Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (3)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (1995) (seriál)

Filmové zpracování nejznámějšího románu Jane Austenové se odehrává v Anglii 18. století. Elisabeth Bennetová pochází z rodiny anglického gentlemana ze střední vrstvy, má čtyři sestry, ale žádného bratra, který by zdědil otcův majetek. Ten má po smrti pana Benneta přejít na nejbližšího mužského příbuzného. Elisabeth a její sestry tak nemají žádné věno, které by jim umožnilo dobře se vdát. Sídlo v sousedství si ale pronajme bohatý mladý muž pan Bingley a spolu se svým přítelem panem Darcym se stanou předmětem spekulací matek i dcer v okolí. Ale zatímco přátelský Bingley je všemy oblíben, Darcy je považován za pyšného a nepříjemného člověka. Když do blízkého města přitáhne vojenský regiment a s ním pohledný pan Wickham, vyplavou na povrch staré křivdy a nepřátelství.

Is It College Yet?

Is It College Yet? (2002) (TV film)

Závěr seriálu MTV o svérázné a cynické Darie. Daria, Jane a jejich spolužáci končí střední školu a chystají se na vysokou. Každý z nich k tomu přistupuje podle svého, každý má své plány a očekávání. Jde přece jen o závažný životní krok, který ovlivní jejich budoucnost. A Daria má na věci (ostatně jako vždy) svůj vlastní neotřelý názor.

Cyrano z Bergeraku

Cyrano z Bergeraku (1950)

Filmové zpracování klasické divadelní hry Edmunda Rostanda. Cyrano de Bergerac je pro svůj enormně velký nos považován za ošklivého, zároveň je však obdivován pro svou odvahu, své verše, obratnost s mečem a gaskoňskou pýchu. Cyrano se zamiluje do své sestřenky Roxane, lásku však tají - bojí se výsměchu za svou ošklivost. Když se mu ale Roxane svěří se svou zamilovaností do mladého krásného Christiana a požádá ho o pomoc, Cyrano nedokáže odmítnout. A protože Christian není vůbec výřečný, natož aby oslnil Roxanu poezií, Cyrano mu propůjčí svá slova. Ale koho nakonec Roxane skutečně miluje?

Reklama