Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Proboha, neočekávejte od toho nic inteligentního ... běžte na to jako na vtipnou, akční oddechovku, kterou to taky je. PS: Zjistila jsem, že je téměř nemožné slyšet v Jacku Blackovi něco jiného než Kung Fu pandu a filmu to přidávalo další rozměr vtipnosti :)

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Právě jsem viděla dystopickou fantasy, kde umřelo třináctileté tlusté dítě v tu chvíli, kdy si všichni mysleli, že jsou ok a v bezpečí a ústřední pár hrdiny a hrdinky se nedal dohromady během prvních 20 minut filmu. Říkejte si každý co chcete, posle mě je to krok vpřed a malé bezvýznamné plus pro tento film.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Přijde mi, že filmaři se poslední dobou řídí jen jediným instinktem: "Víc všeho. Musíme to udělat větší než posledně!" Avengers mají skvělého záporáka, jehož potenciál nemůže být v podstatě využit, kvůli milionu dalších postav. Mají stovky úžasných vtípků a gagů, které se ale zoufale ohýbají pod nelehkým úkolem odvést pozornost od toho, že vlastně není žádná ústřední linka a příběh a divák sleduje zcela roztříštěné střípky. Exploze jsou čím dál větší a města čím dál zničenější, bez nějaké větší účelnosti nebo pohnutí divákem. Nicméně nehledě na tohle a tisíc dalších podrobností (včetně faktu, že i superhrdinové by neměli všechno rozchodit a sem tam nějaký prostě umřít měl i když máme ještě další dva díly série) v tu chvíli kdy sedíte v kině Avengers fungují. Vezmou vás do světa, kde se sice nesmí nadávat, ale slušná mluva, akční děj, psychologie postav i letmé nahlédnutí do jejich životů váš ohromí a dostane. A vy odcházíte s pocitem, že jste viděli něco skvělého. Za sebe myslím, že druhý díl sice sem tam škobrtne a spadne a rozhodně do cíle doklopýtá s odřenými koleny, nicméně ta cesta ohromí každého kdo ji sledoval.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Zcela postradatelný film po jehož zhlédnutí jsem si říkala - o čem to proboha bylo. Uznávám, že tuto otázku si po filmech od mistrů Wachovskich kladu často, jenže tentokrát tu otázku místo nadšeného ohromení provázelo obrovské rozčarování. Audiovizuál je naprosto ohromující a dokazuje, že někde víla kmotřička skutečně nadělovala fantazii bagrem, ale i přes všechnu velkolepost nejde vyrovnat slabé výkony herců, jimž navíc nefunguje chemie, absenci příběhu, zjevně dost nezvládnutou režii a tak okaté "vypůjčovaní" z jiných filmů, že se to snad ani nedá nazvat inspirací. Pokud jdu do kina na akční sci-fi jsem schopna odejít nadšená a zamilovaná do triků, jež projekce nabízela, ale Jupiter Ascending mě nebavila tolik jako už dlouho nic dalšího. Takže dvě hvězdy a jedna z toho je za to, že Sean Bean neumřel.

plakát

Hudební masakry (2013) (pořad) 

Pořad sleduji již od jeho prvních dílů a od prvních dílů jsem sem si ho zamilovala. I když musím uznat, že by mu slušely poněkud delší díly a moderátorova depresivní nálada pomalého, zoufaleho umírání nad kvalitou naší hudební scény se po první stovce dílů trochu zají, mám hudební masakry pořád v pětce nejlepších pořadů na Streamu. Zprostředokovává vždy nový pohled na naši hudební scénu a to s citem a nijak šaškovsky i když by mohl. Za mě zatím čtyři hvězdy :)

plakát

Knihovníci (2014) (seriál) 

Jako seriálového fandu je zatraceně těžké mě potěšit, nicméně Librarians se poněkud vymykají a prostě na mě fungují. Zatímco mozek a oči pláčou krvavé krokodýlí slzy nad do nebes volajícími kravinami a nelogičnostmi v ději moje dětské srdce, které Flynna Carsona mělo snad ještě radši než Indianu Jonese nadšeně slintá a netrpělivě očekává každý další díl tohoto úžasného, stupidně akčního béčka plného knih. Takže za mozek a oči s bídou dvě hvězdy. Za srdce plná palba pěti hvězdiček :)

plakát

Divergence (2014) 

Hloupý film pokračující v trendu "potěšíme dospívající holky." Uznávám, že atmosféra a zajímavé momenty sem tam byly, ale napočítala jsem přesně čtyři takové šance a to je poněkud málo, aby to utáhlo celý film. Během první hodiny filmu jsem se přikláněla ke zlatému středu hodnocení a přemýšlela o udělení štědrých 45%, nicméně finále a vážně trapný závěr cílený na dívčí osazenstvo, které již dostalo ústřední dvojici, uslintaný polibek a teď se těší na tu trochu svalů a pravé "nefalšované" akce moje hodnocení sráží na jednu hvězdu. Je vážně škoda, že ve filmu, kde se máte ztotožnit s hlavní hrdinkou nejvíc fandíte té zlé záporačce...