Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 1

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 298)

H34D 

všechny recenze uživatele

Po téměř 20 letech vypadají Hvězdné války díky technologickému pokroku o poznání více k světu, odrazí se to zejména v závodech, ale nejen tam, sympaticky působí i městské části s křižovatkami vznášedel ve vzduchu apod. Pochvalu také zaslouží sympatičtí herci (Neeson, McGregor, Portman), třebaže úplně to nejlepší ze sebe nevydali. Ovšem nepřehlédnutelná infantilnost, Jar Jar, ztráta serióznosti a osudovosti je nepříjemným krokem vedle a do jisté míry taky důvodem, proč je některými skeptiky celý žánr vesmírné sci-fi považován jako styl hlavně pro děti. Díky tomuto špatnému pojetí a očividnému útoku na divácké peněženky nemůžu výš... 6/10 ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jar Jar Binks, kterého miluje jen Komiksák ze Simpsonů, poprvé na scéně. Nová trilogie, přitočená na přelomu milénia, disponuje vynikajícími digitálními triky, má poutavý příběh a špičkové herecké obsazení. Jen už tady (s výjimkou Pomsty Sithů) tolik necítím takové to osmdesátkové nadšení pro věc, které z tvůrců doslova pryštělo při filmování původní ságy. Maličko chybí ono kouzlo. Pouze průměrný film, takže průměrné hodnocení, ale pod tři hvězdičky nepůjdu - pořád jsou to Star Wars! ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ten pocit si vybavuju dodnes. Okouzlen světem Star Wars už během jejich československé premiéry, sedím o deset let později pln očekávání kině, s nostalgickou vzpomínkou na vzdálenou galaxii, rebely, zlé Impérium, princeznu, Hvězdu smrti, ..... úvodní titulky a ..... zdanění obchodních cest? blokáda? republikový kongres? chamtivá Obchodní federace? WTF?!? Co se odehrávalo potom, kvůli čemu je první díl tolik nenáviděn, už nemohlo překonat amputaci toho podstatného, co pro mě Star Wars znamenaly a já se prostě jen smířil s jejich novou podobou. Netušíc, že na ten kýžený pocit si počkám dalších skoro dvacet let. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

3D zazitok v kine sice nedopadol tak, ako som si ho predstavoval, ale to neovplyvnilo skvely zazitok v kine hlavne vdaka subojom, akcnym zaberom a kvalitnemu zvukovemu vybaveniu. Uz som na tuto prvu epizodu takmer zabudol a bolo prijemne si ju pripomenut po tolkych rokoch nie doma v obyvacke ale priamo pred velkym platnom a som rad, ze som mal tu moznost. Ako fanusik fantasy a sci-fi nemozem dat ine, ako plne hodnotenie. Star Wars som mal vzdy radsej, ako Star Trek a asi to tak aj navzdy zostane. _________ Liam Neeson - (Qui-Gon Jinn) +++ Ewan McGregor - (Obi-Wan Kenobi) +++ Natalie Portman - (Kralovna Padme Amidala) +++ Jake Lloyd - (Anakin Skywalker) +++ Frank Oz - (Hlas Yody) +++ Terence Stamp - (Supreme Chancellor Valorum) +++ Samuel L. Jackson - (Mace Windu) +++ Sofia Coppola - (Sache) +++ Keira Knightley - (Sabe) +++ Produkcia: George Lucas, Rick McCallum +++ (Videl v 3D kine 12.02.2012) +++ ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to, přátelé. Tímhle Lucas bohužel přestřelil. A jak jsme viděli u dalších dílů, nejen tímhle. Přesto si myslím, že je to nejlepší ze všech nových pokračování Hvězdných válek. Ty dva další opravdu už nestojí ani za zlámanou grešli. Člověku jenom zůstává rozum stát, pročže páně režizér čekal těch dvacet let, aby to mohl natočit? Copak chtěl scénáristy, kteří neovládají víc jak pětset slov? Nebo co? Fakt to nechápu. Filmy nikdy podle triků nehodnotím, pokud na mě opravdu velmi výrazně nezapůsobí. Tady se mi celkem líbily, ale já jsem staromilec. Mám rád, když všechny věcičky a vesmírný lodičky a planety jsou skutečný, byť třeba v poměru jedna ku stu. Tomu se nic nevyrovná, žádná animace. A co se týká hlavních hrdinů? Prostě jen další skupinka, se kterou se má divák lehce sžít. Ono je asi těžký najít dalšího pětadvacetileletýho Harrisona Forda, ale přesto. Mohli se aspoň snažit. Co se týká velikosti záběru filmu, monumentálnost a všeobjímajícnost ze starších snímků se někam vytratila. Tady jen sledujeme osudy několika lidiček, který na budoucí dění nemají vlastně žádnej vliv. A senátor Palpatian se tím kancléřem mohl stát i tisícem jiných, méně náročných a nebezpečných způsobů. Takže jen další zmršená šance a tři hvězdy spíš jen za notnou dávku nostalgie a za mladýho Obiwana, protože za to vysvětlení vesmírné síly, to že Tripo byl robot vyrobený Anakinem a že R2 byl robot na lodi princezny, kdepak dámové a pány, to fakt neberu. Jen mi to spíš přijde jako ždímání už dávno mrtvýho nápadu. ()

Galerie (291)

Zajímavosti (170)

  • Film obsahuje 1 900 trikových záběrů. (HappySmile)
  • V závěrečné scéně oslav si můžeme všimnout, že na každém záběru mají stíny jiný směr. (Gypaetus)
  • Arénu, v níž probíhá závod podů, vytvořil výrobce modelů Michael Lynch jako miniaturu, kterou zaplnil 450 000 různě zabarvenými tyčinkami do uší. Větráky pod nimi poté způsobily, že se tyčinky pohybovaly a působily jako aktivní publikum. (Dr Lizal)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama