Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (7)

Setkání s múzou

Setkání s múzou (1969)

Starý malíř Bradley Morahan (James Mason) zjišťuje, že už má svůj umělecký vrchol za sebou. Jeho přítel a agent ho však přesvědčí, aby se odebral na malý ostrov a pokusil se tam znovu nalézt svůj ztracený talent. Bradley na ostrově místo toho objeví novou múzu v podobě mladé dívky jménem Cora Ryan (Helen Mirren).

Steambath

Steambath (1973) (TV film)

Televizní adaptace broadwayské divadelní hry Bruce Jay Friedman. Skupina lidí se neočekávaně probudí v jakési parní lázni, odkud nevede žádný východ. Po určitém čase, který v ní stráví, nakonec dojdou ke zjištění, že se jedná o zvláštní formu posmrtného života, kam jednotlivé duše přicházejí vyprávět své příběhy Bohu, který tu funguje jako obsluha podávající ručníky.

Vivid

Vivid (1999)

Vášnivá mladá modelka (Kari Wührer) přesvědčí svého přítele malíře, aby na plátně zobrazil jejich sexuální vztah a vůbec veškerou vzájemnou erotičnost, tedy to, co oba přitahuje. Nezakázané dílo upoutá pozornost celého uměleckého světa. Díky malbě se milenecký pár dostane do naprosto jiné dimenze svého vztahu.

Promises! Promises!

Promises! Promises! (1963)

Po divokém řádění na výletní lodi plné opilců, mladá žena jménem Sandy Brooks (Jayne Mansfield) zjistí, že je těhotná. Sandy pošle telegram svým rodičům do Texasu, v němž jim oznamí své těhotenství a vyrazí pátrat po otci svého dítěte. Zajímavé je, že byly natočeny dvě verze tohoto filmu. První z nich byla poněkud umírněná a určená široké americké konzervativní veřejnosti. V té druhé verzi se objevila dráždivá scéna Jayne v koupelně. Tato „odvázanější“ verze byla určena pro poněkud tolerantnější evropské publikum.

Just One of the Guys

Just One of the Guys (1985)

Studentka Terry Griffith (Joyce Hyser) má všechno, co chce - krásu, popularitu, dokonalého přítele. Ale pak napíše článek, díky kterému by mohla získat letní brigádu v místních novinách. Když její učitel žurnalistky články vyhodnotí, favoritem se pro něj stane článek, který napsal muž, zatímco Terry je obviněna ze sexismu. Na základě toho se Terry rozhodne článek vydat ještě jednou, ale tentokrát jej podepíše jako muž. Jenže to jí nestačí, a tak se na nové škole začne vydávat za muže. Jenže jako muž se seznámí se studentem jménem Rick a zamiluje se do něj ...

Secrets

Secrets (1971)

Jenny (Jacqueline Bisset) má problémy se svým mužem. Film se odehrává v průběhu jednoho dne. Pozdě odpoledne, zatímco její manžel odejde na pracovní pohovor, se setká s mužem, který jí řekne, že mu Jenny připomíná jeho mrtvou ženu. Jenny se s ním vyspí. Její manžel se mezitím spustí se ženou, kterou potká na pohovoru. Obě milostné aférky nakonec paradoxně posílí jejich manželství.

Tápající

Tápající (2000)

Film vypráví příběh tří mladých přátel, z nichž jeden z nich trpí Tourettovým syndromem. Je to malíř Lyle Maze (Rob Morrow), u něhož se nemoc projevuje nápadnými grimasami, mrkáním, trháním hlavou a končetinami, posmrkáváním, chrochtáním, pískáním či opakováním vět druhých. Lyle se zamiluje do dívky svého nejlepšího přítele, která později otěhotní...

Reklama