Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Thriller

Recenze (10)

plakát

Apokalypsa (1979) 

To je bez komentáře. 5* je málo.

plakát

Dvojí život Veroniky (1991) 

Moc dlouho mi trvalo než jsem se k tomu filmu dostal a musím říct, že jsem si to téma představoval jinak - a proto mírné zklamání. Chybí mi v tom trochu víc přímočarosti jako v Bílé - ale to by pak byl jiný film. V jistém smyslu mi tento opus evokuje nejvíce poslední Lynchovy filmy.

plakát

Vrtěti psem (1997) 

4* za skvělý nápad odhalující povahu Ameriky i když skutečné souvislosti jsou nahražené sexuální aférou. Vrtěti psem-vymyslet neexistující válku. 11/9-zinscenovat ji na Manhattanu. It´s evolution, baby.

plakát

Příběhy obyčejného šílenství (2005) 

Pro mě je to Zelenkův nejslabší film. Jakoby mu docházely nápady a kombinační schopnosti. Divadlo jsem neviděl a věřím, že to tam funguje lépe. Možná šlo jen o to dostat z toho nápadu nějáké peníze navíc - nojo, jsme jen lidi...

plakát

Visací zámek 1982 - 2007 (1993) (TV film) 

Později dvakrát přežvýkaný nápad poprvé a nejlépe. Tenkrát ještě punk.

plakát

Valmont (1989) 

Oproti konkurenci je to bohužel horší. Příběh jakoby byl psán staromilsky a ani režie to neposouvá dál. Nebezpečné vztahy jsou spíš Neškodné. Že umřel Valmont?-nelogická sebevražda.

plakát

Vaterland - Lovecký deník (2004) 

Určitě bych tu nechtěl někoho přesvědčovat, že je to majstrštyk a pokud se mu to nelíbí, tak filmu nerozumí a nedokáže ocenit originální kus. Naopak - většině lidí musí notně tento film připadat jako naprostý blábol, avšak pro určitou malou skupinku je nenahraditelný. Mě ten film prostě zůstal v hlavě - vzpomínáte na tu písničku?Ve Vaterlandu by asi nikdo raději žít nechtěl, ale podívat se tam, nakouknout, to cením.

plakát

Moulin Rouge (2001) 

Muzikály obecně nesnáším, ale tohle je zábava! Skvělý nápad i provedení. Díky tempu a střihu je úplně jedno, že ten příběh je stokrát obehraný.

plakát

Nebezpečné známosti (2003) (seriál) 

Mě se to přenesení do XX.století a roztažení do 3-dílné TV verze líbilo. Obojí považuji za ošemetné a tady to celkem funguje - pokud tedy k tomu příběhu přistupuji tak, že ho znám. Ale možná mi zatemňuje mozek Catherine D.