Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Western

Recenze (4)

plakát

Král sokolů (2000) 

Jedna z nejvíc podceňovaných porevolučních pohádek. Jako fakt. Podle mě je nejlepší. Originální a pěkně sestavený příběh, krásná příroda, sokoli a přitom bez přílišného nadpřirozeného balastu...Už jen to zaslouží minimálně 3 hvězdičky, odpaďáci! Když připočtu nostalgii a to, že jsem si tu pohádku doma hodněkrát pustila na videu, nemohu dát jinak než 5.

plakát

Lotrando a Zubejda (1996) 

Proč jsem dala tak nízké hodnocení? Je fakt, že když jsem tu pohádku viděla prvně (to mi mohlo být nějakých 8 nebo 9 let), tak se mi líbila. Ale později mě tam začal vytáčet jeden prvek, který obecně u pohádek nemusím a snesu ho jen u těch nejklasičtějších - zpívání. Spojení dvou různých pohádek, výprava i herci docela vyšli, ale popěvek "nám se stalo něco překrásného" mi brzy začal hejbat žlučí natolik, že jsem si tuto pohádku už nikdy dobrovolně nepustila. A to jsem myslím romanticky založená osoba... No, uznávám, že může být i daleko hůř, ale moje uši jsou už od útlého věku rozmazlené kvalitou. Je to taky jeden z důvodů, proč se tolik bojím pohádky "Tři bratři", která je dokonce údajně zpívaná celá!

plakát

Klíč (2005) 

Poslední dobou jsem si všimla, že řada hororů je na stejné brdo. Prostě - rodinka se stěhuje do domu, kde se dřív odehrála strašlivá událost a hle - hrůzy minulosti se opakují, duchové útočí a ti nejschopnější z rodiny musí zatočit s dávnou kletbou. Klíč se řídí tímto modelem, ale přesto je originální. Hlavní pointa mě opravdu zarazila, dokonce jsem film nemohla dostat nějaký čas z hlavy. Nebudu nic prozrazovat, mohu jen doporučit.

plakát

Třída - Život poté (2010) (seriál) 

Naprosto perfektní záležitost. Na seriálu se podílel také režisér původní Klass Ilmar Raag a pod jeho vedením vznikly dvě epizody. Vyzdvihla bych hlavně tu poslední, která dává celému příběhu nový rozměr. Ani mnohými tolik kritizovaná romantika, mě nijak nepohoršila, spíš naopak - naposled jsem takhle fandila dvojici Audrey Hepburn - Gregory Peck, když mi bylo skoro o 2 dekády méně...Co na tom, že realita je většinou jiná (i když i o tom lze polemizovat, viz příspěvek k diskuzi) - herci byli sympatičtí a přirození a toto zpestření tam tak nějak zapadalo. Zejména Vallo Kirs, který zaujal již v prvním díle, opět ukazuje, že má kromě talentu také charizma. Jeho Kaspar je vážně sympaťák.. A vzhledem k tomu, jaké okolnosti ho k danému činu vedly, rozhodně nemám s výsledným rozsudkem problém, byť doteď nechápu, proč stříleli v jídelně a ne ve třídě. Poctivých 5*. Druhou nejlepší částí byla ta první. Imar Raag vdechl i tomuto dílu skvělou atmosféru a hlavně napětí. Postava Kerli byla v původní Klass dost nevýrazná, ale tady dostává prostor a oblíbíte si ji. Nezapadá mezi své spolužáky a dokáže proti nim vystoupit na obranu obou kluků. 5*. Předposlední, šestá epizoda, nás seznamuje s jedním ze šikanujích - Toomasem, který závěrečný útok přežil, ale zůstal na vozíku. Celý ten příbeh je zajímavý a ukazuje, jak se smířit nejen s životem vozíčkáře, ale i s vlastní vinou. 4-5*. Další díly už byly o něco slabší, ale žádný mi nepřišel zbytečný. Je v nich mj. pohled na život třídní učitelky, rodičů obětí a také tu ukazují v jiném světle Theu, kterou jsem v prvním díle jakožto typickou stádovitou kozu, fakt nemusela. Omlouvám se za délku, ale fakt mě tenhle seriál chytl a viděla jsem ho relativně nedávno, tak píšu za dobré paměti...