Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Konečně doma

Konečně doma (2015)

Viděla jsem stovky kreslených pohádek, ale tato mezi nimi s velkým náskokem zabírá první vítězné místo. Pohádka, kterou jedna z mých kamarádek shrnula slovy "Normálně k nám přiletěli ufoni, všechny lidi strčili do izolace a zabrali nám svět, holčičce sebrali mámu a ta tam žila úplně sama, než jí jeden z těch ufonů lhal, že ji vezme za mámou, ale chtěl jí odvézt na Antarktidu...No pak sem to vypla. Fakt hnus, na tohle moje děti koukat nebudou." mě naprosto okouzlila. Největší podíl na tom má úžasný humor, za který může hlavně Ouovo slovíčkaření, ale také dokonalá hudba, která mi od té doby dělá často společnost v autě. Animace je úžasná, příběh absolutně originální a bez nudných chvil, hlavní postavy si naprosto zamilujete. Vyústění pohádky Vám pak vezme dech, je nečekané, promyšlené, dojemné, prostě bez chybičky.

Doktor Strange

Doktor Strange (2016)

Marvel je moje tajná láska. Všechny filmy musím vidět v kině a těším se na ně alespoň půl roku předem. Na Doctora jsem se netěšila. Říkala jsem si, že to prostě dobré být nemůže, alespoň ne ve srovnání s úžasnými Iron Many, či rovnou s Avengers. Prostě se mi nelíbil ani herec, ani námět.....ale to jsem se neuvěřitelně spletla. Oproti jiným marvelovkám tato měla něco navíc a také zde nebyla ani jedna chvíle, kdy bych si oddechla od nadšení z toho co vidím před sebou. Ač mi zpočátku hlavní postava nebyla sympatická, nyní ji považuji za jednu z top. Skvěle propracovaný děj, úžasné zpracování, originální momenty a to vše doplněné pro Marvel typickými vtipy, při kterých se smál celý sál. Jediné co kazilo zážitek byli diváci, kteří Marvel buď neznají, nebo jsou tak zabednění, že prostě ani kvůli ostatním nevydrží sedět, dokud neskončí závěrečná POTITULKOVÁ scéna. Ano, milí návštěvníci kina, dokud se nerozsvítí MÁTE SEDĚT!

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa (2016)

Walt Disney opět ukázal, že pohádky prostě umí a představil další úžasný počin tvůrců Ledového království. Film v mnoha ohledech Ledové království připomíná, ať už častým zpěvem, či třeba i pohyby hlavní hrdinky, které jsou v jedné chvíli zcela totožné s královnou Elsou, Walt Disney tu ale ukázal zcela nový krásný svět plný úžasných bytostí i strašlivých příšer. V průběhu děje jsme nezaznamenali ani jedno hluché místo a chvílemi jsme na "epičnost" scén koukali s otevřenou pusou (mluvím třeba o chvíli, kdy Vaiana vidí mořeplaveckou minulost jejího kmene, či závěrečnou "bitvu"). Pohádka je rovněž velice zábavná, za většinu vtipných scén může Vaiany spolucestující - šilhající, kameny zobající kohout, či polobůh Mauí a jeho pohyblivé, přátelské tetování - oba úžasní, originální, nezapomenutelní! Kino se smálo, děti nemluvily, co víc si přát. Soundtrack je rovněž skvělý, avšak žádná píseň nevyniká nad ostatní, což mě trochu zamrzelo.