Reklama

Reklama

King Kong

Trailer 1

Obsahy(1)

New York, 1933. Bezohledný filmový producent Carl Denham hledá představitelku hlavní hrdinky do svého nového filmu. Naivní Ann Darrowová, která nemá žádné angažmá, jeho nabídku přijme a společně s ním a scénáristou Jackem Driscollem se vydají na záhadný Skull Island, ležící kdesi hluboko v Indickém oceánu. Tam filmaři objeví zapomenutou divokou civilizaci uctívající obrovskou opici jménem King Kong. Ann je vzápětí unesena zdejšími domorodci, kteří ji v rámci tradičního rituálu chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se do křehké blondýnky zamiluje. Mužům ze štábu se podaří zachránit Ann z jeho spárů. King Konga omámí, převezou do New Yorku, kde ho chce krutý Denham ukazovat veřejnosti a vydělat tak obrovské jmění. King Kongovi se podaří přetrhnout řetězy a při hledání Ann ukáže městu svou neuvěřitelnou sílu. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 255)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jackson nezůstal své slávě nic dlužen a zase natočil skvělej fantasy film. Samozřejmě že tohle neni tak bombastickej příběh, kterým disponovaly Jacksonovy předešlé filmy o Pánu prstenů, ale jako remake King Konga se to povedlo znamenitě, ovšem ani Jackson se nevyvaroval menších chyb i zbytečných záběrů, které spíš rušily celkový děj. Asi nejhůře do filmu zapadala bojová scéna s obřímy brouky. Ta nejenže dosti rušila, ale ani nebyla dostatečně zvládnutá po animátorské práci a tak to vypdalo až moc přeplácaně. Stejně tak první setkání s King Kongem mohlo býti animátorsky mnohem lépe zvládnuté, přece jeno po všech těch výrocích, jak si na Kongovi dali záležet, to nebyla až zas taková bomba, jenže v daším pokračování filmu se Andy Sarkis a jaho tým animátorů zřejmě porbudili a rozpomenuli se na svojí výtečnou práci na Glumovi a Konga dovedli téměř k dokonalosti a to včetně dokonalé mimiky a chlupů na jeho těle, které vypadaly opravdově a i pohyb, který se mi ze začátku asi nejméně líbil byl od té doby perfektní, to se ovšem nedá říci o dinosaurech, kteří sice nebyli špatný, ale dokonalý teky ne, jenže když souboj Konga s nima je krutej, tak se na to dá lehce zapomenout a akce kdy Kong láme čelisti je prostě výborná. Do toho všeho burácí perfektní muzika od Howarda, která tohle všechno ještě podpoří. Příběh samozřejmě ničim nepřekvapí( teda až na pár detailů, který ale nejsou pro vývoj filmu moc důležitý), protože je už hodně známej a prakticky se moc nezměnil, přece jenom to tak i Jackson chtěl, ale možná se dalo několik zbytečných scén vystřihnout, aby to nebylo tak dlouhé, ale já se ty 3 hodiny vůbec nenudil, spíš jsem si vychutnával perfektní filmařskou práci Petera Jacksona, takže si na délku stěžovat nemůžu. Co se týče hereckého zastoupení, tak kupodivu nejvíce vynikal Jack Black, ten svojí postavu zahrál víc než přesvědčivě a ukázal že neni jenom druhořadej komediální herec, Adrian brody nic nezkazil, ale taky nic neukázal a jeho hrdiný výlety nebyly moc uvěřitelný, ale Naomi Watts byla zase výborná a domorodci na ostrově lebek neměli ani jednu chybičku, tenhle výběr se Jacksonovi náramě povedl. Nebýt několik nedomyšleností (jako třeba, když Kong utrhává Naomi Watts z provazů, které má kolem rukou a přitom přetrhne silné provazy místo rukou Watts, které by zřejmě povolily dřive něž provazy), pár zbytečných scén a trošku nevyrovnaných efektů, tak by to bylo za čístých 5*, ale takhle jen horších 5* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Klidně to řeknu narovinu: King Kong je (a vždycky byl) blbost už jen kvůli svému námětu. Koncentrovaná pitomost obsažená v látce o lásce mezi křehkou dívkou a přerostlou opicí dostala v Jacksonově kabátě zvlášť zrůdnou podobu. Protože když do něčeho nalijete 200 milionů dolarů, musíte pro zisk vsadit na nejnižšího společného jmenovatele - respektive výsledek musí být natolik blbý, aby přilákal průměrné masy. A tak se nám tu ksichtí Jack Black, Naomi Watts tančí vtipný taneček gorile, která ji před chvílí chtěla sežrat, námořníci závodí s brontosaury... a nikomu nevadí, že se spousta peněz utopila v povrchním megalomanském kýči, který je možná dobrý v technických kategoriích, ale ve všech ostatních žalostně selhává, nebo lépe - ani se nesnaží uspět. Ne, tenhle přístup nikdy oslavovat nebudu. Průšvih jak hrom a obávám se, že Jackson má svá dobrá léta nenávratně za sebou. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

King kong funguje paradoxne najviac v scénach kde sa pán prerastená opica nevyskytuje. Tam sa môžme kochať prvotriednymi hercami a Jacksonovým zmyslom pre dynamiku obrazu. Atmosféra New Yorku v čase hospodárskej krízy je zachytená vynikajúco. Horšie je na tom už Ostrov Lebiek. Ten totiž vyzerá ako vystrihnutý z Pána prsteňov, v domorodcoch každý spozná škretov, džungľa pôsobí miestami ako Rivendell a vôbec celkový vizuál ostrova a jeho zachytenie pôsobí ako nepoužité zábery z LOTR (samorejme, že nie je ale pôsobí tak). A tu začína môj problém s Mr. Ape. Od mága Jacksonovho charakteru totiž očakávam trochu kreativity a nie vidieť ten istý prístup štyrikrát po sebe. Scény s dinosaurami sú neskutočne dlhé, zbytočné a nudné. Keby sa zostrihali na desatinu času filmu by to len pomohlo. Newyorský záver je potom už len nudným čakaním na smrť Konga. Vizuálna zložka je síce bombastická, avšak dosť často vidieť čo bolo točené pred modrým pozadím. King Kong je popkorn na ktorý si o týždeň ani nespomeniem. 7/10 ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, nebudu k tomuto filmu přistupovat tak, že je to Jackson, tak odeberu jednu, dvě hvězdičky za to, že je to totální (dámy prominou) sračka. Vezmu to přesně tak, jako se to snažím brát vždycky - co na tomto filmu si zaslouží být ohodnoceno hvězdičkami? Jednoduše a krátce: nic. Kdyby se z filmu vystříhaly některé zbytečně násilné scény a zůstalo tam jenom romantické blbnutí blondýny s opicí, tak by se to dalo vysílat v deset hodin dopoledne v pohádkovém pásmu pro zasmání těch nejmenších, ale takhle? Nechtějte mě tady něčím balamutit. S příběhem se nikdo nepatlá, ten znají staromilci, co by se odvažovali reptat, z původní verze, tak ať se nejdřív podívají na ni. Je to opravdu nutné, protože jinak tohle celovečerní demonstrační video společnosti WETA Digital postrádá jakýkoliv smysl. (A ony ty triky ani tak nejsou moc dobré, je totiž naprosto zřejmé, že jde o počítač, ó, jak zbožňuji staré poctivé loutkové animace bestiálních příšerek.) Jestli máte rádi Adriena Brodyho, podívejte se raději na Pianistu, aspoň se dozvíte i něco z historie, jestli máte rádi Naomi Watts, tak se hlavně na tohle nedívejte, jinak tu ječící bezduchou panenku budete mít chuť pohladit trochu kladivem po kadeřích a zaslzeném obličeji. Větší samoúčelnost akčních scén jsem snad ještě nikdy neviděla, a to patřím k velkému odpůrci Michaela Baye. K tomuto typu vyžití/relaxace slouží přece počítačové hry z Asie, netočíme o tom filmy v áčkové kategorii! Nebo já nevím, asi jsem jenom mladá, nevybouřená a pseudointelektuální. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson .. Dokonalost (prý) neexistuje. Přesto jsem se právě vrátil z mnou dlouho očekávané světové premiéry remaku jedné z největších filmových klasik a nesu si mnoho dokonalých filmových zážitků! Bylo toho tolik, že pomale nevím, čím začít. Už samotné úvodní titulky se nesou v atmosféře původních třicátých let a s tím je spojena celková, velmi věrná dobová stylizace. Ve městě zmítaném hospodářskou krizí se potuluje spousta lidí bez práce a tento problém svede dohromady ambiciózního režiséra plánujícího něco velkého a talentovanou blonďatou herečku. Přestože jsou všichni herečtí představitelé výborní a vedle rozkošné Naomi Watts si velmi dobře vedou zarputilý Jack Black, umírněný Adrian Brody, hrdinný Thomas Kretschmann, nadějný Colin Hanks či „lidský“ Andy Serkis, stejně je nejočekávanější postavou obří opice, žijící osaměle na ostrově, kam se zmíněná sestava vydává natočit onen přelomový film.. Pánům ze studia Weta se opět povedlo něco velkého, neboť ta gorila je (jako) živá. Ostatně, valná většina triků je bezchybná. Plně odpovídá současným možnostem digitálních technologii a to se všemi klady i nedostatky, ale především zmíněné přesné stylizaci, jenž je věrná původní předloze a je okořeněna režisérovou osobitosti. Přesto si Jackson několik málo scének odpustit mohl. Na druhou stranu si všechny „přebytečné“ sekvence nejenom že sám zaplatil, ale díky nebývalé, ovšem plně zasloužené tvůrčí svobodě, opravdu vychutnal a mohl popustit uzdu svojí obří filmařské fantazii a plně si vyhrát! Ano, Peter Jackson je i při svém věku stále nebývale hravý a pokud na jeho tvůrčí hru nepřistoupíte (jen zmíním, že se stále nese v témže duchu, jako jeho předešlá tvorba), může se stát, že při zobrazení nápisu Přestávka zkrátka odejdete z kina.. Což by ovšem byla chyba! King Kong je jeden z nemnoha filmů, kde je náplň příběhu dopředu všeobecně známa, ovšem i tak natěšeně čekáte JAK to bude tentokrát vypadat. A já se královsky bavil, bál, smál i soucítil.. Je to monumentální pocta původnímu filmu a filmařině vůbec. Výsledek není („bohužel“) určen nejširší divácké veřejnosti, jelikož se Jackson místy až moc rozjíždí a řeklo by se až ujíždí k hranici snesitelného filmařského přehánění. Ale také přináší mnoho nezapomenutelných sekvencí, překrásných scenérií a dech beroucích momentů v doprovodu skvělého soundtracku. Nevím sice jakou hudbu původně dodal Howard Shore, ale James Newton Howard mně mnohokrát doslova uhranul či válcoval a má velké díky za jeden z plusů filmu. Na závěr si dovolím říct, že pokud by se případná (ne)Directors Cut verze přiblížila původně plánované kratší stopáži, máme tu novodobou klasiku kinematografie jménem King Kong. Mé přání je ovšem verze ještě delší.. Bez toho je zde velkolepé dílo, jenž snadno snese obligátní označení film roku .. 95%. _____ Po necelých šesti letech jsem zhlédnul Extended Cut verzi v HD a pořád pecka film. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (78)

  • Bojová letadla použitá k útoku na King Konga jsou Curtiss F8C-5/O2C-1 Helldiver vyzbrojená dvěma kulomety Browning AN/M2 a jedním otočným kulometem Lewis Gun Aircraft Version. (HectorHagman)
  • Jako inspirace pro vzhled divochů z ostrova lebek výtvarníkům posloužilo pět tisíc fotografií z různých částí světa, od Nové Guineje přes Samou až po Etiopii. (Reiniš)
  • V roce 2005 vyšla na motivy filmu videohra "Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie". Byla dostupná pro platformy PC, Playstation 2, PSP, Xbox, Gamecube a Gameboy Advance. (didas)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Peter Jackson a Smrtelné stroje

Peter Jackson a Smrtelné stroje

26.10.2016

Režisér Pána prstenů, King Konga a Hobita si našel další velký projekt. Tentokrát se ale neujme režie, Peter Jackson totiž postapokalyptické sci-fi Mortal Engines dodá jen scénář a zajistí produkci.… (více)

Star Wars a Avengers se Serkisem

Star Wars a Avengers se Serkisem

03.07.2014

Král motion-capture Andy Serkis nemá o práci nouzi. Představitel Gluma z Pána prstenů, kapitána Haddocka z Tintinových dobrodružství nebo King Konga ze stejnojmenného remakeu Petera Jacksona sice… (více)

Návrat Godzilly potvrzen

Návrat Godzilly potvrzen

21.05.2014

Godzilla není v kinech ani týden a už zvládla vydělat přes 200 milionů dolarů. Reboot slavné značky, který je zároveň velkou poctou šedesáti rokům její filmové historie, tak pochopitelně čeká… (více)

Reklama

Reklama