Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (52)

plakát

Vášnivé známosti (1994) 

No tak tohle byl fakt bizár! Nevěda do čeho jdu jsem zůstala jen valit bulvu nad hrůzností tohogle veledíla

plakát

Černé zrcadlo - Joan je hrozná (2023) (epizoda) 

nebavilo me to... a nedavalo to smysl. A vysledne rozuzleni bylo jen recyklaci jinych BM dilu... za me fakt smutny uvod tak dlouho ocekavane serie

plakát

Tlapková patrola ve filmu (2021) 

Na rozdíl od drtivé většiny hollywoodské produkce pro děti jsem neměla chuť si vypíchnou oči, useknout uši a mozek hodit vší silou proti obrazovce. Není to plné přiblblého trapného pitvoření, namluveno je to taky +- civilně (jak seriál), není tam úplně příšerná hudba (žádné ze štěňat nezpívá!) a děj je samozřejmě totálně schematický, ale drží pospolu a nenudí.

plakát

Moonage Daydream (2022) 

Bylo by to peckovní, kdyby byla stopáž poloviční. Takhle už jsem si ke konci fakt chtě nechtě říkala "sakra, Davide, tak už umři, já chci jít domů".

plakát

Rok ďábla (2002) 

Nohavicu nemusim a Cechomor me primo irituje, ale o to nejde, hudby tam zas az tak moc nebylo. Spis se tam proste jen zvanilo a zvanilo... A zvanilo.... A kazda myslenka byla roztazena jak guma deset let starejch trencli. Poetika toho filmu se u me taky nejak minula ucinkem, takze to vlastne bylo jen zdlouhave a zzzdloooooouhaveeee cekani na pointu, ktera taky tak nejak vysumela do ztracena.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Knihu jsem necetla a tohle zjevne naprosto zoufale nepochopila. A ani tomu neplanuju davat vic sanci.

plakát

Wir sind doch Schwestern (2018) (TV film) 

Hádám, že předloha může být dobrá a ani film není vyloženě špatný. Bohužel některé postavy a momenty dost kazí celou jinak komorní atmosféru: zejména naprosto zbytečné a nesympatické 'reportérky' a všechny scény, kde vystupují. Bez nich by to bylo na 4, ale takhle sotva 3 (a kdoví, jestli to ještě neposunu na 2)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Film o Freddiem přímo svádí k prvoplánovým scénám z gay klubů, k pitvání se v osamělosti maskované za honosné večírky nebo k srdceryvnému pozorování Freddieho umírání. Ale film Bohemian Rhapsody nabízí sofistikovanou podívanou. Všechna tahle témata jsou ve filmu pouze naznačena, ale jádro leží někde úplně jinde: v síle hudby skupiny Queen. Ostatní členové nejsou jen do počtu, naopak, skupina Queen je vykreslena jako kreativní parta čtyř rozdílných osobností, kde každý má své místo v soukolí. A závěrečný koncert je jedním slovem strhující. Tohle není plakání nad předčasnou smrtí genia, tohle není kýčovité zaujetí ve Freddieho sexualitě. Tohle je pocta rockové hudbě. Pocta nejlepší skupině všech dob. A moct se nechat unést sílou koncertu ve Wembley, to je sen každého fanouška Queen. Ale vy, narozdíl od přímých účastníků, v tu chvíli znáte Freddieho osud. Takže husí kůže a hluboké pohnutí zaručeno.

plakát

Ladič pian zemětřesení (2005) 

Nemám nejmenší tušení, o čem ten film byl, protože, přesto, že jsem na něm byla v kině, tak jsem u něj během 5 minut usnula. Inu, dala jsem tomu druhou šanci a vydala se na něj do kina znovu. A ano, neuběhlo ani 5 minut a vzbudili mě až při vyklízení sálu. Krom tohoto filmu jsem nikdy u filmu neusnula, natož v kině...

plakát

Leon (1994) 

Krásný dojemný film s úžasným Oldmanem a Reno. Natalie Portman taky hraje skvěle, ale bohužel je mi proti srsti, jak hnusně chudáka Leona citově vydírá. Přesně kvůli tomuhle aspektu filmu (když si člověk vezme, jaká pipina by z Mathildy asi vyrostla), který ale asi celkem věrně odráží povahu všech zúčastněných dávám filmu jen 4*.