Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (243)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

První čtyři epizody dobré, potom se to bohužel zvrtne v to, co jsem tušil, romantická zápletka na tři strany a parodie na sebe sama. Střih mi také nesedl a přijde mi, že bylo natočeno mnohem více materiálu. Pro skalní přiznivce F1 a F2 to moc není, protože skoro chybí ten černý a nekorektní humor.. respektive je ho tam jako šafránu, tak jeden vtípek na díl(nekorektní vůbec) a to je pro Fallout kurevsky málo. Ale možná se dnes za černý humor považuje kde co. Násilí tak akorát, atmosféra i kulisy také dobré, ale pro lidi nepolíbené herní serií bych klidně dva díly přidal a různé detaily více vysvětlil. Seriál je spíše pro fanoušky Falloutu 4, takže takový roztomilý humor. V druhé polovině už cpali sociální témata dost násilně a třeba ten přiteplený člen bratrstva by tam nikdy nemohl být. Spousta nelogických situací a lore trochu ujíždí.. ale na druhou stranu je to seriál podle hry a předělávky her dopadají tragicky, takže celkem spokojenost... Do druhé serie bych přidal enklávu, supermutanty, více černého humoru a nějaké náznaky mimozemš´tanů. :)

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Měla to být komedie, ale já se ani jednou nezasmál. Film byl nudný, táhl se, děj splácaný a polovinu postav jsem tak nějak ani nezaregistroval a ani netuším, o čem to jako mělo být. Vrcholem trapnosti byly kopulační pohyby Kaisera na Lábusovi v závěru filmu.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Začátek dobrý, vtipný, ale zhruba od třetiny začne kvalita upadat až k téměř nudnému konci, ale celkově slušný průměr.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Vůbec to neni zlé, takže bych začal tím pozitivním. Slušně ozvučené, dobrá kamera i střih. Drobné digitální efekty potěší, vizuál města z budoucnosti velmi dobrý, bohužel těchto pohledů je tam velmi, ale opravdu velmi málo a mohlo a mělo jich tam být více! Jinak se většina děje odehraje buď v interiérch nebo mimo moderní architekturu,což je škoda. Děj ubíhá celkem svižně a vše do sebe hezky zapadá, film tak nenudí a nemá výrazné hluché místo. Bohužel má film i špatné stránky. Rozhovory jsou trochu kostrbaté a někteří herci se nedokáží v rolích uvolnit a je to znát. Muj osobní problém je také v tom, že některé české herce nemusím a mám je zafixované z jiných rolí. Scénář průměrný.. děj je bohužel dost zkratkovitý a některé věci tam jsou vysvětleny nebo naznačeny jednou větou a jede se hned dál v ději... stálo by za to postavy a celý systém mnohem více rozebrat do hloubky. Film se spíše věnuje třem hlavním postavám a jejich motivaci. Vše ostatní je jen tak trochu nakousnuto. Pointa také nepřekvapí, ale ani neurazí. Film čerpá inspiraci z mnoha jiných zahraničních filmů a nedá se říct, že by to bylo špatné. Je tam i pár světlých momentů, kdy člověk musí zapojit na pár okamžiků mozek a všímat si detailu... ale i tak film vše připomene a v rychlosti osvětlí.. takže nakonec to uběhlo jako nic, nenudil jsem se a rozhodně jsem nebyl zklamán jako u jiných titulů ze zahraničí. Na český film dobré a je dobré jít i podpořit českou scifi tvorbu do kina.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Čekal jsem to horší, ale jsem mile překvapen. Je to zábavné, ani chvilku se nenudíte, vizuál taky slušný a odkazy na DaD všude kolem... v rámci žánru nadstandart.

plakát

Pánský klub (2022) 

Tři hvězdy jen za pana Šteindlera, který si to hezky povodil... ostatní jsou ve filmu jen kompars bizarních a nudných postav.

plakát

King Kong (2005) 

Film je až příliš dlooooooooouhý. Začátek dobrý, pak se to vše začne natahovat, přemění se to v béčkový jurský park plný různých příšerek a céčkových efektů a když přijde na scénu king kong, přemění se film v jakousi romanci, která působí dost toporně a trapně. Finále slušný, což umocňuje to, že člověk se už těší, až to konečně skončí. Obecně tyhle příběhy z dob, kdy se různé úchylky schovávali za pohádky ala kráska a zvíře nemusím, takže tři hvězdy max.

plakát

Myši patří do nebe (2021) 

Bál jsem se, co z toho vyleze. Komedie to rozhodně není, ale jako poučný dětský film to má svou váhu. Děj je příjemný a animace slušné. Kupodivu po rozpačitém začátku jsem vydržel až do konce a musím dát čtyři hvězdy, zaslouží si to.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

První díl byl zatím o hovně a to doslova. :) Zatím je to takové polovičaté, na jednu stranu fekální humor a na druhou stranu všichni mluví jak z intelektuální kavárny, je to moc strojené, chtělo by to přirozenější projev. Uvidíme po druhém dílu, jestli to bude mít šanci.