Reklama

Reklama

Jumanji: Vítejte v džungli!

  • USA Jumanji: Welcome to the Jungle (více)
Trailer 2

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (936)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Plus tohoto filmu vnímám jako to, že to není pokus o reboot, ale pokračování, které se snaží trochu vzdát poctu původnímu filmu. Taky se mi líbilo, že se nepokoušeli nijak ten původní film vykrást a zápletka byla úplně jiná. I bylo ve výsledku dobře, že místo toho, aby se ta hra promítla v reálném světě, vtáhla všechny dovnitř. Tím ale všechny plusy končí. Jako největší mínus musím snad vyzdvihnout strašně nesympatický hlavní cast, ač separátně pár z těch herců můžu, tak dohromady se mi to vůbec nelíbilo, nemělo to žádnou dynamiku. Když se nad tím filmem zpětně zamyslím, tak z něj mám spíš negativní emoce. Žádná jedinečná zápletka, vtipné to nebylo. Jednou se na to podívat dalo, ale víckrát ne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Díky skvělému castingu je Jumanji konverzačně vyždímáno na maximum. Souhlasim s tvrzeními typu že Dwayne je vskutku osobnost co bezproblému utáhne film, Jack Black po delší době zase jede na plný pecky a Kevin Hart je zřejmě nejlepší možná volba co se týče pozice hláškujícího černocha. Jako dobrodružná zábava film dříve nebo později obstojí, ale co zvládá hned od začátku je postavit 4 postavy k sobě a začít zajímavě tlachat. 70% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Mnohem dobrodružnější než jednička! Prostě vítejte ve hře Jumanji. Stará desková hra "upgradovala" na starou videoherní konzolovou hru. Čtyři středoškolští poškoláci na ni narazí při úklidu, a začnou se dít věci. Hra je vcucne do sebe. Prostředí džungle se pro ně stává nebezpečným a neprobádaným místem. A každý z nich má na přežití v něm jen tři životy, symbolizují je tři tlusté čáry na jejich předloktích. Co je na filmu nejhravější, je změna jejích osobností prostřednictvím avatarů, které si zvolili. Z nevýrazného subtilního alergika je náhle přebujelá hora svalů sršící charisma, ze školní krásky je obtloustlý brejloun, z přehlížené uzavřené pipiny je neskutečná sexice, z černocha je ještě menší a bojácnější černoch. Každý z nich získal do hry své přednosti i slabiny, ale i odborné znalosti i (akční) dovednosti. A tuhle hru musejí chtě nechtě hrát...a dohrát. Film z těchto vtipně posazených kontrastů docela dost těží, mohlo by se tedy zdát, že akce a akčních pasáží se zprvu moc nedostává. Jake Kasdan se specializuje na odvázané, občas přisprostlé komedie, do nichž s oblibou poslední léta obsazuje Cameron Diaz. Jeho styl je ovšem tentokrát značně orientován na dobrodružnou výpravu ve čtyřech, která se postupně rozroste ještě o jednoho člena (Nick Jonas), který se ve hře zasekl už dvacet let. A nebudou chybět originální a osvěžující scény, kterým nechybí nadhled. Jen předvídatelnost si příběh mohl odpustit, mohlo se určitě zapracovat na dějových překvapeních. Důležitým faktorem filmu zůstává jeho hravost a vtipnost, atraktivní prostředí džungle a osvědčený herecký kvartet, z něhož je nejméně prověřená Karen Gillan. Žádný strach, je absolutně úchvatná a dokonale vtipná, hlavně scéna s její topornou taktikou "balení" mužů je skvěle humorná. Dwayne Johnson, Kevin Hart a Jack Black mají humor dokonale zažitý, není obava, že by nepobavili. Film je naprosto odlišný od svého dvacetiletého předchůdce, i když si ponechává pár styčných bodů. Dá se napsat, že je to dobrodružství pro celou rodinu, které po téměř dvě hodiny bláznivě baví a přetváří klišé. 10/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na jedno podívání neuškodí, nicméně původní film zůstává a zůstane nepřekonán, protože jeho dobrodružnou atmosféru se znovuvyvolat nebo napodobit nepodařilo. Také je škoda, že co se týče humoru, nové Jumanji celou dobu vlastně těží jen z toho, že hráči a postavy vypadají úplně jinak a také se tak chovají. Ne že by to nevedlo k dobrým komickým situacím, ale zkrátka je toho příliš a je to víceméně pořád totéž dokola, jen s malými obměnami. A když ani akční scény tak úplně neoslní... Je to zkrátka průměr, ale nijak hrozný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skvela jizda, ale slo z toho vytezit o tolik vic, ze bych skoro rek promarnena sance, kdybych se tak dobre nebavil. Pribeh dava prostor pro spoustu blbnuti, hlavni hrdinove tu vlastne hrajou uplne opacny postavy, Rock je za ustrasenyho poseru, Black za sexy blondynu, jakkoliv uchylne to zni. Gillan je mega sexy a vypada, jak kdyby vypadla z nejakyho Street fightera pripadne anime. Jen ten Hart dela vicemene stejny hovado, jako vzdycky. Jedinej nezajimavej je patej clen party, kterej se ale nastesti pripoji az ke konci. Co se tyce zaporaka, ten neni buhvijakej, ale je to vlastne fuk. Film sice nikde nedrhne, ale z jednotlivejch charakteru se dalo vytriskat vic a rozhodne sem slo nacpat vic akce, protoze Kasdan s ni evidentne nema problem, ta co tu je, je super. Jako komedie to funguje taky bez prpoblemu, hlasky super, jen se tu trosku narazi na herecky limity hlavnich hrdinu, proste ne vzdy jim ty opacny charaktery verite. Ale bavil jsem se od zacatku do konce, o nic vic asi neslo, takze spokojenost. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (36)

  • Film je zasazen do města Brantford, New Hampshire, stejně jako první film Jumanji (1995). (dobrota128)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

11.10.2018

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson (Rampage Ničitelé, Pobřežní hlídka) si zopakuje spolupráci s režisérem Jumanji: Vítejte v džungli! Jakem Kasdanem (Zkažená úča), aby společně natočili příběh… (více)

Reklama

Reklama