Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Persepolis (2007) 

Moc povedené drama kterému kreslené černobílé zpracování dodalo zvláštní kouzlo. I když popisuje poměrně známou nedávnou historii Íránu nenudí ani náhodou. Z lehkostí a snad i vtipem se pokouší popsat co všechno si může prožít žena, která se narodí v ne zrovna vhodné době na ne zrovna vhodném místě

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Osobně jsem čekal o malinko lepší film ale ani tak to nebylo zklamání. Herecké obsazení bylo opravdu na úrovni a i kamera se mi líbila. Soundtrack už byl o malinko slabší.... Westerny obyčejně moc nesleduju a připadají mi všechny dost stejné. Tenhle měl ale přeci jen něco navíc. Mladá slečna, která svou kuráží a odhodláním dokáže odzbrojit nejednoho tvrdého chlápka tady opravdu ještě nebyla.

plakát

Kung Fu Panda 2 (2011) 

3D animovaná pohádka, která bez větších problémů splnila to, co slibovala. Je to kvalitní navázání na předchozí díl, s moc pěkně propracovanými postavičkami a příběhem, který je zajímavý jak pro děti, tak i pro jejich rodiče. I já jsem se v průběhu filmu několikrát přistihnul, že Kung Fu Pandě fandím a s napětím sleduji dění na plátně. Navíc ani z dojemnějších scén jsem neměl pocit kýčovitosti, což považuji za velký plus. Pokračování pandy má taky tu výhodu, že vyšlo v období, kdy pohádek v kině až tolik není a pokud chce někdo s dětmi do kina, je to rozhodně mnohem vhodnější volba než Princ a pruďas nebo třeba Lidice.

plakát

Všemocný (2011) 

Super film a to i přes to, že jsem od něj prakticky nic neočekával. Výborný Bradley Cooper a skvělý nápad udělat film o tabletce, která Vám rozpohybuje mozkové závity, si u mě vysloužil plný počet hvězdiček. Film člověka dokonale vtáhne do děje a předpovídat závěr jsem se ani na minutku neodvážil. Každopádně kdyby někdo věděl, kde se tyhle tabletky prodávají tak ať dá vědět.

plakát

Srážka s mimozemšťanem (2011) 

Kdo by čekal, že ufoni přilétají na Zem jen za účelem války, že neumí anglicky a že s nimi nemůže být sranda, měl by se podívat na Paula. Tohle relaxační Sci-Fi mě bavilo nad očekávání. Snad je to i tím, že jsem o filmu dopředu nic nevěděl a ani trailer jsem neviděl, nebo je to tím, že jsem měl náladu se bavit, každopádně mi Paul přišel opravdu vtipný.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Jít na tento film do kina jsem bral téměř jako povinnost. Vysoké hodnocení na csfd a hodně kvalitní předchozí díly série musely lákat snad všechny. Musím říct, že film všechny mé očekávání nadmíru splnil a nenudil jsem se ani na malou chviličku. Výborně zvolení herci, skvělá muzika a téměř bezchybné efekty mě prostě bavili. Zkrátka je to za poslední dobu jeden z nejzajímavějších filmů (alespoň pro mě).

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Film Princ a pruďas mě nikterak nenadchnul, ač jsem se na něj po zhlédnutí traileru docela těšil. Je třeba přiznat, že je velice originální a podobných filmů pravděpodobně moc není, ale slabý scénář a dosti slabé herecké výkony (hlavně u vedlejších rolí) film shodili na 2 hvězdičky. Výsledné hodnocení jsem nakonec přehodnotil a ještě jednu hvězdičku jsem přidal pro Natalii Portman a také pro těch pár vtipných scén (v čele s úchylným věštcem).