Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenze (107)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Yes, I am Salma f*cking Hayek!!!" :) Mimoriadne ma brala vedecka stranka strojoveho ucenia a urovne realizacii. Tuto temu mam napocuvanu z podkastov, a tak som to vnimal pozitivne, kedze som jej rozumel. Tiez pobavili x-stranove podmienky a automaticke suhlasy, ktore kompletne pravne kryli danu spolocnost. Napriek komedialnosti to nebol prilisny cringe - Annie Murphy hra rolu situ na "jej miery". :D Hlavna myslienka, ktora sa mi ako posolstva pacila - "Su zle dni a su dobre dni a to sa da ocakavat". Pobavila zaverecna "originalna" kostolno-vyprazdnovacia scena. :D Odporucam...nova sezona ma velmi dobry rozbeh. 75% ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joan is Awful tuhle sérii rozjel bezchybně a je to za mě jedno z těch top nejaktuálnějších témat Black Mirror. Děsivá, bohužel už brzy, realita deepfaků, ať už nás nebo celebrit a nezpomalující a nebezpečná pokročilost AI, která vám bude vytvářet content na míru, čehož bychom se fakt měli obávat, protože i když se to zatím nezdá, tak k tomu pomalu ale jistě spějeme. Pozor by člověk tedy měl především dávat, komu a jakým stránkám povoluje nakládat s jeho daty a údaji, jako to bylo krásně vidět tady se Salmou Hayek a jejím právníkem. Skvělý výkony všech herců a i komická stránka dost potěšila. Hlavní myšlenka té show Joan is Awful mi strašně připomíná ty facebook války před 10 lety, kdy někdo o někom postnul nějakej drb a už to jelo samo :D ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita jednotlivých zápletek sice kolísá, pořád má ale projekt co nabídnout. Třeba s takovou Joan, která zjišťuje, že populární streamovací služba prakticky situaci od situace kopíruje její život v seriálu, respektive vždy to, co se odehrálo předchozí den. Pár momentů sice upraví (kvůli větší dramatizaci), ale jinak se její svět dokonale obrátí vzhůru nohama. A to, že o svém snoubenci prohlásí, že je krapet nudný, bude ještě malé zlo. Tvůrci solidně pracují se současným digitálním strašákem i s tím, jak jisté platformy chrlí množství bezobsažné pásové výroby... Přesto měl jít Brookerův scénář do tohohle technologického peklíčka hlouběji. Celkově je ale na sérii cítit jakási snaha o posun, i k jiným tématům, a to se cení. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tradicí, že každá třetí série začíná ženou, která narazí, pak narazí znovu a pak se to s ní veze takovým způsobem, že mi jí musí být líto, ať by provedla cokoliv. Nosedive byl nekompromisní natolik, že mě frustroval, Joan je nápaditější, praštěnější a v rovině meta tak nadnesená, že ji stavím o schod výš. Zároveň je ale natolik závislá na aktuálních tématech v čele se streamovacími službami, že jí hrozí, že snad z celého cyklu zestárne nejrychleji. O to víc jsem si ji ale užil právě teď. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror odštartoval svoju šiestu sériu asi absolútne najlepšou epizódou "Joan Is Awful", ktorá okrem toho ešte tak dobre zapadá do kontextu vecí, ktoré sa momentálne v hereckom svete odohrávajú. Herci zosnímaní umelou inteligenciou a scenáre písané umelou inteligenciou... ani sa človek nediví, že vlastne sa začali obrovské štrajky. Pretože si viem veľmi živo predstaviť, že táto satira nemá ďaleko od pravdy a reality. Film tentokrát pôsobí trošku viac súčasnejšie (teda nie futuristicky), no po technologickej stránke má svoje solídne momentky, ktoré fungujú. Annie Murphy je skvelá, Salma Hayek si takisto ide svoju rolu sto percentne a atmosféra celej epizódy je podľa mňa premakaná do absolútneho detailu. V minulosti som písal poviedku, v ktorej som zachytil podobné udalosti, ktoré vnímali naši hrdinovia... takže nemôžem povedať, že myšlienka je totálne originálna... ale je dostatočne zaujímavá na to, aby ma dokázala zaujať. Skvelá epizóda, ktorá odštartovala tohtoročný Black Mirror. Hodnotenie: A ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Seriál „The Callow Years“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu seriálu Národní hymna (2011), ve které se jmenuje premiér Spojeného Království Michael Callow (Rory Kinnear). (jirikzaboj)
  • Animovaný titul „Rowdy and Peanut“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na interaktivní film od Netflixu s názvem Cat Burglar (2022). Objevují se zde postavy Rowdy a Peanut a scénář měl na svědomí také Charlie Brooker. (jirikzaboj)
  • Název titulu „Junipero Dreaming“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu San Junipero (2016). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama