Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (60)

plakát

Spalující touha (1999) 

Podle popisku bych si to asi nikdy nepustil, což by byla škoda. Tohle bylo fakt napínavé - od začátku do konce.

plakát

Chungking Express (1994) 

Sentimentální jízda kterou budu muset opakovat. Nostalgie bez racionálního základu. Klenot.

plakát

Čínská čtvrť (1974) 

Skvělá noir atmosféra a můj oblíbenec Jack Nicolson. Bohužel vizuálně a herecky je film daleko zajímavější, než scénářem.

plakát

Lost Highway (1997) 

Nejlepší film Davida Lynche.

plakát

Klub sráčů (2000) 

Pokud bych viděl klub sráčů teď, musím dát odpad pro jeho neskutečnou trapnost. V páté třídě mi to ale přišlo velmi vtipné. Klub sráčů je trapný tak moc, že to musel být úmysl.

plakát

Kouř (1990) 

Zajímavý film s nádherně ponurou industriální atmosférou. Vorel je rozhodně nejosobitější český režisér a v žádném jeho filmu svou autenticitu a jinakost nezapře. Škoda těch muzikálních scén které nudily. Samozřejmě až na Arnoštka.

plakát

Gangster Ka (2015) 

Myslím, že tady je zcela na místě srovnání s příběhem kmotra s Ondřejem Vetchým v hlavní roli. I přes to, že mám tohoto herce rád, působil na mě Gangster Ka rozhodně lépe. Méně kýčovité zpracování a zajímavěji podaný příběh z toho dělá celkem hezkou podívanou.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Miloš Forman mi kromě nepopsatelného a velmi silně emotivního zážitku dal navíc velmi příjemný pocit hrdosti na svůj, jinak mizerný národ. Dokonalý film s obrovskou hloubkou o skutečném přátelství a vcelku všedním zlu, které zničilo životy. Zážitek na celý život, který si rád zopakuji. Ale výjmečně. S dobrým po málu.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

První Trainspotting byl skvělý film a věřím, že ti kdo si ho před X lety spojili s nějakou životní etapou, budou u T2 zažívat extázi. Já jsem si ho nikdy s ničím nespojil, ale i tak se mi pokračování líbilo. Tvůrci museli být velmi opatrní, točili přece pokračování k legendě. K legendě, která pokračování nepotřebovala. Naštěstí to dopadlo dobře a T2 nekazí ani nevylepšuje (což ani nikdo nečeká) dojem z prvního filmu. Jako celek to je fajn, ale kdyby T2 nevznikl, vlastně by se nic nestalo.