Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Romantický

Recenze (20)

plakát

Králova řeč (2010) 

Historické životopisné filmy nejsou pro každého, ale pro mě rozhodně ano. Králova řeč mi ale přijde jako jeden z těch silnějších. Není to možná Amadeus, ale zase je dynamičtější než například Královna (ačkoli správný fanda královské rodiny by měl shlédnout i tu). Když přičtete ještě skvělé herecké výkony a všudypřítomnou britskost (jak jinak, ve filmu o britském panovníkovi), nelze ten film nemít rád.

plakát

Rozverná mládež (2003) 

Vcelku roztomilý snímek, který bych doporučila především lidem, kteří mají rádi humor Stephena Frye /potažmo všelijaké britské Oscar-Wildismy/. Či samozřejmě všem, kteří chtějí vidět chameleonského Michael Sheena v další pološílené roli.

plakát

Protivný sprostý holky (2004) 

Ve své kategorii dle mého názoru jeden z nejlepších, nejméně hloupých a nejvíce zábavných filmů, který ale stále ještě patří především svému primárnímu diváctvu, tedy mladým dívkám. Při posledním shlédnutí jsem poprvé zaregistrovala, že scénář je dílkem Tiny Fey, což výjimečnost filmu vysvětluje.

plakát

Studio 30 Rock (2006) (seriál) 

Nemůžu si pomoct, ale někdy mám pocit, že jsem jediná ve svém okolí, komu se tenhle seriál líbí. Pak mě většinou začne jímat hrůza - sakra, určitě je to proto, že jsem celá Liz Lemon. A pak přichází jakási úleva, protože Lemonová je přece šíleně boží ženská. Společně s Alecem Baldwinem potom tvoří kombinaci, u které se často nemůžu nesmát nahlas a ještě týden necitovat jejich skvěle nahodilé poznámky. Je to láska.

plakát

Šílenci z Manhattanu (2007) (seriál) 

Ale co, i pět hvězdiček bych dala, ale za to by už mohla asi výhradně jen za Christinu Hendricks (protože tu máme všichni rádi). Úžasný výlet do 60. let ve spojených státech, a to se vším všudy - s kouřením, pitím, sexismem, rasismem, prostě lekce reálií jako vyšitá. Všechny postavy jsou úžasně propracované a prakticky o nikom nemůžete říct, jestli je klaďas nebo záporák - prostě jako ve skutečném životě. Jen ten příběh se někdy trochu táhne...

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

Fantastický pan Lišák byl pravděpodobně mým oblíbeným filmem pro rok 2009, což zapříčinily různé faktory: 1) nikdy bych nevěřila, že Wes Anderson bude natolik věrný svému stylu, že na člověka bude tak silně kapat i z animovaného filmu 2) Clooney, Murray, Streepová, Schwartzman, ach bože 3) Roald Dahl pro nás možná není to co pro anglofonní svět, nicméně pro mě je rozhodně hodně vysoko na žebříčku "dětských" autorů.

plakát

Paranormal Activity 2 (2010) 

Nebudu lhát, bavilo mě se na film dívat a v některých momentech jsem byla hodně ráda, že se nedívám v noci. Ale uznám, že je to odvar původního Paranormal Activity a zápletka je samozřejmě poněkud předvídatelná.

plakát

Diplomatic Immunity (2009) (seriál) 

Tenhle seriál si určitě zaslouží spíše tři než čtyři hvězdičky - není to třeskutě vtipné jako některé britské seriály, ale zase je rozhodně neotřelejší než cokoli, co se týká doktorů.. právníků... upírů.. you name it. Přeci jen jde o seriál natočený výhradně pro novozélandskou televizi, kam jistě skvěle zapadl tématem i obsazením, což jsou dva body, ve kterých pro průměrného evropana asi může trochu ztrácet. Já osobně mám ale pro Craiga Parkera SILNOU slabost a proto to u mě ke čtyřem hvězdičkám dohání fakt, že je v seriálu poměrně často vidět jeho nahé pozadí.

plakát

Svítání (2009) 

Myslím, že v rámci svých známých mám na tento film ještě poměrně pozitivní názor - líbí se mi myšlenka, líbí se mi i zpracování, dokonce mne bavily i akční scény (což opravdu není moje parketa). Jenže co naděláte, když vás první třetina nadchne, ve druhé chytnete podezření a ve třetí se splní vaše nejhorší divácké obavy? Naděláte tři hvězdičky.

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

Velmi vychytrale tento film operuje s mnoha velkými hereckými jmény - ale ouha, oproti jiným all-star filmům se v tomto většina herců, na které jsem se upřímně těšila, spíše jen mihlo. Je to film, který neurazí, fanoušky Ashtona Kutchera možná i nadchne a jistě potěší i milovníky Grey's Anatomy, jinak je to ale zážitek, který si člověk může dovolit nechat ujít a podívat se na něj až za půl roku na malé obrazovce svého počítače.