Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Film, který změnil naprosto filmové dějiny a dal život všem sci-fi filmům, kteří do vydání toho to filmu neměli mezi ostatními filmy vůbec místo. I po těch letech pořád pecka a vždy se na něj rád budu dívat a vracet se k němu. Vřele doporučuji!

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Zakončení nové trilogie asi dopadlo nejlépe, jak mohlo. Po předchozích dvou dílech naprostá změna všude plno akce. Výborný hudební doprovod a velkolepé filmové zážitky hlavně pro fanouška SW (zrození Dartha Vadera, rozkaz 66, narození dvojčat atd.). Myslím, že Lucas odvedl velmi dobrou práci a naprosto naplnil očekávání. Výborně Georgi!

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002)

Přichází druhá epizoda a fanoušci SW jsou již mírně zklamaní po předchozím dílu. Ovšem tenhle díl jim velmi dobře předchystá velkolepé finále. Vytvoří několik záhad, na něž nalezneme odpovědi až např. ve SW:CW. Jinak další díl SW, patřící mezi ty slabší epizody kvalitou podobný epizodě 1.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

Po staré trilogii přišlo zklamání, ale i přesto tam kde od staré trilogie Skrytá hrozba ztrácí na kvalitě to kompenzuje jinými věci a to především mám teď na mysli souboj Darth Maul vs Obi-Wan Kenobi a Qui-Gon Jinn jeden z nejzáživnějších soubojů se světelnými meči.

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983)

Poslední (ze staré tril.) a z mého pohledu nejlepší díl Star Wars. I když chápu, že mladší diváky či rádoby fanoušky SW připadne tento díl naprosto nezajímavý stejně jako zbytek staré trilogie. Protože jak to nemá nový efekty a ,,full HD grafiku“, tak je to neosloví. Hodně lidí, taky nechápe roli Ewoků… Tento příběh má dokázat to, že i to ,,nejhorší zlo“ se nemusí porazit vždy tou nejvyspělejší technikou, ale nadějí. (viz. Dokument Empire of Dreams: The Story of the 'Star Wars' Trilogy) Úžasný film. Gratuluji Lucasy palec nahoru!

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Po víc než úspěšném Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje řekl Lucas: ,,Když prvním film měl takoví úspěch a byl, tak úspěšný, tak druhý film musí být ještě úspěšnější, abychom mohli pokračovat k dalšímu dílu.“ Jeho slova se naplnila. Epizoda V byla 2x tak úžasná jak IV. Dokonalý scénář, kostýmy, hudba,… prostě všechno. Gratuluji

Počátek

Počátek (2010)

Než jsem viděl tento film pořád jsem o něm slyšel: ,,Musel/a jsem si to pustit víckrát, než jsem to pochopil/a. Ten film nechápu, je děsně složitý. Hodně mě to mátlo a nechápal jsem to.“ Ale když jsem si ho pustil, říkal jsem si WTF? Jak ho někdo nemohl chápat? Uznávám, že, tak cca prvních 10 minut je mírně matoucí, ale myslím, že pozorující divák se do toho také rychle dostane a žádné složitosti v něm neuvidí. Nádherný film s velmi pěkně propracovaným dějem, scénářem a efekty. Velmi dobře zvolené obsazení do rolí. Mohu jedině vřele doporučit.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Typická Tarantinovka… Opět dokázal, že jeho filmy jsou promyšlený a neexistuje, že něco nejde. A tím myslím např. jako spojit rap s 19. stoletím. Velmi dobře zachycené detaily s dobrým scénářem vykouzlili pěkný film.

Iron Man

Iron Man (2008)

Přesně tenhle film mě dostal pořádně do tématiky superhrdinů. Iron Man superhrdina, který je vtipný má na vše boží hlášky a je sympatický už jen v tom, že je to normální člověk. Nemusel ho kousnout žádný pavouk, nezdařený nebo v opačném případě povedený pokus, přirozená mutace a ani nic podobného. Přijde mi, že k Iron Manovi je zde vše šité na míru jako např. hudební doprovod a výborné podání Roberta Downeyho Jr.