Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 489)

plakát

Absolvent (1967) 

Dustin Hoffman, Paul Simon, Art Garfunkel, paní Robinsonová, její dcera, skvělý scénář, pavilón opic. Tenhle film mám fakt rád.

plakát

Absurdistán (2006) 

Dobrá komedie, která si dělá srandu z toho, jak se společnost stává čím dál tupější. Humor je to přímočarý a jednoduchý, ale to já mám u komedií rád. Výběr jen tak namátkou: TV pořad jen o kopání do koulí, křeslo i s otvorem pro konání potřeby.

plakát

ACAB: Všichni policajti jsou parchanti (2012) 

Tenhle film jsem objevil úplnou náhodou - link byl u filmu o mlácení mladých komunistů na sjezdu G8 v Janově. A velice milé překvapení. Hodně lidí tu zmiňuje Tropa de Elite. A docela to sedí. Parta drsných, špatně placených chlapů, která se v rámci, ale i mimo rámec zákona vypořádává s kdejakou špínou... Jenže Brazilci ve filmu natvrdo říkají, že narvat vagabundovi na hlavu igelitovou tašku a pak ho zneužít koštětem je vcelku ok. Italové pořád ještě přikyvují jen tak nějak napůl a občas vztyčí prst, jakože něco už je fakt přes čáru, nicméně divákovi celkový závěr nepodsouvají a je jen na něm, co si vybere jako správné. Pro lidi, co mají rádi násilné filmy, je tohle "must see".

plakát

Acapulco (2021) (seriál) 

Takový feel-good seriál. Není to nějak třeskutě vtipné, spíš se u toho člověk tak usmívá. Jediná otravná postava je ten kluk, ten mi svým přehráváním lezl strašně na nervy. Naštěstí ho tam není tolik.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Nikdy jsem neměl Carreyho styl se spoustou šklebení a pitvoření rád. Prostě mi to nepřijde vtipný. Na tohle jsem kouknul s tím, že se to třeba u mne změnilo, ale ukázalo se, že ne. Leze mi to na nervy úplně stejně jako dřív.

plakát

Acid House (1998) 

Dost často vtipný, ale v důsledku hodně smutný pohled na to, jak žije na ostrovech ta chudší a pitomější část lidí. V první části je to ještě prdel, ta druhá mi přišla děsivá - i tím, že mizerný přístup k dětem je u britské underclass běžná věc, třetí je spíš ujetost bez větší myšlenky, i když uznávám, že Spud je pekelnej. I když umíte anglicky, určitě si opatřete titulky, protože budete stejně rozumět tak každé čtvrté slovo, inu Skotsko.

plakát

A co Bob? (1991) 

Bill Murray je výborný psychopat, ale jako celek mně to nebavilo zdaleka tolik, jak jsem čekal. Ale viděl jsem to s českým dabingem a ten podle mých zkušeností zabije minimálně půlku fórů (slabší filmy obvykle zabije úplně). Zatím tři kousky a uvidíme, až to někdy uvidím v originále, třeba ještě změním názor.

plakát

Ad Astra (2019) 

Ta jedna hvězdička je za triky a efekty. Prvních asi deset minut včetně pádu z věže jsem viděl omylem v kině, když jsme vlezli do špatného sálu, a byl to mazec, neuvěřitelně působivý. Všechno kolem vesmíru tu vypadá super. A to je vlastně asi to jediný, co se tu povedlo. Jinak je to strašná kravina, která si hraje na filozofický drama s přesahem. Hovno. Možná ještě tak opice byla dobrá a je škoda, že nepřevzala Pittovu roli, fandil bych ji určitě víc než jemu.

plakát

Addamsova rodina (2019) 

Jeden z mnoha neškodných animáků, které vidíte a v podstatě už cestou z kina ani pořádně nevíte, o čem byly. Zápletka je banální, postavy jsou ploché, humor je přítomný, leč nevýrazný. Ode mne tři kousky místo dvou za určitou nostalgii, protože na AD jsem se tu a tam podíval v 90. letech. Jinak nic.

plakát

Adelheid (1969) 

Körner, Vláčil, Čepek... perla české kinematografie. Komorní, ale přesto strhující film. Rozšířeno 6. 7. 08 - Rozhodně nejde o standardní konzumní film, takže to, jestli se Vám tenhle film bude nebo nebude líbit, je ovlivněno hned několika faktory. 1 - máte rádi tvorbu Vladimíra Körnera, která je téměř vždy temná, bezvýchodná. Zároveň také historicky výborně podložená a psaná bohatým jazykem. 2 - nevadí vám, když film nutně vše nevypráví jen dialogy postav, ale spíše obrazem a nedořečenými náznaky. Dost se tu spoléhá i na to, že divák určité historické reálie (odsun Němců, revoluční gardy, návrat zahraničních vojáků...) zná. 3 - máte rádi Petra Čepka, protože tady si ho užijete opravdu hodně. A poslední poznámka: je velmi s podivem, že komunisti tohle dílo v roce 69 pustili, protože doba poválečné obnovy a odsun Němců (nebo vyhnání, chcete-li) bylo pro ně téměř posvátné téma. Stejně tak bylo velkým tabu násilí českých polovojenských jednotek na civilistech a účast ČS vojáků v západním odboji.