Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

Nadace (2021) (seriál) 

Hodnoceno po 2 sezónách. Základním předpokladem k tomu si tento skvěle vypadající seriál užít je absolutní neznalost knižní předlohy a tolerance k cheesy Deus ex machina zvratům. Pokud to zvládnete tak je fajn.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Kdyby neexistovaly předchozí 2 filmy a člověk neměl postavy už v oblibě tak jasné 2 hvězdy. Velké zklamání a nechápu místní hodnocení kolem 85%. Ze 150 minut by to chtělo a velice snadno šlo sestříhat na 120 minut. Zápletka a scénář pluje asi tak jako Jack Sparrow na člunu v prvním díle Pirátů... do přístavu jen tak tak suchou nohou. Vysílačky tu jsou pro okrasu, techno udělátka z předchozích dílů Rocket asi někde ztratil a většina postav měla mozkovou mrtvici a IQ jim spadlo velmi blízko k hodnotě Draxe. Hudba která byla v předchozích dílech ikonická a skvěle seděla k akci, tu až na 1 výjimku je dost mimo. Největším kladem tak klasicky je vizuál a pak vedlejší postavy Adama, Kraglina a Nathan Fillion.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Legendární sci-fi fenomén. Slavnou otázku zda Star Wars či Star Trek beru jako soutěž o druhé místo.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Jednoznačně nejlepší sci-fi od dob Star Gate. Obzvláště druhou a třetí sezónu by si každý scénárista měl vzít za vzor jak napsat poutavý, propracovaný příběh kde se postavy chovají konzistentně a nikde nejsou vidět trapné Deus ex machina berličky v podobě náhlých vynoření postav na místech v přesně daný okamžik absolutně bez logické motivace. Záhadná první a čtvrtá sezóna slouží jako příprava pro velké události, ale i přes toto volnější tempo, si scénář drží vysokou kvalitu a po většině epizod si chcete pustit aspoň úvod další. Jediná chyba seriálu je fakt že konce prvních 2 sezón absolutně nefungují jako season finale, díky bohu že jsem si tento skvost nechal až na teď po vydání 4. sezóny.

plakát

Sicario 2: Soldado (2018) 

Dokonalý příklad toho jak skvěle rozjetý film pošle do kytek odfláknuté poslední dějství, resp. posledních 30 minut. Za scénaristické hlouposti nejde udělit víc jak 60%

plakát

Hostitel (2013) 

Zajmalo by mě jakej mimozemšťan nám ukrad geniálního Andrewa Niccola. Najdete tu plno komentářů vystihující film. Já jen doplním že ty nablejskaný stříbrný Lotus Elise vypadaj parádně :-)

plakát

VALL-I (2008) 

Absolutně nejlepší animák co jsem kdy viděl a že už je to pár let zpátky. A to stále platí i v roce 2019.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Hodnotil bych 9/10. DKR připomíná první díl kde se náš maskovaný hrdina hledal. Chápu proto zklamané ohlasy, ovšem po geniálním Dark Knightovi nemohlo přijít něco totožného, další šílený souboj bez pravidel s ,,Jokerem,, by byl totiž víc než cokoliv jiného kritizován za napodobování. Kam tedy jít ? Tam, kde Joker využíval chaosu, zapojuje Bane precizní plán a hrubou sílu při jeho provádění. Opět je to však velkolepá podívaná se silným příběhem a skvělou atmosférou i díky hudbě od fenomenálního Hanse Zimmera. Jelikož trojka především uzavírá trilogii, nelze se moc divit že i Nolan šáhne po několika sentimentálních klišé. Způsob jak Nolan DKR ukončil nebyl ideální ale osobně jsem za ,,Happy End,, rád.