu... a fakt mě to mrzí a láme mi to srdce. Já tedy doufám, že tohle je jenom příběh z alternativní sféry a třetí řada tak bude o tom, jak Ciri vyčaruje Witcher-verse, díky čemuž se setkají knižní, herní, a oba seriáloví Geralti – vzhledem k tomu, co se právě v druhý řadě odehraje za hovna, by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby se to reálně stalo. Absolutně nepobírám, co na tom tatíček Sapkowski vidí. Tady to už nezachrání ani strejda Vesemir.... Sper to ďas, kurva mať! ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Henry Cavill vysvětlil, jak v průběhu natáčení druhé série kladl důraz na Geraltovu knižní verzi: „Nejtěžší bylo uvést do rovnováhy vizi naší tvůrkyně a moji lásku ke knihám a pokusit se divákům nabídnout co nejlepšího Geralta. Šlo o to najít zlatou střední cestu, protože jde o seriál naší tvůrkyně, a tak tu natáčíme pouze adaptaci knih. Ocitl jsem se tedy v zapeklité situaci, chtěl jsem hrát Geralta věrného knihám, který se bude co nejvíce líbit tvůrkyni. Nešlo jen o to, aby Geralt více mluvil. Šlo o to, aby Geralt jako takový více odpovídal knihám. Určitě mi rozumíte, v knihách je Geralt filozof amatér, intelektuál. Jde o moudrého a hloubavého muže. Ano, je i mrzutý, morbidní a náladový, ale pro mě bylo důležité, aby přesně odpovídal své předloze. Právě tohle pro mě bylo těžké zařídit.“ (Geralt z Rivie)
  • Pro druhou sérii nechali tvůrci seriálu vytvořit nový medailon školy vlka, který Geralt (Henry Cavill) nosí. (Geralt z Rivie)
  • V epizodě zazní část tzv. Ithlinnina proroctví, staré elfské proroctví vyslovené elfskou prorokyní Ithlinnou zvěstující konec světa a příchod velké zimy, která pokryje celý známý kontinent ledem. (NiWi)

Reklama

Reklama