Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (24)

plakát

Hovory Kalousek Soukup (2021) (pořad) 

Ono je to vlastně docela fajn, jen kdyby si hoši méně skákali do řeči

plakát

Pump Fiction (1995) 

Jak říká Norm Macdonald, prvních tak 15 minut velice dobré, ale v jednom bodě je to najednou nuda jako blázen..

plakát

Dokud nás vražda nerozdělí (2020) 

O něco slabší než Pěkně blbě a Spolujízda. Nicméně axiom, že romantické komedie s Kumailem Nanjianim skvěle pobaví, zůstává v platnosti.

plakát

Zámek hrůzy (1999) 

Film je to velmi průměrný, ale duo Owen Wilson - Catherine Zeta-Jones je něco skvělého a opakování hodného

plakát

Kočky (2019) 

Trochu mě trápil ten bizarní vizuál, ale aspoň to nebyla nuda

plakát

Hra o trůny - Série 8 (2019) (série) 

Osmá série byla zřejmě nejslabší, ale nebyla zdaleka tak špatná, jak tvrdí všichni rádoby fanoušci seriálu, kteří ho začali sledovat měsíc před premiérou 8. série. Tito lidé samozřejmě nechápou proč postavy dělají, to co dělají. Nedává jim to smysl. Kdyby ale nad seriálem trochu přemýšleli, nebo si přečetli knihy, všechno by do sebe zapadlo. Závěrečná série má ale 3 hlavní chyby. 6 epizod bylo prostě málo na vyřešení všech zápletek. Některé postavy tak zažívají opravdu hloupé smrti nebo nesmyslná vyústění svých příběhů. Druhý problém je eliminace Jona Snowa z hlavního hybatele celého příběhu, jeho přeměna na zamilovaného blázínka do Daenerys a nakonec stupidní vyřešení jeho příběhu tím, že je proti své vůli poslán za Zeď. A nakonec samozřejmě nepochopitelná volba Brana králem. Postava která za poslední 2 série neudělá vůbec nic, i přestože zná celou minulost a nejspíše i vidí do budoucnosti. Nepokusí se zachránit žádného ze svých přátel a příbuzných, i když určitě má informace, které by jim pomohly. Nakonec usedne na trůn a stejně nezachrání svého bratrance Jona před vyhnanstvím. To je prostě hrozně neuspokojující konec skvělého seriálu.

plakát

Dálniční hlídka (2019) 

Hodně dobrej western z dílny Netflixu. Super atmosféra 30. let, excelentní Woody Harrelson a skvělé, syrové vyvrcholení. Bohužel Kevin Costner se do role příliš nehodil a bylo to znát. Kdyby film opravdu vznikl před 20 lety s Robertem Refordem a Paulem Newmanem byl by asi ještě lepší. Nebo by možná stačilo vyměnit Costnera za někoho jako Sama Elliotta. I tak ale silné 4*.

plakát

Long Shot (2017) (TV film) 

Ukázkový "true crime documentary" a jedna z klasických netflixovských perel, na které narazíte úplnou náhodou, nic o nich netušíte, ale vyklube se z nich nesmírně silný zážitek. 90%

plakát

Balada o Busteru Scruggsovi (2018) 

Sakra zajímavej film. Bratři Coenové opět nezklamali, tentokrát ve spolupráci s Netflixem, jen těsně nedávám 5*. Možná že až na Bustera Scruggse narazím podruhé, hodnocení zvýším. (edit. narazil jsem podruhé a zvyšuji)

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Na film jsem šel až po oznámení nominací na ceny Filmové akademie a měl jsem tak velmi vysoká očekávání. Trochu jsem se proto bál, že tato má očekáváni nebudou naplněna. Již úvodní minuty mě ale rychle vyvedly z omylu. Nejtemnější hodina je totiž opravdu mistrovský kousek hodný Oscara. Gary Oldman předvádí po celou dobu skvělé výkony, ale pozadu nezůstávají ani jiní. Za zmínku stojí ztvárnění Elizabeth Layton či Lorda Halifaxe v podání Lily James respektive Stephena Dillanea. Nejdříve mě trochu překvapilo pouhých 79 %, ale pravdou je, že tento film není pro každého. Divák který potřebuje každých 5 minut přestřelku či výbuch a delší dialogy mu dělaji problém, si na své zcela jistě nepřijde. Podobně frustrován bude nejspíše i průměrný komunista.